Ukoliko pratite esport i uživate igrajući League of Legends, verujemo da znate da ova video-igra ima uspešnu takmičarsku scenu. Ona nudi bezbroj turnira koji se održavaju svuda širom sveta! Najveći League of Legends turniri nisu poznati samo po iznosima novčanih nagrada, već i po savršenoj veštini igrača koji pretenduju da ostave neizbrisiv trag na esport.

Najveći League of Legends turniri, poput DOTA 2 i CS:GO turnira, utabali su put esporta, jedne od trenutno najkonkurentnijih industrija. Iz tog razloga, pre nego što se zapitate kako se pridrižiti esport timu, uputite se u najveće LoL turnire na koje treba obratiti pažnju!

League of Legends turniri – vrhunac esport takmičenja

Pobede, trofeji, novčane nagrade, slava – Leagues of Legends turniri obezbeđuju vam sve navedeno! Mnogo je odricanja potrebno kako biste uopšte i bili prepoznati kao dobar esport igrač. Međutim, kada dostignete potreban nivo i postanete vešti, pred vama je put profesionalca koji nema granice! Najbolji League of Legends igrači vam to mogu potvrditi! 

Koji su to najveći League of Legends turniri koji su doprineli popularizaciji same igre i po čemu su poznati?

1. World Championship

Najveći League of Legends turniri biraju samo najbolje! Takav je slučaj i sa World Championship turnirom koji je od ključne važnosti za sve ljubitelje ove video-igre. Svetsko prvenstvo se održava kako bi se izabrao najjači tim sezone. Upravo se iz tog razloga prijavljuje stotine igrača. Oni žele da pokažu svoje umeće, ali i da osvoje novčane nagrade. Na turniru učestvuju 24 ekipe, a 16 je u grupnoj fazi.

Ovo prvenstvo vam pruža priliku da vidite kako profesionalci dominiraju! Nagradni fond prvenstva prelazi 4.000.000 dolara, a sama titula ima još veću vrednost jer se pobednici slave kao najbolji tim.

2. Mid Season Invitational

Mid Season Invitational se održava između međunarodnih liga i Svetskog prvenstva. Pet najvećih liga šalje 12 timova. Prvih četiri dobijaju mesto na Svetskom prvenstvu. Zamislite to kao međufazu u borbi za dolazak do finala i dobijanje visokih honorara. Ovaj turnir prate milioni gledalaca širom sveta. Zašto? Zato što postoji mogućnost da novi i mladi timovi preuzmu nadmoć i da se izdvoje iz gomile! 

3. League of Legends Champions Korea (LCK)

Mnogi Južnokorejci vole League of Legends toliko da čak uvode izborne predmete opšte strategije u video-igrama na lokalnim koledžima. Iz te ljubavi je nastao i LCK. Ovo takmičenje podrazumeva učešće deset najjačih korejskih timova koji se godišnje bore za titulu lidera. Tu se ističe T1 kao jedan od najnagrađivanijih korejskih timova i poznat je daleko izvan Južne Koreje.

Takmičenje se održava u Seulu, u Južnoj Koreji. Tokom regularne sezone timovi igraju jedan protiv drugog tokom 9 nedelja u formatu dvostrukog kruga, ali sami mečevi koriste model BO3.

Ova liga je poznata po svom izvanrednom nivou igre, pa čak i uobičajeni korejski tim često može da izazove najbolje sastave iz drugih regiona. Naravno, Južna Koreja je poznata po svojoj veštini u esportu, tako da ovaj nivo dominacije ne iznenađuje.

Sa ogromnim brojem vrhunskih igrača i posvećenih trenera, Korejci su uvek sila na koju treba računati kada su najveći League of Legends turniri u pitanju. Njihova mešavina talenta i posvećenosti je moćna sama po sebi, ali vladanje strategijom ih zaista izdvaja. Svako ko želi da vidi vrhunac takmičarske League of Legends scene ne sme da propusti emitovanje LCK takmičenja. Možete ga pratiti i na Meridianovom discord kanalu koji uvek prati najnovija dešavanja. 

4. League of Legends European Championship (LEC)

Evropsko prvenstvo je jako koliko i korejsko. LEC se održava svake godine, a na takmičenju učestvuje deset najboljih timova. Vredi napomenuti da većina titula pripada timu G2 Esports. Ovi momci su uspeli da osvoje osam trofeja. Svake godine evropski timovi učestvuju na glavnom svetskom prvenstvu i pokazuju odlične rezultate.

Ovaj događaj se održava u Berlinu. LEC je poznat po individualnom talentu igrača. S obzirom na to da Evropa ima mnogo veću bazu igrača u poređenju sa Severnom Amerikom, svake godine se pojavljuju nova imena koja pokazuju svoj talenat kroz nadigravanje, inovativnost i kreativne strategije.

5. League of Legends Championship Series (LCS)

LCS može da se takmiči sa najboljim turnirima sa LoL scene. Prvih deset timova iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade se bore u grupnoj fazi nakon čega se kvalifikuju za sledeću fazu i međunarodne turnire. LCS je veoma popularan u Americi. Milioni obožavalaca prate takmičenje putem strimova

LSA ima dve sezone – prolećnu i letnju i nagradni fond koji nikako nike zanemarljiv! 

6. League of Legends Pro League (LPL)

Kao što već znate, Kinezi su veliki obožavatelji LoL-a. Zato lokalnu ligu čini 12 ekipa. Pobednik može da se kvalifikuje za Mid Season Invitational. Inače, EDward Gaming je ekipa koja je najviše puta osvojila turnir i već ima četiri trofeja. Kineska takmičenja karakteriše brži tempo igre i nestandardni trikovi tokom mečeva.

Ovo takmičenje je mnogo veće od ostalih League of Legends događaja i ima ukupno 16 profesionalnih timova koji se bore jedni protiv drugih na različitim mestima širom Kine. Redovna sezona traje deset nedelja. 

7. League of Legends Japan League (LJL)

Ova japanska liga je osnovana 2014. godine. Samo osam timova se bori za pobedu. Sam turnir je izuzetno nepredvidiv i naporan jer su sve ekipe vrhunske. DetonationN FocusMe je legendarni tim koji je osvojio 12 titula i ne prestaje da se takmiči, ali i pobeđuje rivale.

Najveći League of Legends turniri sa razlogom nose epitet najbolji! Vrhunski timovi, savršena igra, odličan performans – sve to je na jednom mestu! 

Ukoliko ste i sami fan League of Legend video-igre, a pored toga volite da se kladite na esport, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i budite spremni za najveće LoL događaje!