Zahvaljujući velikodušnim sponzorstvima, bogatim nagradnim fondovima i sve većem broju gledalaca i fanova, najveći CS:GO turniri postali su vodeći na esport sceni! Vrhunski profesionalci dominiriaju i igricom i CS:GO turnirima, osvajajući nagrade koje su nama, pukim smrtnicima, nezamislive!

Ukoliko se vratimo na istoriju klađenja na esportove i sagledamo kako je tekao njen razvoj, da li je iko mogao da pretpostavi da će CS:GO turniri stati rame uz rame sa brojnim svetskim događajima i takmičenjima, bez obzira na to što esportovi još nisu priznati kao sport

I da li je iko verovao da će CS:GO video-igra biti jedna od najpopularnijih esportova na svetu? Nije bilo naznaka, priznajemo! Međutim, splet okolnosti kao i popularnost same igre doveli su do toga da najveći CS:GO turniri postanu jedan od najbitnijih događaja na esport sceni. Zahvaljujući tome, najbolji profesionalni CS:GO timovi nam svake godine organizuju spektakle koje posećuju desetine hiljada vatrenih gledalaca! 

Najveći CS:GO turniri – kruna esport scene

Baš kao što fudbal ima Svetsko i Evropsko prvenstvo, tako i esport ima turnire, među kojima CS:GO turniri dominiraju! U pitanju su najveća takmičenja na kojima najbolji esport igrači zarađuju veliki novac i pokazuju svoje znanje i umešnost u igri! 

Vreme je da se upoznate sa najvećim CS:GO turnirima o kojima svi ljubitelji esportova pričaju! Ako želite da se priključite diskusiji, pridružite se Meridianovom discord kanalu i prvi saznajte novosti iz sveta esporta i ostvarite pravo na neke od najboljih kladioničarskih kvota u Srbiji! 

1. CS:GO Major prvenstvo

CS:GO Major prvenstvo jedan je od najpopularnijih i najvećih CS:GO turnira. Prvi put je održan 2013. godine u Švedskoj. Ovaj turnir je od samog početka mogao da se pohvali pozamašnim nagradnim fondom koji danas iznosi više od 2 miliona dolara!

Na samom turniru učestvuju 24 ekipe iz celog sveta! U svetu esporta ovaj turnir je prepoznat kao jedan od najvećih i najvažnijih takmičenja na sceni! Trenutni šampion je Astralis – ekipa koja je četvorostruki pobednik događaja i tim sa najviše uspeha u istoriji CS:GO. 

CS:GO Major prvenstvo je događaj koji prati većina kladioničara koja neizmerno veruje svojim favoritima! Ovogodišnji Major će se održati u Stokholmu od 23. oktobra do 7. novembra, u Ericsson Globe Arenisu! Meridianova onlajn kladionica će i za tu priliku pripremiti neke od najboljih kvota za sve vatrene obožavaoce CS:GO esporta! 

2. CS:GO S-Tier događaj

Pre nego što su nazvani “S-Tier“ događaj, ovi turniri bili su poznati kao Premier turniri. Na “S-Tier” događaju učestvuju najbolji CS:GO igrači iz celog sveta jer se ovaj događaj održava svuda – od Evrope, preko Severne Amerike, Azije i Australije! Najveći CS:GO turniri i jesu najveći ne samo zbog novčanih nagrada već i zbog ekipa i broja učesnika koji se takmiče na istim! 

Neki od najvećih S-Tier turnira sa i više nego odličnim novčanim nagradama koji su se održali tokom 2020. godine bili su:

 • ESL: One Rio 2020 – 2,000,000 dolara novčane nagrade
 • ESL: One Cologne 2020 – 2,000,000 dolara novčane nagrade
 • Flashpoint Season 1&2 – 1,000,000 dolara novčane nagrade po sezoni 
 • World Electronic Sports Games – 1,000,000 dolara novčane nagrade
 • ESL Pro League – 750,000 dolara novčane nagrade

3. CS:GO A-Tier događaji

A-Tier turniri imaju veliki nagradni fond, ali ne kao velika prvenstva i S-Tier događaji. Najpoznatiji su CS:GO Minor Championships i Regional Major Ranking događaji.

Kao što rekosmo, nagradni fond je i više nego zadovoljavajući, a ovi dogadjaji se održavaju u:

 • Severnoj Americi
 • Južnoj Americi
 • Evropi
 • Kini
 • Srednjem Istoku

Ova dva događaja predstavljaju odlučujući faktor za kvalifikaciju timova na CS:GO Major prvenstvo. 

4. CS:GO B-Tier događaji

U pitanju su LAN događaji i onlajn turniri koji se sastoje iz dva tima iz najvišeg nivoa. Iako su manjeg obima, postoje posebni regionalni događaji na glavnom plasmanu kao kvalifikacije za timove koji žele da se takmiče za titulu na CS:GO Major prvenstvu. Novčana nagrada za ove događaje može se kretati od nekoliko hiljada do nekoliko stotina hiljada dolara. 

Turniri se održavaju širom sveta:

 • U Severnoj Americi
 • Evropi
 • Aziji 
 • Australiji

Iako nisu prisutni vrhunski timovi koji se takmiče na glavnim događajima i prvenstvima, akcija je i u ovim turnirima na najvišem nivou!  

5. Evropsko prvenstvo

Evropsko prvenstvo održava se u Evropi i na njemu učestvuje 16 timova. Najbolje tri ekipe dele nagradni fond od 30.000 dolara – 17.500 pripada ekipi koja osvoji prvo mesto, 7.500 dolara ide ekipi koja osvoji drugo mesto i 2.500 odnosi trećeplasirani tim! 

Timovi koji se ovde takmiče biraju se putem direktnog poziva i takmiče se u formatu dvostruke eliminacije u grupnim rundama. Po ovom sistemu, po 2 najbolja tima iz svake grupe napreduju do plej-ofa, gde se takmiče u formatu pojedinačne eliminacije u najboljoj od 3 serije. 

6. Intel Extreme Masters

IEM je niz esport manifestacija koje se održavaju u više zemalja. Ove događaje sprovodi ESL (Elektronska sportska liga), a sponzoriše Intel. Ovi turniri organizuju CS:GO i Starcraft II takmičenja. 

Nagradni fond iznosi oko milion dolara. Ovaj događaj se tokom sezone održava u mnogim zemljama – u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji i Kini, dok se finale održava u Poljskoj. 

Svaka sezona uključuje više turnira u različitim zemljama, a najbolji se takmiče na IEM svetskom prvenstvu na kraju sezone. Ovaj turnir je nesumnjivo jedan od najvećih CS:GO turnira i po visini nagradnog fonda i po gledanosti.

7. CS:GO C-Tier događaji

U pitanju su manji turniri koji ne privlače velike publike, samim tim ni sponzora, pa ni vrhunskih ekipa, jer je nagradni fond znantno manji nego na ostalim turnirima. Ovi događaji se uglavnom održavaju onlajn i odličan su izbor za sve igrače koji žele da usavrše svoje veštine i istkanu se na CS:GO esport sceni! 

CS:GO video-igra ima neverovatnu prošlost, a verujemo da je čeka još neverovatnija budućnost, s obzirom na to da je uspon esporta nezaustavljiv! 

Najveći CS:GO turniri nastavljaju da privlače sve više gledalaca i učesnika, osvajajući gotovo ceo svet! Za njih nema zime!