Država Nevada, dom Las Vegasa, je objavila da je prošlog meseca bruto zarada od kazino igara iznosila 1,27 milijardu dolara. Ovo je šesnaesti uzastopni mesec da je Nevada prijavila prihod od preko milijardu dolara, što je postalo norma za najpoznatiji američki centar za kockanje. Makao je prošlog meseca bio primoran da ugasi kazina zbog COVID komplikacija, tako da se Nevada vratila na presto rezervisan za svetski kockarski centar. 

U junu mesecu, največi rast u poređenju sa prošlom godinom je zabeležio bakarat. Kartaška igra je zaradila 237% više na godišnjem nivou, što je prihod od 143,2 miliona dolara. Jun je definitivno bio mesec za kartaške igre, koje su ostvarile rast od 83%, odnosno 46,3 miliona. Ultimate Texas Hold’em je porastao za 22% na 14 miliona, a zarada na slot mašinama je takođe porasla za isti procenat, samo je u pitanju 10,8 milijardi dolara. 

Ali nisu svi bili pobednici prošlog meseca. Slot mašine koje možete igrati za cent, 25 centi i 25 dolara su sve zabeležile pad u junu. Interesantno je da je Las Vegas izgubio pare što se tiče sportskog klađenja. Tačnije, imaju negativni prihod od 1,3 miliona dolara od opklada na američki fudbal, iako je Nevada zaradila na svakom drugom sportu. 

Prihodi Nevade su dobri u poređenju sa izveštajima drugih kvartala koji dolaze od ostalih američkih operatera. Što se tiče izveštaja van SAD-a, Kambi je zabeležio pad od 19%, a Evolution-u su porasli operativni prihodi za 34%. Iako njihov CEO ocenjuje ovaj period kao ‘’dobar, ali ne sjajan’’. 

Nije mnogo čudno što bakarat beleži rast, jer kartaškoj igri nije mogao da odoli ni legendarni Džejms Bond. Bakarat je veoma uzbudljiva igra u kojoj je sreća veliki faktor, ali je i odlična za nove igrače. Obavezno pročitajte kako se igra bakarat, naučite njegova osnovna pravila i okušajte sreću u Meridianovom kazinu