Pronicljivo oko, mehanika u malom prstu, savršeno vladanje strateškim veštinama – šta od svega navedenog poseduju najbolji League of Legend igrači? Smatramo da poseduju sve, jer inače nikada ne bi postali igrači svetske klase koji dominiraju u jednom od najpopularnijih esportova na svetu!  

Tokom gotovo deset godina profesionalne scene League of Legends, igrači su dolazili i odlazili. Njihova posvećenost i predanost igri osigurale su da uz njihova imena stoji epitet najbolji! 

Ko su najbolji League of Legends igrači i po čemu ih istorija esportova pamti? 

Najbolji League of Legends igrači – 8 nesavladivih majstora 

Video-igri League of Legends nije trebalo mnogo vremena da postane svetski fenomen! Trenutno je jedna od najigranijih video-igara na svetu i kao i svaka druga takmičarska igra, ima mnogo igrača koji će zauvek ostati njen sastavni deo!

Ko su najbolji League of Legends igrači koji su svojim uspesima doprineli popularizaciji same igre? Evo osam velikana dostojnih da ostanu zauvek upamćeni u istoriji ove igre:

Lee “Faker” Sang-hyeok

Lee “Faker” Sang-hyeok nesumnjivo je najbolji League of Legends igrač svih vremena. Faker je profesionalnu karijeru započeo u februaru 2013. godine, a do septembra je već bio svetski šampion. 

Od tada je osvojio još dve svetske titule i završio kao vicešampion 2017. godine. Pored toga, sa SKT T1 osvojio je i osam domaćih titula u Koreji! 

Ovaj momak je u svojoj dosadašnjoj karijeri napredovao kao nosilac svog tima jer su njegove veštine neprikosnovene! Teško da će neko prevazići Fakerovo nenadmašno igranje u skorijoj budućnosti! 

Cho “Mata” Se-hyeong

Cho “Mata” Se-hyeong debitovao je kao profesionalni igrač 2013. godine, kada je odneo šampionsku prolećnu titulu! Nakon toga, osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine i proglašen je za MVP-ja.

Njegova dominacija u borbama doprinela je tome da “Mata” ostvari nemerljiv uticaj kako na samo takmičenje tako i na fanove. Tokom karijere osvojio je 81 igru od 113 sa svojim omiljenim herojem – Thresh-om – ali znao je da se istakne i sa Alistar-om i Rakan-om. 

Søren “Bjergsen” Bjerg

Søren “Bjergsen“ Bjerg trajno je podigao standard igre u Severnoj Americi. Dugo je bio najbolji mid laner u regionu. Osvojio je šest LCS titula, ali, uprkos velikom uspehu u regionu, nije izvojevao velike pobede na međunarodnom nivou. I pored toga, “Bjergsen” je i dalje bio na vrhu League of Legends profesionalnih igrača kada se povukao sa scene i postao glavni trener TSM-a. 

Njegovo vođstvo i radna etika takođe su na zavidnom nivou, pa je njegovo ime sa velikim zaslugama na listi najboljih League of Legends igrača. 

Jian “Uzi” Zi-Hao

Da li ste znali da je Jian “Uzi” Zi-Hao najbolji League of Legends igrač koji nikada nije osvojio Svetsko prvenstvo, iako je čak dva puta bio na korak do cilja? Bez obzira na to, “Uzi” je osvojio višestruke domaće titule i ostvario zavidan međunarodni uspeh. Veći deo svoje karijere proveo je u organizaciji Royal Never Give Up.

Uzi je vrhunski ADC igrač od koga i najiskusniji protivnici zaziru! On igra da nemilosrdno uništi neprijatelja i najbolji je u tome! 

Luka “Perkz” Perković 

Luka “Perkz” Perković jedini je igrač koji je odličan na više pozicija, a koji se našao na našoj listi najboljih League of Legends igračia. Perkz je bio deo prvog zapadnog tima koji je osvojio MSI, plasirao se u finale na Svetskom prvenstvu i jedini je igrač koji je ikada osvojio osam LEC titula. Sve ovo postigao je sa G2 Esports organizacijom! 

“Perkz” se ove godine pridružio Cloud9 organizaciji kao mid laner. Ovaj momak je poznat po svom agresivnom stilu igre. Trenutno se smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji u League of Legends video-igri, a neki od njegovih omiljenih šampiona su Lucian, Yasuo i LeBlanc.

Martin “Rekkles” Larsson 

Martin Larsson, u League of Legends krugovima poznatiji kao “Rekkles”, švedski je bot lane igrač koji igra za G2 Esports. “Rekkles” je započeo takmičarsku karijeru 2012. godine, još u ranoj sezoni 2. Igrao je za Playing Ducks i, uprkos tome što je tada imao samo 16 godina, pokazao je neverovatne veštine i talenat. 

Činjenicu da je “Rekkles” jedan od najvećih bot lanera svih vremena niko ne može osporiti – ”Rekkles” je bio prvi igrač koji je u EU LCS postigao 1.000 ubistava!

Kim “Doinb” Tae-sang

Kim “Doinb” Tae-sang korejski je srednjoškolac koji je Kinu prihvatio kao svoj dom. Tokom karijere imao je i više nego solidne rezultate na nivou plej-ofa. Međutim, od trenutka kada se pridružio FunPlus Phoenix-u 2019. godine počela je njegova dominacija koja se videla i na Svetskom prvenstvu 2019. godine! 

Njegova najzapaženija inovacija bila je uzimanje Righteous Glory predmeta na heroju Ryze. Ova taktika mu je pomogla da osvoji Svetsko prvenstvo 2019. godine! Pored velike fleksibilnosti u repertoaru heroja koje igra, Doinb je takođe predvodnik tima u igri. “Doinb” je igrač čija je inteligencija mnogo veća od mehaničkih veština, zato se nemojte čuditi što ga mnogi smatraju jednim od najboljih League of Legend igrača! 

Go „Score“ Dong-bin 

Go Dong-bin, uglavnom poznat kao “Score”, a ranije kao “Joker”, jedan je od najvećih League of Legends džunglera svih vremena. Bio je takmičarski igrač od 2. sezone, poznat po svom vrlo bezbednom stilu igre koji ga je održao u životu tokom mnogih igara. Zato je i dobio nadimak “Besmrtni”! 

Kao jungler debitovao je 2015. godine za KT Rolster i ubrzo postao jedan od najboljih na svetu! 

I sami možete zaključiti da su najbolji League of Legends igrači zaslužni za to što je industrija esporta danas jedna od najplaćenijih. Verovali ili ne, neki profesionalni League of Legends igrači na korak su da prešišaju najveće fudbalske legende kako u zaradi, tako i u slavi! 

Čak i da Međunarodni olimpijski komitet esport nikada ne prizna kao sport, ovi momci i njihovi naslednici neće prestati da nižu uspehe, nagrade i pohvale! 

I dok nestrpljivo čekate na neku novu zvezdu League of Legends video-igre, preporučujemo vam da posetite Meridianov discord kanal gde se možete uputiti u sva dešavanja vezana za video-igre koje volite i klađenje na iste!

S druge strane, ukoliko vas zanimaju najbolje kvote za klađenje na esportove, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i vidite šta sve imamo u ponudi!