Esport je “zaludeo” svet! Turniri, takmičenja i neverovatni nagradni fondovi su ono što ova industrija nudi. A to su i armija obožavalaca i igrača i mnoštvo video-igara uz pomoć kojih možete izbiti na čelo industrije! 

Morate priznati da kada pomislite na esport, verovatno se setite Apex Legends, League of Legends i CS: GO. Međutim, postoje i igre sa esport scenom za koje, sigurni smo, niste znali! One nisu svetski popularne, ali jesu deo esporta! Koje su to video-igre u pitanju?

Neobične igre sa esport scenom

Većina bi rekla da nikada ne bi mogli ni da pretpostave da ove video-igre dobro funkcionišu na esport sceni. Međutim, stvarnost je totalno drugačija. U pitanju su igre sa esport scenom koje nemaju hordu fanova i igrača, ali koje ponekad naprave pravi šou tokom takmičenja. Vreme je da se upoznate sa njima! 

Farming Simulator

Farming Simulator je video-igra koju je razvila kompanija Giants Software. U pitanju je simulacija poljoprivrednih radova. Igračima se daje petnaest minuta tokom kojih moraju da sakupe što više bala sena. Ekipa koja prva ispuni zadatak, pobeđuje! Ovo je zaista neobična igra sa esport scenom koja je imala neverovatan broj pratilaca na turniru 2019. godine. 

Clone Hero

Clone Hero je još jedna neobična igra sa esport scenom. Izašla je 2017. godine. U pitanju je muzička igra koja se može igrati sa bilo kojim kontrolerom sa pet ili šest tastera, ali i sa tastaturom računara. Cilj je pogoditi note u ritmu muzike! Nimalo jednostavan zadatak, ali i pored toga, mnogo je onih koji uživaju u ovoj video-igri. 

Catherine

Kada govorimo o tome koje sve igre sa esport scenom postoje, verujemo da će vas ova iznenaditi. Naime, Catherine je video-igra u kojoj igrači rešavaju zagonetke. Prodata je u više od milion primeraka tokom 2017. godine i uprkos svojoj težini interesovanje za njom raslo je iz godine u godinu. 

Shaq Fu

Šakil O’Nil, četvorostruki šampion u košarci koji je vladao NBA scenom, postao je zvezda igre sa esport scenom koja je mnogima bila jedna od omiljenih. Shaq Fu je 2D borbena igra koja je prvobitno objavljena u oktobru 1994. godine. 

Brojni fanovi i igrači doprineli su tome da ova video-igra postane deo esport scene. Jasno je da nije toliko popularna kao na primer Apex Legends, ali je svakako esport igra vredna pažnje. Tu je i Shaq Fu: A Legend Reborn koja je nastavila put prvenca!

Shrek SuperSlam 

Ko nije gledao filmsko ostvarenje Šrek (a verujemo da takvih nema), ne zna šta je propustio! Ova neobično animirana bajka pretvorena je i u video-igru pod nazivom Shrek SuperSlam. U pitanju je borbena video-igra u kojoj glavnu ulogu imaju likovi iz filma.

Shrek SuperSlam postigao je takav uspeh da je u jednom trenutku postao deo esport scene, na radost mnogih obožavatelja. Iako se Shrek SuperSlam ne može svrstati među najpopularnije esportove na svetu, on je ipak igra koja ima zasluženo mesto na esport sceni.

Zwift

Virtuelni biciklizam postao je izuzetno popularan u poslednje vreme, a čini se da je video-igra Zwift jedna od popularnijih. Zwift omogućava igračima da voze svoje bicikle i koriste ih kroz virtuelne svetove. Igrači se mogu pridružiti organizovanim grupnim vožnjama, trkama ili vežbama sa drugim korisnicima. Ova video-igra takođe je deo esport sveta. 

The Sims 4

The Sims 4 je strateška video-igra koja simulira život i koja nije popularna samo među tinejdžerima koji žele da prekrate svoje vreme, već je popularna i među učesnicima esporta. Da, dobro ste pročitali. The Sims 4 je još jedna igra sa esport scenom!

Da li ste znali da The Sims 4 ima 36 miliona igrača širom sveta na svim platformama? Takođe, da je ova video-igra ostvarila profit od preko milijardu dolara od 2019. godine do danas?

GeoGuessr

Konkurentna scena ove video-igre je ogromna! Da li biste uopšte i mogli da pretpostavite da bi nekome Gugl maps mogao biti toliko zanimljiv i uzbudljiv? Teško, ali izgleda da ima igrača koji uživaju u ovakvom tipu igre sa esport scenom. 

GeoGuessr je igra u kojoj ste na Gugl mapama postavljeni nasumično, a vaš zadatak je da pogodite gde ste. U ovoj igri je sve trag koji vas vodi do tačnog odgovora – položaj sunca, registarske tablice, pozivni brojevi… Iako neobična, ovo je definitivno jedna od zabavnijih igara sa esport scenom!

Koja od ovih igara vas je najviše iznenadila? I da li ste uopšte i mogli da pretpostavite da su ove igre sa esport scenom omiljene među publikom? 

Ukoliko želite da budete u toku sa esport scenom i ukoliko želite da saznate sve o njoj, pridružite se Meridianovom discord kanalu gde ćete pronaći sve ono što vas zanima.

A ukoliko želite da se uverite koje su sve prednosti klađenja na esportove, posetite Meridianovu onlajn kladionicu! Sigurni smo da ćete pronaći najbolje kvote pripremljene samo za vas!