Poslednjih godina video-igre postale su toliko popularne da većina mladih mašta o tome da im igranje istih iz hobija preraste u ozbiljnu karijeru! S obzirom na to da sve više igrača pronalazi svoj put do virtuelnih svetova, nije ni čudo što mnoge zanima koji su najperspektivniji esportovi za mlade takmičare. Kako i ne bi kada je prihod u ovoj industriji sve veći i veći! 

Najpopularniji esportovi na svetu su najigraniji, ali koji su najperspektivniji esportovi i da li se ova lista poklapa? Saznajmo! 

Najperspektivniji esportovi – čime privlače igrače?

Može li se živeti od esporta i koliko profesionalni esport igrači zarađuju pitanja su koja često ljubitelji video-igara postavljaju. Odmah nakon toga se pitaju koji su zapravo najperspektivniji esportovi koji im mogu doneti slavu! Da li su najperspektivnji esportovi ujedno i najpopularniji? Možemo slobodno reći da se približavaju velikoj slavi! Zasada, igrači se više fokusiraju na esport turnire sa najvećim nagradnim fondovima. No, trebalo bi obratiti pažnju i na sledeće esportove!

Valorant 

Riot Games predano je radio na novoj eksluzivnoj video-igri koja je ugledala svetlost dana u junu prošle godine. U jeku pandemije činilo se da nije pametan marketinški potez izbaciti novu video-igru. No, sudeći prema poslednjim podacima, čini se da je Valorant predstavljen u pravom trenutku! 

Valorant je igra koja kombinuje elemente Overwatch-a, CS:GO: Global Offensiva i, naravno, League of Legends. Zato i ne čudi što je odmah nakon puštanja doživela veliku popularnost među igračima. 

Kada govorimo o tome koji su najperspektivniji esportovi, Valorant ne možemo da izostavimo. I to zato što je u pitanju mlada video-igra koja puno obećava. Jasno vam je da igrači mogu ostvariti mnogo veći uspeh dok konkurencija ne poraste i ne postane gotovo nemoguće istaći se.

Diabotical

Među najperspektivnijim esportovima nalazi se i video-igra Diabotical koja je izašla u septembru prošle godine. U pitanju je FPS igra za više igrača koju je razvio švedski GD Studio.

U prvoj godini namenjeno je i izdvojeno 250.000 dolara za nagradu u takmičenju, a prvi zvanični turniri protekli su zaista zapaženo. Turniri se održavaju onlajn i odlična su prilika za napredovanje i pravljenje karijere u esportu. 

Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG)

Ako vam se Fortnite ne sviđa, ali volite njegov Battle Royal režim, PUBG je odlična alternativa. Za one koji nisu upućeni, u pitanju je veoma popularna video-igra koja je u Indiji u jednom trenutku bila zabranjena jer je “zaludela” gotovo sve. 

Trenutno najperspektivniji esportovi za nove takmičare omogućavaju istima da se sitnim koracima “probiju” na takmičarskoj sceni. 

Rocket League

Iako je video-igra Rocket League izašla 2015. godine i pored “tehničkih” problema, interesovanje za njom ne jenjava. Rocket League turniri su još uvek mesto na kojem mladi i novi igrači mogu pokazati svoje veštine i mogu izađi kao pobednici, a samim tim i biti zapaženi u esport svetu. 

Overwatch

Još jedna popularna, ali i perspektivna video-igra je Overwatch. Naime, Overwatch se može pohvaliti sa 113 igrača koji su se našli na listi najboljih i pet turnira na kojima takmičari mogu pokazati sve svoje umeće.

Ukoliko su novajlije spremne da drže kontrolu nad krucijalnim tačkama na mapi, Overwatch je za njih perspektivan esport u kojem mogu da stignu do vrha!  

Warcraft III: Reforged

Kompilacijsko izdanje video-igre WarCraft III: Reign of Chaos omogućilo je novim i mladim igračima da uživaju u ažuriranoj verziji originala. Postojećih 13 turnira i lista od 37 najboljih igrača koji ovu video-igru imaju u malom prstu govore u prilog tome da su novi igrači dobrodošli.

Among Us

Iako je Among Us izašao 2018. godine, svoj puni potencijal doživeo je tokom prošle godine kada je ogroman broj igrača počeo da uživa u njoj! U prilog tome govori i činjenica da je studio Innersloth rešio da unapredi video-igru. Among Us je još jedan perspektivan esport u kojem novi igrači imaju mogućnosti da naprave zavidnu karijeru

TrackMania

Očigledno je da TrackMania ne može parirati video-igrama poput League of Legends, CS: GO ili Call of Duty, ali opet ona ima veliku i lojalnu publiku (uglavnom u zemljama francuskog govornog područja). Pored toga, TrackMania turniri i dalje ruše sve rekorde prema statistikama.

Iako će se mnogi iznenaditi, znajte da je TrackMania izuzetno praćena od strane brojnih esport organizacija. S obzirom na to da publika koja prati esport neprestano raste, ne treba zaboraviti ovu igru koja se nalazi među najperspektivnijim esportovima u ovom trenutku.

Dostignite sam vrh esport scene!

Kada govorimo o tome koji su najperspektivniji esportovi, bitno je da znate sledeće: ili birate one koji su najpopularniji i koji donose unosnije prihode ili izaberete one esportove koji su noviji, ali koji obećavaju. 

Najpopularniji esportovi poput League of Legends, Dota 2 i CounterStrike: Global Offensive imaju ogromne, posvećene baze igrača, a samim tim i sponzorisane turnire sa unosnim nagradama. Nedostatak je to što ćete se tu teško probiti kao novajlija.

S druge strane, kada birate esportove koji obećavaju, imate prilike da prilagodite stil igre, ali i da napredujete zajedno sa njima. Mnogi mladi igrači našli su se u centru esport scene upravo zahvaljujući mladim video-igrama koje u početku i nisu puno obećavale. 

Pre nego što krenete u osvajanje esport scene, nije na odmet da saznate sve novosti iz sveta esporta. To možete učiniti tako što ćete se priključiti Meridianovom discord kanalu. Ukoliko s druge strane želite da se oprobate u klađenju na esport, posetite Meridianov onlajn kazino i uživajte u odličnim kvotama!