Euro 2020 može se objasniti u jednoj rečenici – senzacionalan povratak fudbala pred navijače, mesec dana, 24 ekipe, 11 zemalja i milioni fanova koji pomno prate svaki susret i bodre svoju zemlju ili omiljenu ekipu! Da li je dosadašnji tok takmičenja ispunio sva vaša očekivanja? Ko vas je najviše iznenadio, a ko razočarao? 

Mislimo da je krajnje vreme da iznesemo našu Euro 2020 prognozu! Da li delite naše mišljenje ili se ne slažete? Saznajte i podelite svoje komentare s nama! 

Euro 2020 prognoza – da li će se predviđanja sportskih znalaca ostvariti?

Iako su Italija, Belgija i Holandija rekordno počele prvenstvo neporažene, u drugim kolima turnira nisu se toliko proslavili. Holandija je nedavno i eliminisana iz takmičenja! S druge strane, ni reprezentacija Severne Makedonije nije se proslavila, jer je izbačena iz takmičenja posle tri uzastopna poraza. Uprkos tome, ovo je jedan od najvećih fudbalskih uspeha reprezentacije Severne Makedonije pošto im je ovo prvo Evropsko prvenstvo na kome su učestvovali!

Iako je timovima preostalo još vremena do kraja Euro 2020, čini se da su se favoriti već odavno izdvojili. Ko je iznenađujuće, a ko sasvim očekivano izdominirao? Da li je Euro 2020 prognoza na samom početku takmičenja išla u prilog postojećim favoritima ili je došlo do neočekivanih promena na terenu? 

Iako je mnogo nada polagano u ekipu Portugala, Belgija ih je savladala! Ko je od vas očekivao ovakav ishod? 

Crveni đavoli su pobedom nad Portugalom dobili priliku da postanu novi vladari Starog kontinenta. Međutim, Francuska i pored svih pehova i dalje ima najbolje kvote koje govore u prilog tome da ova reprezentacija ima najbolje šanse da osvoji Euro 2020! 

Iako vam očigledno ne možemo pouzdano reći ko će osvojiti Euro 2020, kao što vam ne možemo ni garantovati na koga da se kladite u Euro 2020, možemo pričati o najverovatnijim ishodima. Dakle, koja je Euro 2020 prognoza, po mišljenjima stručnjaka? 

Jasno je da će ishod zavisiti od brojnih činilaca. Najbolji primer te neizvesnosti je predstojeći susret Francuske i Švajcarske. Zašto? Zato što su Francuzi izgubili nekoliko bitnih igrača zbog povreda na prethodnim utakmicama! Zato postavljamo pitanje da li će snažna želja, iskustvo, odlična igra i jasan cilj francuske reprezentacije biti dovoljni da izvojevaju pobedu nad Švajcarskom? Ali najbolje je da sačekamo njihov susret i saznamo iz prve ruke!

Ko su pretendenti na krunu? 

Euro 2020 je u nokaut fazi i ispunio je sva očekivanja, jer je zaista izuzetan turnir vredan divljenja!  

S obzirom na to da nas nešto manje od dve nedelje deli do velikog finala, nije ni čudo što kladionice gore od postavljanja opklada! Kakva je Euro 2020 prognoza? Ko ima najveće šanse? Ko je favorit i da li će se situacija u poslednjem trenutku promeniti? 

Izgleda da su Francuzi od samog početka takmičenja važili za favorite! 

Reprezentacija Francuske dva puta je u istoriji osvojila Evropsko prvenstvo i 2016. godine postala je vicešampion, a ukoliko bi se desilo da osvoji i Euro 2020, stigla bi reprezentaciju Nemačke i Španije po broju osvojenih Evropskih prvenstava.

Posle reprezentacije Francuske, na listi favorita odnosno reprezentacija za koje se nagađalo da će osvojiti Euro 2020 našla se i reprezentacija Italije. Međutim, Italija je kroz iglene ušli uspela da savlada Austriju, tako da su mnogi fanovi izgubili poverenje u njih kao naredne šampione! Zapravo, reprezentacija Belgije je Italiju prešišala i skinula sa liste favorita! 

Čekamo 2. jul, kada ćemo konačno videti ko je bio u pravu – da li oni koji su se kleli u reprezentaciju Italije ili oni koji su verovali u Belgiju, ekipu čiji su uspesi iznenadili milione fanova ovog takmičenja! 

Šta je sa Englezima? Nestrpljivo se očekuje susret sa reprezentacijom Nemačke koja je prolila krv i znoj kako bi stigla do ove faze takmičenja! Uprkos svetskoj slavi koju su ove dve reprezentacije stekle tokom godina, ove godine analitičari nisu ubeđeni da će ijedna od njih dići pehar.

Susret najboljih 16 reprezentacija može se okarakterisati kao sudar titana. Ipak, pitanje je koji će od njih na kraju odneti titulu najboljeg! Euro 2020 prognoza i dalje je klimava pošto svašta još može da se dogodi, ali možemo da pretpostavimo na osnovu dosadašnjih susreta i rezultata. 

Dakle, ekipa Engleske po prvim prognozama odnosi treće mesto, ali njene šanse su dosta pale. 

Tu je i Nemačka reprezentacija koja je posle nerešene utakmice sa Mađarskom (2:2) osigurala sebi dalje takmičenje, ali kakve su joj zapravo šanse da pobedi? Mnogi bi samouvereno rekli male! 

Autsajderi koji su obeležili Euro 2020

Hrvatska, Češka, Švedska i Ukrajina su ekipe u koje se od početka takmičenja nisu polagale nade. