S obzirom na to da se industrija eSporta razvija velikom brzinom, ne treba da nas čudi činjenica da je industrija klađenja, u želji da isprati trendove, napravila velike promene! Naravno da je u svoje aktivnosti uvrstila i klađenje na eSport, koje se i te kako isplati! Zašto onda ne bismo saznali koji su to saveti za klađenje na eSport idealni kako bismo stigli do cilja? 

Saveti za klađenje na eSport – šest koraka do uspeha

Takmičarsko igranje video-igara trenutno je na vrhuncu, a sve to zahvaljujući turnirima i brojnim događajima. Mnogi timovi, organizacije i igrači sada zarađuju milione zahvaljujući brojnim profesionalnim takmičenja

Zahvaljujući tim istim takmičenjima, imamo prilike i da se kladimo na omiljene eSport igre i omiljene timove. Bilo da se radi o video-igrama poput CS: GO, DOTA 2 ili League of Legends, saveti za klađenje su i više nego dobrodošli. 

Zato, hajde da vidimo kako da na najbolji mogući način uživamo u uspešnom klađenju. Pre nego što krenemo sa savetima, naglasićemo jedno – nijedan od ovih saveta vam ne garantuje pobedu! Saveti za klađenje na eSport su tu kako bi “začinili” vaš ugođaj. 

1. Naučite osnove

Da biste bili uspešni u klađenju, potrebno je da naučite osnove klađenja na eSport. Tek nakon što njih savladate, bez bojazni se možete upustiti u ovu avanturu. 

2. Počnite sa malim ulozima

Privuklo vas je klađenje na eSport i želite da krenete u vama još uvek nepoznatu avanturu? Najbolji savet koji možete dobiti i koji ćete gotovo uvek čuti kada je klađenje u pitanju jeste sledeći – počnite sa malim ulozima

Umesto da rizikujete velike sume novca, preporučljivo je da koristite strategiju zvanu procentualno ulaganje. Naime, na vama je da jednostavno odaberite procenat vašeg ukupnog uloga, od 10 do 25% i da postavite niz manjih opklada ograničenih na taj iznos. Ovo je mnogo pametnija odluka od one u kojoj rizikuete sve. 

Verujemo da ste već upoznati sa nepisanim pravilom – što više opklada položite, postajete iskusniji i pored toga imate više šansi da stignete do dobitka. 

3. Proverite sastave timova

Pretpostavljamo da već imate omiljenu ekipu i omiljeni eSport na koji se najčešće kladite. Dakle, ukoliko želite da vaše klađenje bude uspešno, savetujemo vam da kad god ste u mogućnosti, obratite pažnju na sastav određenog tima. Ukoliko određenom timu nedostaje lider, ili je isti sprečen da učestvuje na takmičenju, znate i sami da će šanse za pobedu biti daleko manje. Veoma je bitno da budete upoznati sa sastavom tima kao i performansama i mogućnostima igrača koji se nalaze u tom istom timu. 

4. Igrajte na sigurno

Ovaj savet nije kliše, koliko god vam isti zvučao glupo. Nama je jasno da su veliki dobici i iznosi primamljiviji od malih, ali nekada vas isti mogu odvesti u propast ukoliko ne razmišljate trezveno. Pre nego što sastavite opkladu, dobro razmislite o svemu. Istražite sve što se može istražiti i znajte, ukoliko vam se od nekih opklada “prevrće u stomaku” nikako ih ne sastavljajte! 

Ukoliko ste pak nestrpljivi i mislite da će vas baš ta opklada usrećiti, sačekajte bar dok vaš kockarski budžet ne bude veći. Znate, izuzetno je važno proveriti faktor rizika i ne srljati u propast. Samo staloženo i promišljeno. Ko zna ,možda vas sreća baš tada pogleda. 

5. Proverite formu igrača i timova

Šta mislimo kada kažemo da proverite formu igrača i timova? Jednostavno, pogledajte njihov dosadašnji uspeh i sve će vam biti jasno. Ove vrste informacija danas su lako dostupne, te ćete u samo nekoliko korakka uspeti da vidite šta je određena ekipa ili igrač uradio i postigao na prethodnim takmičenjima.

6. Budite temeljni 

Svako ko vidi uspeh u klađenju na eSport, uložio je dosta vremena u istraživanje, gledanje ili igranje svojih omiljenih video-igara. Jednostavno, ukoliko želite da izvučete najbolje iz klađenja na eSport, morate savladati sve tehničke i mehaničke stvari video-igre. League of Legends zahteva taktiku, kao i Fortnite, ali te dve taktike se i te kako razlikuju. 

Većina takmičara u eSportu strimuje gotovo svakodnevno, zato ne izostavljajte Tvič na kojem možete pratiti i proučiti stilove igrača. Ovo je odlična odlična polazna tačka za novajlije ali i sve one koji žele da se klade na određene takmičare. Pored Tviča, možete se pridružiti i Meridianovom Discord kanalu, gde takođe možete pratiti uspehe određenih ekipa. 

Predanost i istraživanje će vam pomoći u tome da na najbolji mogući način iskoristite kvote koje vam kladionice nude.

I još jednom, ne zaboravite da vam saveti za klađenje na eSport ne garantuju dobitak, već samo zabavu prilikom klađenja.

Ukoliko ste rešili da oprobate svoju sreću u klađenju na eSport, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i izaberite neke od najboljih kvota! 

Želimo vam puno sreće!