Elektronski sport, ili jednostavnije esport, jedan je od najvećih fenomena današnjice. Ova vrsta takmičenja u video-igrama uticala je na sve delove sveta, pa i na Srbiju, koja je iznedrila neke od vrsnih esport igrača današnjice! 

Najbolji srpski esport igrači dokazali su da mogu da pariraju, ali i da prestignu brojne svetske face zahvaljujući umeću, ali i istančanom osećaju koji ih vodi do pobede i trona! Da li ste čuli za njih? Ili se još uvek pitate ko su najbolji srpski esport igrači i čime su zaslužili da se nađu tu gde jesu?

Najbolji srpski esport igrači – oni su budućnost profesionalnog gejminga

Kada se pomene esport, njihova imena su nezaobilazna! Njihovi uspesi govore u prilog tome da su posvećenost, red, rad i disciplina jedini faktori koji utiču na uspeh, ali i na slavu! Da li će ovi ljudi uspeti da iza sebe ostave brojne trofeje i titule sa mnogih svetskih turnira, ostaje da vidimo! Do tada, osvrnimo se na dosadašnja dostignuća najboljih srpskih esport igrača!

1. Nemanja “nexa” Isaković

Nemanja “nexa” Isaković je rođen u Beogradu 1997. godine. Profesionalni je igrač CS:GO i trenutno igra kao rajfler za G2 tim.

Counter-Strike je bila jedna od omiljenih video-igara mladom Nemanji koji je obožavao da posle škole zaigra CS:GO sa svojom ekipom! Ta ljubav prerasla je u mnogo više. Naime, Nemanja je počeo profesionalno da igra CS-GO.

Njegov talenat i veštine brzo su ga izdvojile od ostatka ekipe i bilo je samo pitanje vremena kada će se pridružiti profesionalnom timu!  Uprkos tome što je, kako bi neki rekli, mlad i zelen, “nexa” ima osobine koje ga čine neverovatnim saigračem i igračem koji ima puno toga da pokaže.

Neki od timova koji su imali čast da ga imaju na spisku bili su iNation, GamePub, Team1231, Guerilla Method, Brewtopia eSports, Renegades , MANS NOT HOT, The Imperial, Valiance, CR4ZI i njegov trenutni tim – G2.

2. Darko “DauT” Dautović

Kada pravimo listu najboljih srpskih esport igrača, ime ovog čoveka nikako ne sme biti izostavljeno sa nje! 

Njegova karijera je duga 19 godina i tokom nje se profesionalno takmičio na Age of Empires II profesionalnoj sceni. On je primer da profesionalno igranje video-igara definitivno nije zaludan posao, iako mnogi smatraju da jeste! 

Kako je i sam Darko više puta isticao, u svet strateških igara je ušao još kao dete. Onlajn zajednicu i opciju igranja video-igara sa igračima iz celog sveta predstavio mu je drug koji ga je i uveo u taj svet.

Iako će Darko ove godine napuniti 36 godina, to ga ne sprečava da se takmiči i osvaja turnire. Pre samo nekoliko meseci izdominirao je i osvojio Red Bull Wololo III turnir na kojem je zaradio 8.000 dolara.  

3. Nikola “LeBronDota” Popović

Nikola “LeBronDota” Popović je srpski profesionalni igrač video-igre Dota 2 koji je trenutno deo tima Spider Pigzs.

Ovaj mladić je još tokom studija stupio na takmičarsku scenu. Njegovi prvi koraci bili su sa poluprofesionalnim evropskim timovima, uključujući slovenske i CIS timove poput Elements One i Double Dimension. 

Tokom godina takmičenja, “LeBronDota” je sa svojim ekipama nizao samo uspehe o čemu svedoči i pozamašna cifra na njegovom bankovnom računu. 

4. Duško “BoraNija” Boranijašević

Ovaj poznati midlajner za Dotu 2, koji je skoro bio izbačen iz ekipe mudgolems, pre jedno mesec dana je potpisao ugovor za ekipu Hellbear Smashers! 

S obzirom na to da nam se približava 7. jul kao i regionalne kvalifikacije za deseti šampionat The International, imaćemo prilike da vidimo da li je “BoraNija” spreman da stane na crtu najboljim ekipama za Dotu 2 u Evropi!  

Do tada možemo da se strpimo i saznamo ko su najbolji srpski esport igrači! Možda nas nečije ime i iznenadi! 

