Sportski kanali su zapravo televizijski kanali koji su poznati po tome što prenose sportske događaje, sportske vesti ili druge vrste programa koji imaju veze sa sportom!

Prvi sportski kanal bio je iz mreže Sportskih kanala (Sports Channel) koji je počeo sa emitovanjem 1977. godine. Sa napretkom tehnologije povećao se i broj kanala čiji program emituje samo sport, te je danas na televiziji dostupan poprilično veliki broj programa koji omogućavaju ljudima da uživaju u svojim omiljenim sportovima.

Neki od najpopularnijih sportskih TV kanala širom sveta su zapravo sportski kanali koje svaki ljubitelj sporta ima. Da li ste spremni da saznate njihova imena?

Najbolji sportski kanali – poželjni “gosti” svakog doma

Vrhunski sportski kanali rado su gledani u svakoj porodici koja više ili manje prati sportske događaje! Većina njih nudi prenose mečeva, raznih sportskih događaja, emisije u kojima se govori o omiljenim fudbalerima, košarkašima, teniserima, itd. Svaki od njih zadužen je da informiše javnost na najbolji mogući način, ali i da doprinese uživanju u omiljenoj razbibrigi – sportu.

Hajde da vidimo bez kojih sportskih kanala ljubitelji sportova ne mogu! 

Arena sport

Arena sport je kanal na kojem ćete imati prilike da saznate sve o sportskim događajima. Ova televizijska mreža sadrži šest kanala i emituje se u Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, delu Bosne i Hercegovine, kao i u Srbiju.

S obzirom na to da je većina sportskih događaja koje Arena sport prenosi fokusirana na fudbal, gde dominiraju prenosi najboljih evropskih fudbalskih liga, verujemo da će vam, ukoliko već nije, biti jedan od omiljenih sportskih kanala. Pored prenosa evropskih fudbalskih liga, Arena sport prenosi i Super Ligu Srbije, ali i rukometnu Ligu šampiona, odbojkašku ligu šampiona, kao i NBA!  

Sport klub

Koji su još omiljeni sportski kanali? Pa, ne možemo, a da ne spomenemo Sport klub. Ovo je prvi sportski kanal koji je počeo sa emitovanjem sportskih događaja u našoj zemlji! 

S obzirom na to da Sport klub prenosi različite sportske događaje, među kojima su fudbal, atletika, golf, hokej na ledu, košarka, tenis, američki fudba, rukomet pa čak i esport, jasno je zašto ima dosta sportskih kanala koji se emituju u Srbiji:

 • Sport Klub 1
 • Sport Klub 2 
 • Sport Klub 3 
 • Sport Klub 4 
 • Sport Klub 5 
 • Sport Klub 6 
 • Sport Klub 7 
 • Sport Klub 8 
 • Sport Klub 9 
 • Sport Klub 10 
 • Sport Klub HD 
 • Sport Klub Golf 
 • Sport Klub Esport 
 • Sport Klub 4K 

Da li su ovo sportski kanali koje svaki ljubitelj sporta mora da ima? I te kako da jesu! 

Nova sport

Nova sport je sportski kanal koji je trenutno “najmlađi” na tržištu! Naime, ovaj sportski kanal je počeo sa radom 2019. godine, ali je gotovo dostigao svoje starije kolege! Mnogo je onih koje svoje omiljene fudbalske klubove prate baš na ovom kanalu.

Pored fudbalskih liga, na kanalu Nova sport možete pratiti i neke od najzanimljivijih NFL utakmica, kao i susrete najboljih svetskih tenisera

Eurosport

Ovaj sportski kanal osnovan je 1989. godine. Nakon 32 godine od osnivanja, Eurosport je dostupan u čak 54 zemlje, a zamislite tek u koliko domova je jedan od najgledanijih sportskih kanala!

Ovaj sportski kanal pored toga što prenosi brojne sportske događaje, poput fudbala, košarke, tenisa i motosporta prenosi i Olimpijske igre! I Eurosport, poput Sport kluba, ima nekoliko kanala koji se emituju u našoj zemlji: 

 • Eurosport 1 
 • Eurosport 2
 • Eurosport 4K

NBA TV

NBA TV definitivno spada među sportske kanale koje svaki ljubitelj sporta iliti košarke mora da ima. Ova mreža osnovana je 1999. godine, i kao što i njeno ime kaže, akcenat je na košarkaškim utakmicama, tačnije, na prenosima istih. 

Pored toga, NBA TV prenosi i sadržaj vezan za NBA i razne programe koji analiziraju košarkaške susrete. Takođe, ima dosta specijalnih emisija posvećenih košarki i najboljim svetskim košarkašima i često emituje dokumentarne filmove. Stoga, ukoliko ste ljubitelj košarke, ovo je kanal koji ne smete propustiti.

Liverpool TV

Sportski kanali posvećeni fudbalu su i najomiljeniji, a Liverpool TV je definitivno broj 1 kada su fanovi ovog kluba u pitanju! 

Ovaj sportski kanal je zvanični kanal fudbalskog kluba Liverpul. Dostupan je na kablovskoj televizi i vrlo lako se možete pretplatiti na isti ukoliko želite da pomno pratite jedan od najpoznatijih fudbalskih klubova na svetu!

Extreme Sports Channel

Ovaj kanal ekstremnih sportova emituje se u više od 60 zemalja i na čak 12 jezika. Jedan je od popularnijih i gledanijih kanala kada su ekstremni sportovi u pitanju. Motokros, surfovanje, skejtbording su samo neki od sportova koje možete pratiti na ovom kanala. 

Ukoliko ste ljubitelji adrenalina i uživate da gledate sportove koji nose visok rizik, Extreme Sports Channel ne smete propustiti nikako! 

FightBox kanal

Kanal FightBox emituje programe koji imaju veze sa borilačkim sportovima i dostupan je i u našoj zemlji. Želite da budete u toku sa boks ili kikboks susretima, kao i da ispratite svako profesionalno rvanje? Onda ovaj kanal ne smete propustiti! 

Zvezda TV 

Koji su to sportski kanali koje svaki ljubitelj Crvene zvezde mora da ima? Pa, jedan od njih je Zvezda TV! 

Dragi Zvezdaši, od 2019. godine imate prilike da uživate u Zvezdinoj televiziji koja vam donosi sve aktuelnosti vezane za klub! Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da i putem ekrana pomno pratite dešavanja omiljenog kluba!