Situacija u CS:GO esportu se menja iz dana u dan. U jednom trenutku su neki od igrača najbolji na svetu, a već u sledećem im pobeda izmiče iz ruku! S obzirom na to da se broj CS:GO igrača povećava, lista “Najbolji CS:GO igrači” se konstantno menja. Neki od njih silaze sa trona, drugi ostaju. A pojavljuju se i novi igrači koji pokazuju da su i te kako rešili da izdominiraju!

Ako se pitate ko su najbolji CS:GO igrači, spremili smo listu za vas!

Najbolji CS:GO igrači – 8 odličnih imena

Da bismo doneli pravičnu odluku o tome ko su najbolji CS:GO igrači, moramo uzeti u obzir dva faktora – statistiku i uspeh. Ko najviše doprinosi osvajanju jedne mape? Čija igra je presudna u ključnim trenucima? Ko se najviše ističe i čiji stil igre oduševljava fanove esporta?

Fantastični uspesi pojedinih igrača su ostali zapamćeni i njihove veštine su gotovo sve ostavile bez daha. Hajde da saznamo imena najboljih u ovom trenutku!

1. Oleksandar “S1mple” Kostiljev

Ovaj momak definitivno zaslužuje da se nađe na listi najbolji CS:GO igrači zahvaljujući igri, ali u upornosti! S1mple je dugi niz godina zadržao nezvaničnu krunu najboljeg CS:GO igrača upravo zahvaljujući stabilnim rezultatima koje je postigao na nekoliko esport događaja.

Ovog momka bi većina ljubitelja CS:GO video-igre nazvala najboljim CS:GO igračem svih vremena! A to je zbog njegovih svestranih veština koje mu omogućavaju da se prilagodi različitim situacijama, kao i da obavlja različite uloge u svom timu.

Ova godina mu je donela zapaženu igru – osvojio je BLAST Premier: Global Final 2020 i DreamHack Masters Spring 2021 turnire! On je izuzetan igrač koji će nastaviti da dominira.

CS:GO igrač S1mple

2. Matie “ZywOo” Erbo

Matie “ZywOo” Erbo je član tima Vitality i jedan je od najuticajnijih igrača. On je aktuelni, dvostruki dobitnik HLTV-ove nagrade za igrača godine koja je zapravo godišnja nagrada za MVP igrača CS:GO video-igre.

Prema HLTV-u, njegov rejting koji iznosi 1.28 je najbolji rejting ikada jer je postignut zahvaljujući 800 odigranih mapa. Za sve one koji nisu upoznati sa rejtingom – on određuje vrednost igrača, pri čemu je 1.00 prosek. Ako imate 1.00 posle jedne mape, to u suštini znači da uopšte niste pomogli svom timu.

“ZywOo” je definitivno jedan od najboljih igrača, po statistici! Ovaj momak je osvojio nekoliko MVP nagrada i bio je ključni igrač koji je svoj tim odveo do pobede na tim istim događajima! 

CS:GO igrač ZywOo

3. Dmitri “Sh1ro” Sokolov

Sh1ro se pridružio Gambit Esportu u oktobru 2020. godine, nakon čega je tim počeo da pokazuje odlične rezultate. Sh1ro je majstor na ovom terenu jer iznova pokazuje svoje veštine! S obzirom na to da je Gambit imao dosta pobeda tokom 2021. godine i da ga mnogi smatraju jednim od najboljih timova, možemo zaključiti da je Dmitri doprineo tome! 

Osvojeno prvo mesto na Intel Extreme Masters XV — World Championship, Intel Extreme Masters XVI — Summer i BLAST Premier: Spring Finals 2021. Sve to nam jasno stavlja do znanja da će ovaj momak tek pokazati šta može!

CS:GO igrač Sh1ro
Izvor: Twitter

4.  Robin “Ropz” Kul

Nakon odlaska jednog od jačih igrača iz organizacije MOUZ, mnogi su bili ubeđeni da im sledi raspad! Međutim, u ekipu je ušao “Ropz” koji je trenutno jedan od vodećih igrača tima koji zaslužuje da se nađe na listi “Najbolji CS:GO igrači”!

Njegovo osvajanje mapa, agresivna igra kao i odličan broj ubistava glavni su razlog za uspeh tima. Interesantno je i to što se Robin izuzetno dobro snalazi pod pritiskom, a zbog ove sposobnosti ga je i zavolela CS:GO zajednica! 

5. Mareks “YEKINDAR” Galinskis

Još jedan novajlija i mladi igrač vredan naše pažnje je upravo “YEKINDAR” koji se pridružio jednom od najboljih profesionalnih CS:GO timova, Virtus.pro timu u maju 2020. godine. Nakon ovoga je tim počeo da beleži pobede i dobre rezultate na S-Tier turnirima

Zahvaljujući odličnoj igri, ali i mladom Mareksu, ekipa je ove godine osvojila cs_summit 7 i završila na drugom mestu na Intel Extreme Masters KSV Svetskom prvenstvu.

6. Nikolaj “dev1ce” Ridc

“dev1ce” je velika legenda poznata po svom briljantnom nastupu sa AVP-om. Vreme koje je proveo u Astralisu donelo je neke fenomenalne uspehe timu! 

Ove godine je ovaj momak odlučio da pređe u tim Ninjas in Pyjamas jer je želeo da živi i radi u Švedskoj. Iako je mnogo onih koji komentarišu da se “dev1ce” nije pokazao ove godine, ne možemo osporiti njegov učinak i uspeh! 

Njegov najbolji rezultat sa ekipom  Ninjas in Pyjamas na S-Tier događaju je 4. mesto na BLAST Premier: Spring Finals 2021. 

7. Nikola “NiKo” Kovač

NiKo ima iskustvo u originalnom Counter-Strike 1.6, a njegova profesionalna karijera se nastavlja uzlaznom putanjom čak i nakon 11 godina, što je i više nego impresivno! 

Još impresivnija je i činjenica da on i dalje igra odlično i da je redovan na brojnim top listama. Ukoliko pratite CS:GO, znate već i sami da lični učinak ovog mladića utiče na opšte rezultate tima!

CS:GO igrač NiKo
Izvor: Twitter

8. Bendžamin “blameF” Bremer

Ovaj igrač je poznat po svojim svestranim veštinama i stabilnim performansama. blameF je počeo na lokalnoj danskoj sceni, ali su ga vrlo brzo zapazile mnogo veće organizacije. Igrao je u nekoliko timova pre nego što je došao u svoj trenutni tim – Complexity Gaming gde je postao lider u igri!

CS:GO igrač blameF
Izvor: Twitter

I sami ste svesni toga da je CS:GO jedan od najpopularnijih esportova na svetu, te da najbolji CS:GO igrači moraju da budu i više nego odlični kako bi se uopšte i našli u vodećim timovima. Posle ovog dobijaju epitet najbolji!

Jasno je i da najbolji CS:GO igrači imaju tendenciju da postanu još bolji! Kako biste bili u korak sa njihov uspesima, pridružite se Meridianovom discord kanalu na kojem možete biti u toku sa svim dešavanjima iz sveta esporta! 

Pored toga, ukoliko posetite Meridianovu onlajn kladionicu, imaćete prilike da uživate u nekim od najboljih kvota koje su pripremljene samo za vas!