Zvezde u usponu srpske eSport scene odavno krče sebi put u ovoj i više nego uspešnoj i unosnoj industriji. Ukoliko se osvrnemo iza sebe i pogledamo deceniju koja je za nama, moramo priznati da je eSport u Srbiji i te kako napredovao, a čini se i da je konačno postavio temelje koji su zapravo pozadina za veliki i zaista zasluženi uspeh. 

U prethodnom periodu zvezde u usponu srpske eSport scene, a ujedno i čitava srpska industrija eSporta, ostvarile su rekordan uspeh kada su prihodi u pitanju. Samo tokom 2020. godine je srpski eSport zaradio 120 miliona evra, a pored toga, najbolji srpski eSport igrači postigli su značajne uspehe o kojima će se tek pričati. Ali, kako je sve počelo? 

Najstariji eSportovi postavili su temelje za sve ono u čemu mi danas uživamo. Nakon što je prvo takmičenje u eSportovima održano davne 1980. godine, tadašnji vodeći ljudi ove industrije shvatili su ogroman potencijal video-igara i eSporta generalno. Potom su stigle i devedesete, kada je eSport počeo da osvaja gotovo sve. 

Ne znamo da li ste upućeni, ali naša zemlja svoj pun potencijal u eSportu doživljava od 2017. godine. Posle umreženog regiona, činilo se kao da je ceo svet naš. Tako je i bilo. Ubrzo nakon što smo se povezali sa celom Evropom, osnovan je Serbian Games Association, savez koji se fokusira na organizaciju turnira, ali i na učestvovanje naše zemlje na brojnim svetskim takmičenjima. Srbija je postala član Međunarodne eSports federacije (IeSF) i od tada su nam sva vrata otvorena.

Zvezde u usponu srpske eSport scene – u kakvom je stanju srpska eSport scena?

Zvezde u usponu srpske eSport scene su na odličnom putu da postanu lideri u regionu, a kao što i sami znate, njihovi rezultati govore u prilog tome. Kada je u pitanju srpska eSport scena, sa ponosom vam možemo reći da ista ima čak 350.000 fanova koji ne samo da prate ovu industriju već dobar deo i učestvuje u njoj. 

Srbija već odavno prati evropsku scenu, bar kada su sledeće video-igre u pitanju: 

Ukoliko ove video-igre uzmemo u obzir, ima momaka koji su se i te kako istakli i koji su osvetlali obraz naše zemlje u svetu, bar po pitanju eSporta. 

Zvezde u usponu srpske eSport scene su zapravo mladići koji će utabati staze mlađim generacijama koje će tek doživeti uspeh u ovoj industriji. 

Oni će prestići brojne svetske face

Mnogi veruju da ovi momci stvaraju budućnost profesionalnog gejminga u Srbiji. Oni su zaljubljenici u video-igre, strastveni igrači, oni su posvećeni i za njih znaju i van granica naše zemlje – oni su zvezde u usponu srpske eSport scene.

Stefan stF Petrović

Stefan stF Petrović je mladić koji ima 23 godine i koji nam dolazi iz Paraćina. Mnogi će za njega reći da ima malo iskustva kada je takmičenje u video-igrama u pitanju, ali ne može se osporiti činjenica da važi za i više nego odličnog igrača koji je čekao da mu se ukaže prilika kako bi pokazao svoje veštine. 

Njegova uloga je entry fragger, a ekipa za koju igra poznata je po imenu RUR Esports. Iako je iza njega 7700 sati provedenih igrajući CS:GO, pred Stefanom je period kada će dokazati zašto je baš on jedan od momaka za koje kažu da su zvezde u usponu srpske eSport scene. 

Mihajlo miksozzz Simić

Još jedan mladić koji je član RUR Esports tima je Mihajlo miksozzz Simić. Mihajlo je ove godine postao punoletan, ali ukoliko pogledamo njegovu igru, stičemo utisak kao da je u pitanju neko koima mnogo godina iskustva, bar kada je Counter Strike u pitanju. 

S obzirom na to da je tek zakoračio u ovu industriju, cilj ovog mladića je da se igranjem video-igara, konkretno CS:GO igre u budućnosti bavi profesionalno. 

Miloš Brstimir Majdevac 

Srpska FIFA reprezentacija može da se pohvali činjenicom da u svom sastavu profesionalnih igrača ima i mlađanog Miloša Brstimira Majdevca. Ovaj mladić igrao je za jedan od najpoznatijih srpskih eSpport timova – Crvenu zvezdu. 

Zahvaljujući svojim uspesima, Miloš Brstimir Majdevac i njegov kolega Miloš Krunalex Krunić postali su prvi FIFA reprezentativci Srbije zahvaljujući osvajanju nacionalnog kvalifikacionog 2V2 Ultimate Team turnira.  

Zvezde srpske eSport scene – njihova imena su već poznata

Osvrnuli smo se na zvezde u uspinu srpske eSport scene. U pitanju su momci koji tek krče svoj put i zauzimaju mesto na eSport sceni. 

I oni su imali i imaju uzore, a verujemo da su neka od sledećih imena i te kako doprinela tome da ovi mladići odluče da postanu profesionalni takmičari.

Nemanja nexa Isaković, Darko DauT Dautović, Aljoša Milica Kovandžić, Dragan elllement Milanović su neki od najboljih i najpoznatijih igrača koji nastavljaju da nižu uspehe i pokazuju zašto i koliko je popularizacija eSporta u Srbiji bitna. 

Ukoliko vas ovakve teme zanimaju i ukoliko želite da uvek budete u toku sanajnovijim eSport vestima, pridružite se Meridianovom discord kanalu.

Ako vam više i bolje ide od ruke klađenje na eSportove, posetite Meridianovu online kladionicu i kladite se na svoj omiljeni tim.