Counter-Strike: Global Offensive jedna je od najpopularnijih video-igara na svetu. Pored toga, u pitanju je i jedan od najpopularnijih esportova koji je okupio milione fanova! 

Bez obzira na to da li ste povremeni igrač ili neko ko želi da postane profesionalac, nije na odmet da znate koja su najpopularnija CS:GO oružja na profesionalnoj sceni. Na kraju krajeva, raznovrsnost oružja i taktika su razlozi zbog kojih je CS:GO igra u koju se mnogi igrači na prvi pogled zaljube! 

Iako postoji veliki broj varijabli u igri, za koju god da se ulogu odlučite, moraćete da odaberete odgovarajuće oružje! Na svu sreću, Valve se pobrinuo da CS:GO ima veliku raznovrsnost oružja pogodnih i za igrače početnike i profesionalce! 

Najpopularnija CS:GO oružja – spoj veštine i efikasnosti

Profesionalna CS:GO scena neprestano napreduje. U njoj se non-stop radi na najefikasnijoj taktici, ali i na nalaženju odgovarajuće puške ili pištolja. Da ne dužimo više, evo osam najpopularnijih CS:GO oružja trenutno!

AK-47

AK-47 je u CS:GO igri podjednako popularno oružje kao i u stvarnom svetu – ova puška se i posle 70 godina i dalje koristi širom sveta! U pitanju je primarna jurišna puška koja je najčešći izbor svakog teroriste u CS:GO. Ne samo da je efikasna i jaka, već je i jedna od pristupačnijih kada je uporedite sa većinom oružja u igri. 

AK-47 ima neprevaziđenu snagu i kontrolu uz pomoć koje ruši i obara i najzaštićenije neprijatelje! Isprva vam može izgledati odbojno sa svojim staromodnim izgledom, ali čim naučite da baratete njom i kontrolišete automatsku paljbu, neprijatelji će padati k’o muve! 

AK-47 jedno je od najglasnijih oružja u igri, što znači da je teško nekoga iznenaditi napadom, ali ono je i dalje jedno od najmoćnijih oružja u igri pošto može da jednim pogotkom u glavu obori protivnika čak iako imaju kacigu.

M4A1-S

Ovo oružje je u CS:GO prvobitno bilo poznato kao M4A1. M4A1-S ima šaržer najmanjeg kapaciteta od svih jurišnih puški u CS:GO, ali taj nedostatak nadomešćuje svojom preciznošću! 

Opremljena je prigušivačem koji vam vrlo često može doneti značajnu prednost u odnosu na neprijatelje ako ste brojčano nadjačani. Ukoliko vam prigušivač ne odgovara, uvek ga možete skloniti, samo ne zaboravite da je tada preciznost puške smanjena!  

M4A1-S je puška koja odlično puca i iz blizine ali i iz daljine, što je čini jednom od najsvestranijih oružja u CS:GO! 

FAMAS

FAMAS je još jedno vrlo poznato antiterorističko oružje koje je jedno od najekonomičnijih oružja u igri. Odlična stvar kod ove puške je što može da nanese prilično značajnu količinu štetu uz veliku preciznost, pre svega kada koristite režim rafalnog pucanja. Pored Glock-18, ovo je jedino oružje koje podržava ovu funkciju.

FAMAS je koristan i u bliskim okršajima i u borbama na daljinu, ali sa svojim rafalnim režimom definitivno više blista u većem dometu! 

Galil AR

Lista najpopularnijih CS:GO oružja bez spomena Galil AR ne bi bila potpuna! U pitanju je oružje koje je uglavnom teroristička verzija FAMAS-a, iako nema režim rafalne paljbe.

Trenutno je jedna od najjeftinijih automatskih terorističkih puški, te nas i ne čudi što se nalazi među najpopularnijim CS:GO oružjima. Jedina mana ovoj pušci je ta što nije dovoljno jaka da obori protivnika pogotkom u glavu! 

AVP

AVP je snajperska puška koja je ubedljivo najpopularnije oružje u CS:GO video-igri! Zašto? Zato što je u pitanju oružje koje je sposobno da sruši sve samo jednim hicem!

AVP je oružje koje je na raspolaganju i teroristima i antiteroristima po visokoj ceni vrednoj svake pare – 4750 dolara. Nepotrebno je reći da je ovo jedno od najskupljih oružja u igri.

Pored mnogih prednosti, AVP ima i neke značajne nedostatke. Na primer, snajperski nišan moramo koristiti gotovo uvek, jer je u suprotnom ovo najnepreciznije oružje u igri. Međutim, kada naučite kako da pravilno koristite AVP, ništa više neće moći da vam stane na put! 

Desert Eagle

Desert Eagle (Pustinjski orao) jedan je od jeftinijih pištolja, što ga čini vrlo popularnim izborom za mnoge igrače. Iako je jeftin, u pitanju je neverovatno moćan pištolj koji ubija samo jednim hicem u glavu! Vešti igrači i više nego uspešno barataju njim i uz njegovu pomoć dolaze do pobede. 

Pustinjski orao je definitivno jedno od popularnijih CS:GO oružja, pogotovo na početku igre! 

UMP-45

Želeli ste savršenu kombinaciju puške i SMG-a? Dobili ste UMP-45! Ump-45 je oružje koje je lako za upotrebu i odlično u neposrednoj borbi! 

Malo je oružja poput ovog koji nemaju dodatne modove ili nišane, a da su efikasni u borbi. Zato ako se ikada nađete u stisci na mapi sa skučenim sobama ili uskim hodnicima, UMP-45 može biti savršeno oružje za vas! 

Glock-18

Čak iako niste bili sigurni koja su najpopularnija CS:GO oružja, morali ste da znate da će Glock-18 biti na listi! Upoznajte jedno od najsvestranijih oružja u CS:GO! Poluautomatski režim pucanja, pištolj koji doseže i srednji i veliki domet, rafalna paljba… Glock-18 nudi sve navedeno!

Teško je poverovati da je ovo oružje početnički pištolj na terorističkoj strani s obzirom na to koliko je efikasan! Ako se ikada zapitate s kojim oružjem da počnete igru, Glock-18 je siguran izbor.

Verujemo da vam je istorija klađenja na esportove odavno poznata i da vam je jasno zašto je video-igra CS:GO jedna od najpopularnijih! Raznolikost, značaj veštine, uzbudljive mape i veliki broj oružja doprineli su tome da ova igra postane jedna od najigranijih na svetu! 

Ako ste ljubitelj CS:GO-a ili drugih esportova, pridružite se našem Meridianovom discord kanalu i podelite svoje omiljene trenutke iz esportova sa drugima.

A ukoliko uživate u klađenju na esport, Meridianova onlajn kladionica će vam pored najboljih kvota ponuditi i najbolji izbor klađenja na esportove! Stoga, ne časite časa, već zaigrajte što pre!