Neverovatne promene, neočekivane pobede, vođstva o kojima se i posle susreta priča u nedogled, obrti, neslavno napuštanje takmičenja, žal za krunom – u svakoj ovoj reči opisan je Euro 2020, turnir koji se čekao godinu dana i koji je, po svemu sudeći, nadmašio sva očekivanja! 

Jasno je zbog čega su gotovo svi fanovi s nestrpljenjem čekali početak Evropskog prvenstva! Sada, pred sam kraj, posle brojnih obrta i padova pojedinih timova, ali i iznenađujućih rezultata drugih, ostaje samo jedno pitanje – ko će odneti pobedu?

Veliko finale je iza ćoška! Za krunu se bore četiri ekipe – Italija, Španija, Engleska i Danska! Naša Euro 2020 prognoza nagoveštavala je sasvim drugog pobednika, međutim, desetkovani favorit je iz takmičenja izašao kao ekipa koja je razočarala sve! Na koga se kladiti sada? 

Ko će odneti pobedu a ko je najveće razočarenje takmičenja?

Znate li onu staru poslovicu, “Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno”? Upravo u njoj se mogu prepoznati igrači francuske reprezentacije, koja je jedno od najvećih razočarenja ovog takmičenja. 

Poraz francuske reprezentacije, pa još na penale, najveći je debakl u francuskom fudbalu od Svetskog kupa 2010. godine. 

Francuska je turnir započela kao jasni favorit i njihov prvi meč bila je pobeda nad Nemačkom, što je nagoveštavalo da su krenuli jako i da neće stati. Ipak, od susreta sa Nemačkom nisu uspeli da zadive ljubitelje fudbala. 

Tokom susreta sa Švajcarcima nisu uspeli da kontrolišu ni emocije ni igru. Od sjaja do očaja, mnogi bi rekli! I tako je i bilo! 

U pitanju je jedan od najgorih poraza u istoriji Plavih! Da li su povrede osmorice igrača imale uticaja na konačni rezultat? Donekle i jesu! Kada se sve sabere, tog dana sreća nije bila naklonjena Francuzima, a krajnji ishod bio je napuštanje takmičenja na kom su od samog početka važili za favorite! 

Sve oči uprte u njih

Italija, Španija, Engleska ili Danska, pitanje je sad! Ko će odneti pobedu? Koja ekipa je vašem srcu draža? Ko vas je najviše iznenadio, a ko razočarao? I da li ste uopšte očekivali da će Danska reprezentacija dogurati do polufinala u kom će se sastati sa ekipom Engleske, koja je prema poslednjim kvotama najnoviji favorit za osvajanje trofeja?

Kao što već i sami znate, Engleska je jedna od četiri polufinalista koja se u ovoj ekipi smatra favoritima! Ekipa Gareta Sautgejta do sada nije primila nijedan gol na ovom Evropskom prvenstvu i sada s nestrpljenjem očekuje susret sa Dancima, protiv kojih je, po svemu sudeći, nadmoćnija! 

Brojni navijači već vide ekipu Engleske koja podiže pehar posle 55 godina čekanja! Da li će se san mnogih ostvariti? Da li će Vembli goreti 11. jula? Ili će ipak neka druga ekipa uspeti da preokrene stvari u svoju korist? Ko će odneti pobedu? 

Možda Italijani? 

Svima je već poznato da će reprezentacija Italije odmeriti snage sa nešto slabijom ekipom Španije. Zašto je Crvena furija u nezavidnom položaju?

Naime, po rečima selektora Luisa Enrikea, tim neće moći da računa na učešće kolege saigrača Pabla Sarabije, koji je doživeo povredu tokom utakmice protiv Švajcarske! S obzirom na to da će duel sa Azurima najverovatnije biti odigran bez njega, čak ni najveći fanovi Španaca ne veruju u pobedu!  

S druge strane, ni Italijani ne izlaze na teren u punom sastavu. Leonardo Spinacola, fudbaler koji je svojom igrom ostavio pečat na Euro 2020 zbog povrede neće izlaziti na teren do kraja ove godine!

Leonardo je pokidao Ahilovu tetivu, a izostanak njega kao levog beka veliki je nedostatak za Italiju, pogotovo u ovom delu takmičenja! Hoće li ovakav razvoj događaja uticati na to da ove dve oslabljene ekipe omoguće pobedu Dancima ili Englezima? 

Fudbal se vraća kući?

Da li će se fudbal zaista vratiti kući posle moguće pobede Engleske? Čije će ime odjeknuti na Vembliju? Da li je Engleska dovoljno stasala da napokon podigne pehar ili će joj isti iskliznuti iz ruku? 

S obzirom na to da smo imali prilike da vidimo kako Francuska kao veliki favorit ispada iz takmičenja, ne smemo da tvrdimo da će reprezentacija Engleske biti sledeći pobednik Euro 2020! Ono što možemo obećati je odlično polufinale i finale, o kojima će se još dugo posle završetka Evropskog prvenstva pričati! 

Ukoliko imate svog favorita, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i sastavite tiket koji će vas obradovati više od pobednika Evropskog prvenstva!

Exit mobile version