Kockanje, iako je po mišljenju mnogih samo traćenje novca, može biti i više nego uzbudljivo iskustvo. Planiranje blefova, veliki ulozi, strategije, trikovi i pametno baratanje novcem u kazinu doprinose samom uzbuđenju koje prati gotovo svaku igru na sreću. I dok na Zapadu vlada Teksas Hold’em, u Japanu je kartaška igra Mahjong na prvom mestu. 

Ako želite dobru kockarsku priču sa visokim ulozima, napetost i verodostojne likove spremne da se klade radi svetlije budućnosti, najbolji kockarski animei pružiće vam sve navedeno! Da li biste bili spremni da rizikujete sve što imate, poput likova u ovim animeima? Upoznajte se sa njima i saznajte!

Kockarski animei – upoznajte se sa njima

Ako se dosad niste upoznali sa animiranim filmovima iz Japana karakterističnim po specifičnom stilu crtanja, krajnje je vreme! Ovaj oblik umetnosti nudi ponešto za svakoga – postoji “kodomo“ (deca), “shoujo“ (devojke), “shounen“ (dečaci), ali i animei za odrasle, sa većom složenošću radnje ili čak i animei za odrasle (hentai). Većina ovakvih animea ne ustručava se da zađe i u ekstremnije tematike i da prikaže scene nasilja, kockanja i ostalih poroka.

S obzirom na to da se bavimo temama vezanim za kockanje, odlučili smo da vam predstavimo najbolje kockarske animee koje obavezno morate pogledati. 

Neke animacije malo su starije, druge su iz savremenog doba i inspirisane su dobrim onlajn kazinima ili filmovima o kockanju. Ipak, svi ovi animei zaslužuju da se nađu na našoj listi! 

7 Najboljih kockarskih animea

1. Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor

Ovaj vrhunska serijal mangi, koji je napisao i ilustrovao Nobuiuki Fukumoto, objavljuje se od 1996. godine. Manga je adaptirana kao anime televizijska serija  koja se prikazivala od oktobra 2007. do aprila 2008. Postoji čak i akcioni film rađen po njoj, Kaiji, koji je objavljen 2009. godine. u Japanu, a čiji se nastavak pojavio 2011.godine. 

O čemu se u ovom animeu zapravo radi? Protagonista, Kaiji, ima mnogo problema u privatnom životu. Ni selidba u Tokio nije mu pomogla da se pomiri s prošlošću i otarasi starih navika. Stvari se pogoršavaju kada Kaiji pristane da učestvuje u ilegalnom kockanju koje se održava na brodu za krstarenje kako bi vratio dug svog prijatelja. 

Ovo krstarenje ubrzo se pretvara u začarani krug muka, jer je prisiljen da preživljava kockajući se za slobodu. Kaiji se suočava sa naizgled nepremostivim preprekama i počinje vatrenu borbu za život!

2. Kakegurui: Compulsive Gambler

Priča počinje u “Hyakkaou” privatnoj akademiji koju pohađaju deca iz bogatih i uticajnih porodica. Međutim, akademija ne stvara buduće stručnjake za matematiku ili buduće veterinare – studenti se ocenjuju na osnovu njihove veštine pri kockanju sa visokim ulozima!

Oni koji se ne snalaze najbolje u kockanju trpe velike posledice… Učenici koji zađu u dugove do guše postaju robovi studentima od kojih su izgubili! Međutim, ubrzo pošto studentkinja Yumeko Jabami koja obožava kockanje do granica patološke zavisnosti dođe u Hyakkaou akademiju, pretvara se u najveću moćnu moru škole! Kakegurui je uzbudljiva serija koja zalazi u psihu različitih vrsta kockara i za koju garantujemo da će vas držati navučene do samog kraja! Toplo preporučujemo da je pogledate! 

3. Akagi

“Akagi: Genije koji je sišao u mrak”, japanska je manga, koju je napisao i ilustrovao Nobuyuki Fukumoto – autor Kaijija. 

Nongou, mladi impulsivni kockar nagomilao je preko 27.000 dolara duga. Ubrzo se nađe u najmračnijim uglovima društva igrajući Mahjong protiv mafije. U poslednjem pokušaju da se iskobelja iz jame u kojoj se zadesio ulaže sopstveni život, ali ubrzo shvata da nije sve kako se čini. 

Ova serija od 26 epizoda prepuna je napetosti jer prikazuje ozbiljne posledice koje prete glavnim junacima i nimalo se ne ustručava. Na svu sreću, Akagi u jednom trenutku stiže da spasi Nangoua, naizgled počinje da pobeđuje Jakuze, oslobađa prijatelja i zarađuje mnogo novca… Ali… tek tada počinje psihološka i triler drama koja će vas prodrmati! Budite spremni! 

4. Death Parade

U zagrobnom životu ne postoji raj, već samo kocka. Prilika da se reinkarnirate ili izgubite dušu počiva na ćudima Decima, službenika lokalnog suda. U natprirodnom baru pikado, poker, vazdušni hokej i druge igre odlučuju ko će ponovo živeti, a ko će ostati izgubljen u mraku.

Ovo je serija od 12 epizoda prepunih napetosti, mračnog humora i krajnjeg uloga koji je duša! Ova psihološka drama očaraće vas dok pratite kako se neznanci bore pod najgorim okolnostima tokom jedne naizgled obične partije kuglanja.

5. Saki

Saki Miyanaga ima složen odnos sa kartaškom igrom Mahjong. Iz jedne sasvim bezazlene igre počinje saga koja prikazuje kako je tanka granica između pobede i poraza!

Kad je prijatelj prisili da se pridruži mahjong klubu u svojoj školi, zaplet počinje! Ovaj anime je istovremeno i energičan i zabavan, iako prikazuje nešto jednostavno poput igranja Mahjonga. Garantujemo da će vam svih 25 epizoda držati pažnju od početka do kraja!

6. One Outs

Kada govorimo o tome koji su najbolji kockarski animei ne možemo a da ne spomenemo One Outs. Toua Toguchi je po profesiji talentovani bejzbol igrač, ali u srcu strastveni kockar. Na ulicama Okinave igra pojednostavljenu verziju bejzbola pod nazivom One Out. 

Međutim, kada Tou prepoznaju kao nekoga ko će svoj bejzbol tim odvesti do pobede, kreću problemi! Trener mu nameće pravilo koje mora da sledi – za svaki out koji baci, osvaja 45.000 dolara, a za svako trčanje koje pusti gubi 455.000 dolara!

Ovaj sportski anime od 25 epizoda prepun je kockarskih i psiholoških elemenata i odličan je za sve ljubitelje sporta koji žele da uživaju u odličnoj igri i akciji, ali i u napetosti i neizvesnosti koja dolazi uz velike rizike.

7. Legendary Gambler Tetsuya

Još jedna stara ali zlatna serija prati putnika Tetsuju, čoveka koji svojim protivnicima briše pod u salonima u kojima se igra Mahjong. Kada se 1947. nađe u Šindžukuu, nailazi na čoveka koji mu pokazuje da još mora mnogo da uči pre nego što zaista uspe da savlada igru.

Ovaj istorijski anime još je jedan napet, ali zanimljiv pogled na igre Mahjonga iz prošlosti i lekcija koja vam zapravo govori da uvek treba učiti! Ova serija od 20 epizoda namenjena je onima koji žele da zavire u prošlost i saznaju nešto više o Mahjongu, klasičnoj japanskoj igri pločica.