Pojedini oblici kockanja u Srbiji datiraju još iz ranih sedamdesetih godina i do danas je ova vrsta zabave i razonode ostala jedna od čestih aktivnosti svih ljubitelja igara na sreću. Danas, u našoj zemlji na raspolaganju imamo različite oblike kockanja i klađenja, a jedan od čestih je i klađenje na eSport. 

Koji su to najpopularniji eSportovi za klađenje u Srbiji? 

Lista nije duga, ali hajde da se ukratko osvrnemo na sam početak i razvoj klađenja na eSport. 

Naime, još od osamdesetih godina prošlog veka igre su prisutne, ali je pojava eSporta začinila već zanimljivo sportsko klađenje. Istorija klađenja na eSportove je i više nego zanimljiva, a budućnost je nesaglediva. Isti slučaj je i sa klađenjem na eSportove u Srbiji. 

Poslednjih godina postoji sve veća potražnja za online klađenjem na eSport. Mnogi turniri se održavaju na raznim sajtovima za klađenje, nudeći nagrade koje su i više nego izdašne. 

Upravo iz tog razloga mnoge video-igre sada dobijaju konkurentski tretman. Industrija eSporta  je prešla dug put i privukla je pažnju različitih online kladionica, poput Meridianove online kladionice, koje nude odlične kvote. Klađenje na eSport je zaista popularno u našoj zemlji, a koji su najpopularniji eSportovi za klađenje u Srbiji, saznaćete u nastavku. 

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO)

Nema sumnje da je ovo najpopularnija eSport igra na svetu, ne samo u Srbiji. CS: GO datira iz ranih dvehiljaditih i od tada zabavlja ne samo igrače, već i ljubitelje klađenja na eSportove. CS: GO ima najveće eSport tržište kao i jednu od najvećih baza obožavatelja. Neki od najvećih CS: GO turnira su IEM Katowice, ESL One Rio De Janeiro, DreamHack Anaheim i ESL One Cologne…

Nagradni fondovi ovih događaja su ogromni jer događaji akumuliraju do milion gledalaca. Counter-Strike: Global Offensive se zato i nalazi na našoj listi “najpopularniji eSportovi za klađenje u Srbiji”. 

DOTA 2

DOTA 2 je rangirana kao druga najpopularnija opcija za eSport na većini online kladionica u svetu, ali i u Srbiji. DOTA 2 ima najveće turnire i upravo je njen ukupan nagradni fond ono što je postavlja iznad svih drugih eSportova. 

League of Legends

League of Legends je još jedan primer igre koju jednostavno morate da volite i da pritom i uživate u klađenju na nju. Ova video-igra je veoma česta u Severnoj Americi i Evropi. Ali, u poslednje vreme, svedoci smo porasta njene popularnosti i u Aziji. 

League of Legends je najčešći izbor mnogih kladioničara u Srbiji koji praktikuju klađenje na eSportove. Ovde možete da položite opklade na meč (opklade na samo jednu utakmicu) ili možete da položite direktne opklade u slučaju turnira. Duga vrsta opklade je bolja jer nudi bolje kvote i veći profit, ali samo ako dobro poznajete timove.  

STARCRAFT II

Ovo je nastavak jedne od najpopularnijih igara na svetu i posebno je uobičajena i česta u Južnoj Koreji. STARCRAFT II je uzbudljiva video-igra i dolazi sa mnogo varijacija, opcija i mnogo mogućnosti u kojima igrači ali i kladioničari uživaju.

Ova video-igra je popularna u našoj zemlji jer nudi mnogo opcija za klađenje. Na primer, možete se kladiti na nacionalnost pobednika ili pobednika uopšte. Takođe ćete uživati u klađenju na to ko će stići do četvrtfinala ili polufinala. Ovo su zapravo najpopularnije i najčešće vrste opklada koje imate ovde. 

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm je i dalje jedna od najatraktivnijih igara koja zaslužuje veliku pažnju. Kada je ova video-igra u pitanju, možete postavljati sve moguće vrste opklada – možete se kladiti na tim koji će pobediti, imate mogućnost da se kladite na igrača koji će najviše napredovati, na broj igrača iz određene zemlje i koliko će dobro nastupiti na turniru… Kao što vidite, u ovom slučaju mogućnosti su beskrajne. 

FIFA

FIFA se može pohvaliti širokom popularnošću. Ima puno vernih navijača koji se klade na bilo koji događaj u vezi sa ovom igrom. S obzirom na to da je nagrada prilično unosna i da iznosi oko 500.000 dolara, nije ni čudo što je FIFA jedan od najpopularnijih eSportova za klađenje u Srbiji.

Mnogo je prednosti koje nam nudi klađenje na eSport. Najpopularniji eSportovi za klađenje u Srbiji su ujedno i najpopularniji eSportovi u svetu, te se nemojte iznenaditi kada na vašoj omiljenoj online kladionici ugledate njihova imena. Pored njih, ima još nekoliko igara u kojima strastveni kladioničari uživaju, ali nijedna nije dostigla nivo prethodno navedenih.

Ukoliko i vi uživate u klađenju na eSportove, znate već i sami da vas sve izvanredne ponude očekuju na Meridianovoj online kaldionici. A ako pored klađenja želite da saznate najnovije vesti iz sveta eSporta, pridružite se Meridianovom discord kanalu i uvek budite u toku sa svim dešavanjima.