5. Aleksa “DoubleAiM” Stanković

Aleksa Stanković, u esport krugovima poznatiji kao “DoubleAiM”, istakao se kao League of Legends esport igrač. On trenutno igra na poziciji džanglera za tim Valiance. 

Ovaj mladić je svoju karijeru započeo u decembru 2015. godine kada se pridružio i igrao za MantraV kao džangler. Od samog početka posvećeno je radio na tome da se istakne u ovoj industriji, što se na kraju ispostavilo kao pametan potez. Naime, Aleksa, poznatiji kao “DoubleAiM”, nalazi se na samom vrhu liste najboljih srpskih esport igrača! 

6. Aljoša „Milica“ Kovandžić

Kada čujemo da neko izgovara Aljoša „Milica“ Kovandžić, znamo da priča o najboljem srpskom League of Legends igraču i trenutnom midlejneru ekipe Vitality. 

Aljoša je odveo Giantse do titule najboljih u regionalnoj ligi Evrope, gde je proglašen i za najboljeg igrača same lige. Mnogo je uspeha iza ovog mladog čoveka koji će nam tek pokazati zašto se nalazi na listi najboljih srpskih esport igrača! 

7. Nikola “LEGIJA” Ninić

Nikola “LEGIJA” Ninić je bivši profesionalni igrač CS:GO, a sadašnji trener i menadžer. Nikola se posebno istakao na nemačkoj esport sceni, s obzirom na to da je srpsko-nemačkog porekla. Započeo je svoju CS:GO karijeru igrajući za dotpiXels e.V, zajedno sa Vodarzom.

Tokom svoje karijere profesionalnog igrača imao je uspona i padova, ali je sudeći po krajnjem rezultatu i te kako ostavio pečat na esport scenu! Ninić je od titule velikog igrača stigao do titule velikog trenera! 

8. Aleksandar “Beastyqt” Krstić 

“Beastyqt” je započeo svoju igračku karijeru u Counter Strike-u, nakon čega je prešao na Brood War žudeći za više iskustva u strateškim igrama. Ovo je izgleda bila odlična priprema za ulazak na velika vrata u igru StarCraft II. 

Njegov prvi takmičarski tim u SC2 bio je United as One (uAo). Tu je izučio sve male tajne velikih majstora, a nakon toga se pridružio timu Empire. Od tima Empire promenio je još nekoliko timova da bi se na kraju povukao sa esport scene i usredsredio se na snimanje sadržaja za Youtube. 

9.  Dragan “elllement” Milanović

Mladi Dragan “elllement” Milanović je svoju polu-profesionalnu karijeru kanteraša zamenio za profesionalnu karijeru Valorant igrača! Ovaj mladić je pre samo četiri meseca prešao u jedan od jačih Valorant sastava.

I nije samo njegov prelazak iznenadio ljubitelje esporta već i činjenica da je nakon samo nedelju dana provedenih u novoj ekipi poneo titulu MVP-ja. Kakva ga tek karijera čeka, kada je već sada počeo da niže ove neverovatne uspehe? 

10. Nestor “LETN1” Tanić

Ukoliko ste bar malo u svetu video-igara i u esport industriji, prosto je nemoguće da niste čuli za Nestora Tanića, poznatijeg pod nadimkom “LETN1”! 

Nestor je profesionalni Counter-Strike menadžer i analitičar Global Offensive tima za EKSTREMUM i bivši profesionalni igrač CS:GO. Od Counter Strike 1.6, koji je igrao amaterski, do profesionalnog ugovora i brojnih takmičenja, put je bio dug. No, taj isti put je doprineo tome da on da sve od sebe kao bi dobro zarađivao od onoga u čemu uživa, a to je igranje video-igre CS:GO!

Najbolji srpski esport igrači su uz pomoć svojih dostignuća pokazali zašto su najbolji! Nizali su uspehe, poput najboljih fudbalskih klubova, tenisera i košarkaša, osvajali su brojne medalje i priznanja, a ni novčane nagrade ih nisu zaobišle! 

Ovi momci su i te kako deo istorije klađenja na esportove. Stoga, upamtite njihova imena, ispratite njihove timove i posetite Meridianovu onlajn kladionicu koja nudi neke od najboljih kvota u klađenju na esport! 

Ukoliko pak želite da učestvujete u brojnim diskusijama i da tom prilikom osvojite razne bonuse i nagrade, pridružite se Meridianovom discord kanalu i postanite član naše onlajn zajednice!