Završen je glavni događaj na najpoznatijem poker turniru na svetu World Series of Poker. Na turniru je učestvovalo 8,663 igrača, što je najveći broj učesnika u istoriji ovog takmičenja. Međutim, samo jedan igrač na kraju dobija WSOP narukvicu, a ove godine ju je osvojio Norvežanin Espen Juštad. On je pored toga osvojio i 10 miliona dolara, što je više od njegove zarade na uživo pokeru od početka karijere. Do učešća na ovom turniru, Norvežanin je zaradio 217,872 dolara. 

Norvežanin je u finalu ostao jedan-na-jedan sa australijskim igračem Edrijanom Atemborom. Australija nije imala WSOP šampiona još od 2005. godine, kada je Džo Hačem ugrabio titulu. Juštad je nakon pobede izjavio da još ne može da shvati šta se desilo i dodao da će mu verovatno biti jasnije kako se oseća povodom pobede za nekoliko dana. 

Kako se Espen Juštad oseća povodom pobede

Norvežanin se prema svojim rečima nije ni nadao da će osvojiti narukvicu ili trofej, već se fokusirao na igru i trudio da da sve od sebe. Ispostavilo se da je ovo bilo sasvim dovoljno, jer je preskočio hiljade igrača koji su se nadali da će postići bar delić njegovog uspeha. Interesantno je da je Juštad priznao da nije želeo da se sastane sa samo jednim protivnikom, a to je upravo bio Atemboro. 

WSOP šampion priznaje i da je imao dobre karte na poslednjem stolu, koje su na kraju zaista napravile razliku na turniru koji se igrao u Bally’s hotel i kazinu. Ovo je prvi put da se jedan od najznačajnijih, ako ne i najznačajniji poker događaj, nije održao u Rio kazinu. Samo tokom prošlog izdanja, turnir je podelio više od 238 miliona dolara nagradnih fondova na 88 događaja kroz koje je prošlo 127,245 učesnika.