Najbolji profesionalni CS:GO timovi ostvarili su zapažene rezultate prethodnih godina. Međutim, 2020. godina je poremetila sve vidove takmičenja, te nije štedela ni ona u koja oni učestvuju. Bez obzira na to, najbolji profesionalni CS:GO timovi uspeli su da zadrže mesta na kojem su se nalazili i pre nje! Uz male promene, oni su bili i ostali najbolji!

Najbolji profesionalni CS:GO timovi – oni dominiraju esport scenom

CS:GO je brzo prihvatio onlajn takmičenja nakon što je COVID-19 naterao organizatore turnira da otkažu događaje. Publika je to dočekala kako se i očekivalo i milioni su se brzo navikli na ovakav format takmičenja.

Nije teško identifikovati tim koji je dominirao 2020. godinom. Odista, kada se sve pogleda, lako se donosi zaključak ko su najbolji profesionalni CS:GO timovi koji su se istakli tokom nepredviđene 2020. godine! 

Da li ste spremni da saznate njihova imena? 

1. Gambit

Gambit već neko vreme dominira na esport sceni. Oni su prvaci takmičenja IEM Katowice 2021 i tim koji trenutno igra na nivou iznad svih ostalih. Iako su zakazali u poslednja dva finala, zaslužuju da se nađu na mestu na kom su!

Ova ekipa i dalje osvaja najbolje plasmane na turnirima, a igrači grade esport karijeru koja će i te kako ostati zapamćena! Po svemu sudeći, Gambit ima sve predispozicije da bude upamćen kao sjajna ekipa i zato se i nalazi na prvom mestu naše liste “najbolji profesionalni CS:GO timovi”.

2. Heroic

Jedno od najvećih iznenađenja godine bio je neverovatan uspeh Heroic tima.  Sa više impresivnih turnirskih plasmana zaredom, Heroic nije uspeo u revanšu EPL finala protiv Gambita na DH Masters-u. Jedan od najboljih profesionalnih CS:GO timova zavređuje svu vašu pažnju. A posebno Casper “cadiaN” Møller, jedan od dominantnijih igrača Heroic tima!

3. Natus Vincere

Nakon prilično razočaravajuće sezone 2019. godine, Na’Vi se na velika vrata vratio na vrh CS:GO liste najboljih!

Uz kontinuiranu izvrsnost Aleksandra ”s1mple” Kostiljeva, Na’Vi je uspeo da se plasira dalje u brojnim događajima. To uključuje pobede na takmičenju Gamers Without Borders i VePlay! Clutch Island. 

4. FURIA

FURIA se bori za to da dokaže da je zaista najbolja na svetu! S obzirom na to da ova ekipa ostvaruje dobre rezultate u borbi protiv odličnih CS:GO timova, čini se da će uspeti u svojoj nameri!

Kao jedini tim koji nije iz Evrope na ovoj listi, FURIA je napravila iskorak koji su mnogi očekivali. Pokazali su i prošle godine da su se poboljšali. Naime, dostigli su vrhunac na 17 turnira i uspeli su da se takmiče sa najboljim timovima u Evropi! Najbolji profesionalni CS:GO timovi izašli su im na megdan, a da li će Furia uspeti da stigne do vrha CS:GO scene, ostaje da vidimo!

5. G2

G2 je u poslednje vreme bio impresivan što je rezultiralo odličnim napredovanjem na listi najboljih CS:GO timova.

Sa samo tri poraza protiv dva tima (Gambit i FunPlus Phoenix) igrali su dosledno i čini se nenadmašno! Ova ekipa se definitivno zabavlja dok igra i ako nastave ovim tempom, očekujte da će osvojiti veći broj turnira u mesecima koji su pred nama! 

Za sve one koji uživaju da se klade na CS:GO mečeve, pogotovo u Meridianovoj onlajn kladionici, G2 je pravi izbor! O njihovom usponu će se tek pričati!

6. Virtus Pro

Virtus Pro se tokom cele godine borio za mesto u prvih 10 na HLTV-u. Sa pobedama protiv najboljih timova i porazima od timova koji su očigledno slabiji od njih, reklo bi se da od ove ekipe može da se očekuje svašta.

Njihova igra deluje tako da kada daju sve od sebe i kada reše da izdominiraju, nema te ekipe koja im može “naškoditi”. Međutim, kada im nije dan, kao da gube jer jednostavno nemaju volje, a ni želje da se bore! 

Ovaj tim zaista ima potencijal, koji bi bio nezaustavljiv samo kada bi ekipa rešila da da sve od sebe! Svakako zaslužuju da se nađu na listi “najbolji profesionalni CS:GO timovi”. 

7. Astralis

Tim Astralis je nekada bio na vrhu. Međutim, poslednjih meseci kao da njihova koncentracija zajedno sa kvalitetom igre opada. Da li je trenutno stanje posledica nedavnog odlaska “Dev1ce-a” ili je prosto loš period naišao, ne znamo, ali znamo da se od Astralis ekipe naviklo da se uvek prikaže u najboljem svetlu! 

8. Spirit

Nedoslednost ove ekipe koštala ih je uspeha i dobrih rezultata. Činjenica je da kada se ova ekipa “uključi” i da sve od sebe, rezultati ne izostaju. Međutim, kao da ih nešto remeti, te nikako da svojom igrom postignu dosledne rezultate. 

Najveća mana Spirit ekipe je što se ne smatraju S-tier timom. Kao rezultat, zaglavili su igrajući igre protiv slabih protivnika, što dodatno sprečava njihovo napredovanje. I pored toga, oni i te kako zaslužuju da se nađu na listi “najbolji profesionalni CS:GO timovi”! 

Najbolji profesionalni CS:GO timovi daju sve od sebe, baš kao i najbolji srpski fudbaleri, najbolji teniseri i teniserke, ali i najbolji fudbalski klubovi! Iako esportovi još uvek nisu priznati kao sport, ovi ljudi zaslužuju sve pohvale zbog svih odricanja koja su sastavni deo njihovog života. 

Ukoliko vas je ova tema zainteresovala, te ste poželeli da saznate sve o esportu ali i o CS:GO takmičenjima, preporučujemo vam da posetite Meridianov discord kanal, gde možete saznati sve što vas zanima!