Ljubitelji fudbala, da li ste se udobno smestili, uključili omiljeni sportski kanal i počeli da pratite kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Kataru? Verujemo da jeste! Naravno, sve oči su uprte u fudbalsku reprezentaciju Srbije koja je, na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem, na odličnom putu da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine

Iako je bilo nekoliko optužbi na račun procesa izbora domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2022, konačni izveštaj govori u prilog tome da je Katar ipak regularno izabran. Zato je svaka sumnja o korupciji, pranju novca, nameštanju utakmica i izboru domaćina otklonjena. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su konačno mogle da počnu, na radost svih ljubitelja fudbala, najpopularnijeg sporta na svetu

S obzirom na to da na ovom takmičenju učestvuju 32 fudbalske reprezentacije, čini se da će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu biti i više nego vatrene, čemu ćemo svedočiti gotovo svakodnevno! 

A sada je vreme za kratak osvrt na dosadašnje rezultate koje su postigli neki od učesnika kvalifikacija!

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu – na ovo je ceo svet čekao! 

Kao što smo već naveli, na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022. učestvuju 32 zemlje, a svaki kontinent ima određen broj predstavnika:

  • Afrika (5)
  • Azija (4.5)
  • Evropa (13)
  • Severna Amerika, Srednja Amerika, Karibi (3.5)
  • Južna Amerika (4.5)
  • Okeanija (0.5)

A 32. država koja učestvuje je upravo domaćin ovog takmičenja.

Što se tiče Srbije, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nude dva puta do Katara. Naime, naša reprezentacija može da ide dalje tako što će biti prva u grupi ili će do cilja stići uz dodatna dva baraž meča. Ovo nije nimalo lak zadatak! Međutim, ukoliko pogledamo dosadašnje rezultate, čini se da će pojedini timovi ispuniti svoj san i doći do Katara! Među tim ekipama nalazi se i reprezentacija Srbije u čiji plasman svi veruju!

Kako ćemo se osvrnuti na Evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, red je da kažemo da će na istim učestvovati čak 55 zemalja. A svega 13 će učestvovati na završnom, velikom turniru. Reprezentacije su podeljene u pet grupa u kojima je pet ekipa, kao i u pet grupa u kojima je šest ekipa koje će igrati dvostruki liga sistem.

Šta je ono što nam je do sada privuklo pažnju i šta nas je iznenadilo na kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?

Prve evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo – neočekivani ishodi i rezultati

Prve kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u evropskoj zoni konačno su održane, a nakon njih možemo zaključiti samo jedno – rezultati su zaista iznenađujući! 

Francuska nije uspela da pobedi na svom terenu, Španija je izgubila u Švedskoj, a šampiona Evrope, Italiju, savladala je Bugarska. Zatim skandal u Mađarskoj stavlja čitav meč sa reprezentacijom Engleske u drugi plan. Naime, Mađari su optuženi za rasizam! S druge strane, vedrije vesti čekaju sve fanove Kristijana Ronalda! Najpoznatiji portugalski fudbaler oborio je rekord u broju golova za nacionalni tim i samim im upisao se u Ginisovu knjigu rekorda!

Ko bi mogao i da pretpostavi da će se na samom početku kvalifikacija desiti ovakve stvari!  

Kada već govorimo o početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, nikako ne može izostaviti našu zemlju koja je, sudeći po rezultatima, na odličnom putu da stigne u Katar!

Naime, na polovini kvalifikacija, reprezentacija Srbije je uspela da se izbori za prvo mesto u grupi A, u kojoj je, za one koji nisu upućeni, i Portugal! Irska, Luksemburg, a nakon toga i veliki susret sa Portugalom, orlovima će doneti konačni rezultat – odlazak u Katar ili ipak ispadanje iz takmičenja!

Dragan Stojković Piksi, selektor naše reprezentacije polaže velike nade u naš tim! Ostaje nam samo da vidimo da li će njegova vera u momke biti opravdana! 

Kada već pominjemo evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, možemo već da donesemo zaključak o tome ko je najefikasniji tim. Reprezentacija Danske i reprezentacija Engleske za sada imaju najbolji učinak i mogu da se pohvale time da su trenutno favoriti. Međutim, ima još dosta “prepreka” do kraja! 

S obzirom na to da je u fudbalu sve moguće, moramo biti spremni na razna iznenađenja, bilo ona prijatna ili ne! A ista ćemo svakako prebroditi ukoliko svim srcem budemo navijali za naše favorite! 

Pored navijanja za favorita, imate mogućnost i da se kladite na istog tako što ćete posetiti Meridianovu onlajn kladionicu! Izaberite najbolje kvote i uživajte!