U koga su sinoć sve oči bile uprte? Od koga se najviše očekivalo i ko je uneo najveći strah među reprezentacijom Srbije koja je otišla na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Lisabonu da brani boje i čast svoje zemlje? Bez daha i reči, svi su gledali u Kristijana Ronalda, za kojeg se verovalo da će obezbediti kartu za odlazak u Katar! 

A onda – muk! Posle poslednjeg zvižduka, Kristijano Ronaldo je sam sedeo na terenu, odmahujući glavom! Koliko mu je trebalo da prihvati činjenicu da je reprezentacija Portugala upravo izgubila od Srbije? Čini nam se da će mu ovaj trenutak dugo ostati u glavi!

I dok su brojni saigrači prilazili da ga uteše i pruže mu podršku (iako su i sami izgubili) isto su učinili i momci iz naše ekipe! Malo je reći da su reprezentativci Srbije prave ljudine! A kako i ne bi bili, kada su predvođeni Draganom Stojkovićem Piksijem utvrdili ne samo šta znači biti dobar fudbaler već su apsolvirali i šta znači biti čovek i častan suparnik! 

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo – srpski inat je pobedio! 

Ceo svet zna da je Portugal sinoć poražen od Srbije na svom terenu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. Iako mnogi nisu verovali da će uopšte doživeti da prisustvuju ovakvom istorijskom trenutku, sinoć su imali prilike da posmatraju neprikosnovenu igru srpske reprezentacije koju su “začinili” Dušan Tadić u 33. minutu i Aleksandar Mitrović u 90. minutu, kada je “zacementirao” golmana Patrisija!

A kako je sve počelo? Neki bi rekli, traljavo. Međutim, kao da je ekipa koju predvodi Piksi imala samo dobar uvod u pravi spektakl! Naime, posle primljenog gola u drugom minutu ovog susreta, Renato Sančes zatresao je mrežu našeg gola, dok su srpski igrači kao i ceo srpski narod ostali zatečeni! Da li je Sančez poljuljao samopouzdanje srpskih reprezentativaca? 

Po svemu sudeći, bio je kapisla koja ih je osvestila i “naterala” da daju sve od sebe kako bi trijumfovali u ovom susretu!

Nekoliko minuta posle primljenog gola, Piksijeva čarobna ekipa brzo je došla k sebi i rešila da preuzme kontrolu nad loptom. U prilog tome govori i brzi šut Vlahovića, kada je lopta stigla samo do stative! Već tada je bilo jasno da se naši igrači neće predati! 

Napadi na gol Portugala bili su sve češći, sve do trenutka kada je Tadić, jedan od najboljih srpskih fudbalera, uspeo da nadigra protivnike i prevari jednog od najboljih svetskih fudbalskih golmana, Ruija Patrisija! Nakon Tadićevog uspešnog napada i zabijanja gola, igrači naše reprezentacije nisu posustajali već su i dalje grabili ka cilju! Mi smo verovali, vi ste verovali, a verovali su i oni da krajnji ishod mora biti pozitivan.

Tako je i bilo! 

Dramatična igra učinila nas je ponosnima 

S obzirom na to da je Aleksandar Mitrović bio na klupi zbog stomačnih problema, činilo se da će do kraja utakmice sa klupe bodriti svoje igrače! Ali, ne lezi vraže! Piksi kao da je znao da se u njemu krije najbolje “oružje” za napad i pobedu!

Velika pobeda i krajnji rezultat od 2:1 doveli su do toga da se Srbija plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru. Isti taj rezultat poslao je Ronaldov tim u plej-of! Kako ovo neverovatno zvuči, zar ne? I ne, ne brinite – ovo nije san!  

Na stadionu “La Luž” završnica je bila dramatična, ali je vredna svakog pomena i slova! Neko je plakao od sreće, neko od tuge, ali onakva emocija kakva se sinoć videla na terenu dugo će se prepričavati. Ima li onih koji nisu verovali u srpsku reprezentaciju? Ima! Ima li onih koji konačno sa ponosom mogu da govore o našim momcima? Naravno da ih ima, više nego ikada! 

Nećemo se vraćati na ranije prognoze vezane za srpski tim, nećemo govoriti o tome da li je i gde bilo propusta. Usredsredićemo se na ponos, uspeh i neverovatan užitak koji su nam tokom sinoćnjeg susreta pružili naši momci.

Silovita Srbija “ukrotila” Ronalda

Nakon ove neverovatne pobede, ekipa Dragana Stojkovića Piksija pokazala je zašto je stigla do ovakvih rezultata – svi kao jedno, složni, srećni, ponosni, proslavili su istorijski trijumf u svlačionici, odakle su se uputili u hotel autobusom koji se, malo je reći, tresao od pesme i graje! 

Plasman na Mundijal možda je pre nekoliko meseci bio nedostižan san, ali sada je stvarnost koja će, nadamo se, potvrditi sve kvalitete srpske reprezentacije. Momci iz ekipe ovu pobedu posvetili su srpskom narodu koji je uz njih bio ne samo u lepim, već i u teškim vremenima!

Hoće li se srpski fudbal vratiti na mesto koje zaslužuje? Hoćemo li konačno moći da se pohvalimo ekipom koja izuzetno dobro zna šta radi? Ukoliko pogledamo sinoćni rezultat, nema sumnje da nas tek čekaju lepa vremena kada je fudbal, najpopularniji sport na svetu, u pitanju! 

S obzirom na to da ste svedočili neverovatnom uspehu srpske reprezentacije, sigurno ste se uverili da je u fudbalu sve moguće i da ništa nije konačno. 

Upravo zato, ukoliko želite da iskoristite najbolje iz srpskog fudbala, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i položite nade u naše momke!