Tokom pandemije COVID-19, esport je zauzeo centralno mesto kada je klađenje u pitanju! Nova publika, veliki broj fanova i visoke novčane nagrade postavile su temelje ovog koncepta klađenja. Pored svega navedenog, prednosti klađenja na esportove su nesagledive, te nije ni čudo što se o ovoj temi često raspreda na brojnim okupljanima!

Broj igrača kao i navijača neprekidno raste, a brojna takmičenja i turniri drže više pažnje nego pojedine fudbalske utakmice. Nemojte da vas čudi ovo jer, po svemu sudeći, budućnost je definitivno u esportu! Iako esportovi još uvek nisu priznati kao sport, verujemo da će se u narednim godinama, sa još većim porastom igrača i fanova, ovo promeniti! Upravo zato smo i rešili da utvrdimo koje sve prednosti klađenja na esportove upravo vama stoje na raspolaganju! 

Brojne prednosti klađenja na esportove

Pre nego što krenemo sa prednostima klađenja na esport, hajde da vidimo šta podrazumevamo pod esportom i klađenjem na esport.

Verujemo da ste već savladali istoriju klađenja na esportove i da znate da esport uključuje igranje video-igara između pojedinaca ili timova. Esport dolazi u različitim žanrovima i neverovatno je to koliko je u poslednjoj deceniji interesovanje za ovim vidom zabave poraslo! 

Sa brojnim turnirima i takmičenjima u kojima igrači pokazuju svoje veštine pred brojnim fanovima koji jedva čekaju da gledaju strimove, ova industrija otvara svet nesagledivih mogućnosti klađenja!

Vreme je da saznamo koje su to prednosti klađenja na esportove!  

1. Raznoliko i rastuće tržište

Jedna od prednosti klađenja na esportove je i ta što se možete kladiti na različite vrste video-igara. Tržište sa godinama postaje sve veće, a učestalost mečeva širom sveta daje mogućnost da izaberete brojne opklade. 

Posledica COVID-19 je i ta što je esport doživeo procvat tokom trajanja pandemije! Za razliku od drugih sportova, esport se može igrati tokom cele godine. Dakle, ne morate čekati da sezona počne, već se uvek možete usredsrediti na kvote i istraživanja. 

2. Ponude kladionica

Znate da se sve onlajn kladionice, poput Meridianove onlajn kladionice, trude da idu u korak sa vremenom i zato prilagođavaju svoje tržište esportu. Ukoliko se odlučite za klađenje na esport, imaćete prilike da se susretnete sa brojnim ponudama, promocijama i više nego odličnim kvotama.

Novi i već postojeći korisnici sa lakoćom mogu pristupiti esport ponudama. Na raspolaganju su im klađenje na strimere, klađenje na skinove, klađenje na MOBA, klađenje na FPS, kao i klađenje na ishod, uključujući pobednike pojedinačnih utakmica i pobednike turnira. Ovo su samo neke od stvari na koje možete postaviti svoju opkladu. Na vama je samo da se odlučite!

3. Pregršt mogućnosti

Ono što često može biti iznenađujuće za one koji nisu upoznati sa esportom je to što su i ovde mogu naići na pregršt opcija, baš kao da se klade na prosečnu fudbalsku utakmicu. Dakle, različite vrste klađenja i ovde postoje. 

Razmišljate o postavljanju opklada na DOTA 2 susret? I tu ćete moći da izaberete vrstu klađenja koja je ponuđena u fudbalu – “Moneyline”. Imaćete prilike i da se sretnete sa opkladama sa hendikepom. Jedina razlika između klađenja na esport i na klasičan sport je u tome što se u esportu kladite na igrača koji se takmiči u računarskoj igri, dok je kod klasičnog sporta takmičenje u fizičkoj spremnosti pojedinca ili ekipe.

4. Kalendar igara

Kada već govorimo o tome koje su prednosti klađenja na esportove, ne možemo izostaviti kalendar utakmica iliti takmičenja što je i jedna od ključnih dodatnih prednosti esporta. 

Različite vremenske zone nisu bitne u svetu esporta. Kladioničari mogu da prate tok događaja i rezultata gotovo u svakom trenutku, čime im se pruža veća mogućnost da uživaju i ubiraju plodove svojih opklada. 

Naravno, povećane mogućnosti klađenja mogu biti i štetne, ali ukoliko vodite računa i ukoliko se mudro kladite, klađenje na esport može biti zaista isplativo. 

5. Brojni noviteti koji iznenađuju gotovo svakog dana

Video-igre koje dominiraju u esportu slične su svakom drugom softveru, u smislu da se stalno ažuriraju i održavaju, prilikom čega programeri unose brojne izmene i poboljšanja. To vas dovodi do toga da se novi likovi, predmeti, sposobnosti, pa čak i mape podešavaju i menjaju, te gotovo uvek imate nešto novo za istražiti. 

Za razliku od klasičnih sportova, esport se neprestano razvija i menja. Zato i jeste zanimljiv svim strastvenim kladioničarima! 

6. Industrija je u razvoju

Znate, kladionice tek postaju svesne nesagledivih mogućnosti klađenja koje esport donosi. Za razliku od tradicionalnijih sportova, poput tenisa, fudbala ili košarke, većina kladionica nema tim stručnjaka koji predviđa i razvija kvote za esport. To znači da često postoje velike šanse za kladioničare da osvoje novac.  

Za sve one kladioničare koji zaista prate ovu scenu i razumeju kako funkcionišu kvote i klađenje, klađenje na esport može biti odlična i potencijalno unosna aktivnost. 

Industrija esporta je još uvek veoma mlada i raste neverovatnim tempom. Zato morate biti u toku sa onim što se dešava ukoliko želite da postanete uspešan kladioničar u esportu. Što više znate, veće su vam šanse da pronađete i prepoznate mogućnosti koju su vredne klađenja. A da biste uspeli u tome, preporučujemo vam da se pridružite Meridianovom discord kanalu, gde ćete imati prilike da saznate sve o najpopularnijim esportovima!