Zvezde u usponu na Valorant esport sceni nakon samo godinu dana takmičarske igre počinju da se izdvajaju i umnogome razlikuju od ostalih profesionalnih igrača. 

Zbog različitih uloga i stilova igre, odabir najboljeg igrača u Valorantu prilično je težak, još kada na sve to dodate i manji broj međunarodnih takmičenja, izbor donekle i jeste sužen. Međutim, prave zvezde u usponu na Valorant esport sceni pronašli su način da pokažu svoj talenat, ali i da dokažu zašto su baš oni najbolji! 

Zvezde u usponu na Valorant esport sceni: 10 najdarovitijih pojedinaca 

Bilo da se radi o onlajn takmičenjima ili turnirima uživo, ovi mladići pokazali su se kao najbolji! Vreme je da saznate ko su zvezde u usponu na Valorant esport sceni. 

1. Tyson “TenZ” Ngo

“TenZ” je profesionalni Valorant igrač koji potiče iz Kanada. Karijeru je započeo u Cloud9 Blue, ali je nedavno prešao u Sentinels, američku esportsku organizaciju sa sedištem u Los Anđelesu. 

Šta je karakteristično za “TenZa” i po čemu se izvdojio od ostalih? Po tome što je njegova igra nepredvidiva, a njegove reakcije izdvojile su ga kao jednog od najjačih duelista koje je Valorant do sada video! 

Ovaj momak se prilagođava tempu tima i time doprinosi uspehu cele ekipe. “TenZ” je definitivno zaslužio da bude na mestu broj jedan! 

2. Peter “Asuna” Mazuryk

Još jedan duelista koji je osvojio simpatije esport fanova i Valorant video-igre je i “Asuna”, koji je ponosni član gejming organizacije “100 Thieves”.  Po svemu sudeći, i ovaj mladić se za kratko vreme izdvojio kao jedan od najboljih Valorant igrača na svetu! 

Bez obrzira na to kog heroja igra, on gotovo uvek izdominira! Omiljeni su mu Raze i Phoenix. “Asuna2 igra izuzetno agresivno, te ćete gotovo uvek imati prilike da vidite neverovatnu borbu kada je ovaj igrač u pitanju! 

3. Pontus “Zyppan” Eek

„Zyppan“ je nova zvezda u usponu kada je u pitanju Valorant na evropskoj sceni. Mladić koji nam dolazi iz Švedske glavni je duelista “FunPlus Phoenix” organizacije, a njegovo igranje heroja Raze je neprikosnoveno! 

Iako je za njega karakteristično da igra kao duelista, s vremena na vreme ga možete videti i da se prebacuje u ulogu Sage. Čak i tada, njegova dominacija se ne smanjuje – smrtonosan je za sve protivnike! Prema rečima mnogih esport znalaca, “Zyppan” je prava pretnja! 

4. Spencer “Hiko” Martin

Kada govorimo o tome ko su zvezde u usponu na Valorant esport sceni, “Hiko” je jedan od igrača bez kojeg ova lista ne bi bila potpuna! 

“Hiko” je još jedna zvezda organizacije “100 Thieves” i najiskusniji je član tima. S obzirom na to da je “Hiko” i bivši profesionalni igrač CS:GO, znajte da je u pitanju osoba koja poseduje mnogo znanja, ali i veština kada su video-igre u pitanju. 

“Hiko” uvek bira Sovu i koristi svoje veliko iskustvo kako bi svom timu ukazao na to koji je sledeći potez najbolji. 

5. Hunter “SicK” Mims

„SicK“je bivša legenda CS:GO video-igre. U nekom trenutku, ovaj mladić je rešio da zaigra Valorant i čini se da je od tog trenutka njegova karijera profesionalnog esport igrača krenula uzlaznom putanjom! Verujemo da već odavno znate ko su najbolji profesionalni CS:GO timovi, ali da li ste znali da je “SicK” jedan od najboljih igrača koji se ikada pridružio Valorant sceni? 

Interesantno je to da je ovaj mladić jedan od najsvestranijih igrača i da iskusno vlada svim herojima koje igra jer savršeno prilagođava svoj stil svakom od njih! Kada igra Phoenixa, pretvara se u čoveka koji ruši sve pred sobom! “Sentinels” je srećan što ga ima u svojim redovima!  

6. Andrej “babybay” Francisty

Upoznati ste sa imenima najboljih League of Legends igrača, a da li ste znali da je “babybay” jedan od najboljih Valorant igrača u Severnoj Americi?

Njegova ofanzivna igra, jasan pristup borbi i veštine uz pomoć kojih upravlja svojim herojima čine da se čak i najjači i najbolji igrači osećaju uplašeno kada mu izađu na crtu! Heroj koji ga vodi kroz igru je Jett uz pomoć kojeg “babybay” protivnike gotovo uvek uhvati nespremne! 

7. Joshua “steel” Nissan

Iako je “Steel” relativno kasno započeo karijeru u Valorantu, za kratko vreme je pokazao da ne postoji prepreka kada je njegovo umeće igre u pitanju! Neverovatan osećaj za procenu opasnosti, ofanzivan, ali i odbramben nastup kao i predviđanje neprijateljevog sledećeg koraka omogućio mu je da sa herojem Killjoy stigne do odličnih rezultata. Neke zvezde u usponu na Valorant esport sceni, mogu da uče od njega!

8. Jay “’Sinatraa“ Von 

Uprkos nedavnom skandalu u koji je upleten, “Sinatraa” je i dalje jedan od najboljih Valorant igrača na svetu. Upravo je on popularizovao upotrebu Aresa i Odina, a njegovo upravljanje Sovom dovelo ga je do toga da bude jedan od najboljih igrača! 

Njegov uspeh ogleda se u tome što na izuzetan način zna da iskoristi mane i nedostatke protivnika, ali i da neprestano razvija veštine pomoću kojih će igru dovesti do savršenstva! 

Iako njegova suspenzija još uvek važi, mnogi se nadaju da će “Sinatraa” i nakon povratka zadržati status jednog od najboljeg Valorant igrača! Videćemo šta budućnost donosi. 

9. Adil ”ScreaM” Benrlitom

“ScreaM” trenutno igra za Team Liquid i jedan je od najboljih evropskih Valorant igrača upravo zbog svoje sposobnosti da u trenutku promeni tok i ishod čitave igre.  I “ScreaM” je bivši CS:GO igrač koji je u avgustu 2020. godine prešao u Valorant! Ovaj mladić je jedan od favorita kada je klađenje u esportu u pitanju jer brojni fanovi smatraju da će izdominirati na svim predstojećim takmičenjima! 

10. Jared „zombs“ Gitlin

“Zombs” trenutno igra za Sentinels, najbolji tim u Severnoj Americi. Ističe se kao odličan igrač kojeg od ostalih izdvaja najbolja kontrola igre. On u ključnim trenucima zna da izvuče samo najbolje! 

Najstariji esportovi postavili su temelje koje pomažu daljem razvoju ove industrije! Mladići koje spominjemo u ovom članku od početka svoje profesionalne esport karijere pokazuju zašto su na vrhu i zašto baš za njih kažu da su zvezde u usponu na Valorant esport sceni!

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim esport vestima ili da učestvujete u brojnim diskusijama prilikom kojih možete osvojiti bonuse i nagrade, posetite Meridianov discord kanal i postanite član naše onlajn zajednice!

A ako tražite najbolje kvote, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i kladite se na omiljeni esport!