Nakon 29 izvlačenja bez pobednika, američki Mega Millions džekpot je konačno osvojio tiket iz okoline Čikaga, država Ilinoj. Srećni dobitnik je sada suočen sa ‘’teškom’’ odlukom. Da li želi da mu se pun iznos od 1.3 milijarde dolara isplati u periodu od trideset godina ili da dobije umanjenu sumu odmah. 

Pobednički tiket je kupljen u Des Plaines-u, a prema lutriji Ilinoja, ovo je treći najveći džekpot u istoriji lutrija u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovim se okončao rast Mega Millions džekpota, koji je trajao od aprila, kada je poslednji put izvučen dobitnik. Izgleda da benzinske pumpe zaista donose sreću, jer je dobitnik kupio svoj tiket upravo na pumpi blizu autoputa u Des Plaines-u. Ukoliko dobitnik izabere jednokratnu uplatu osvojiće 780 miliona dolara, a već smo pomenuli da je druga opcija uplata svake godine narednih 30 godina. 

Pobednički niz za Mega Millions

Pobednički brojevi su bili 13,36,45,57,67, a Mega Ball je bio 14. Vlasnik tiketa ima rok od godinu dana da preuzme nagradu i može da odluči da li će mu se ime pojaviti u javnosti. U državi Ilinoj, ljudi koji osvoje nagrade preko 250.000 dolara mogu da zatraže od lutrije da ne objavi njihov rodni grad. I prodavnica koja je prodala pobednički tiket će biti nagrađena. Prodavnica će dobiti 500.000 dolara.

Najveći Mega Millions džekpot koji je izvučen iznosio je 1.537 milijarde dolara. Tiket je izvučen 2018. godine u državi Južna Karolina. Ovo je drugi najveći džekpot otkako postoji lutrija u Sjedinjenim Američkim Državama, a ujedno i najveća nagrada na svetu koja je osvojena sa samo jednim tiketom. Najveći džekpot ikad u lutriji je osvojen u Powerball-u 2016. godine kada su tri dobitnika iz Kalifornije, Floride i Tenesija osvojili ukupno 1.586 milijardi dolara. Šanse da dobijete na Mega Millions lutriji su 1 prema 302.6 miliona.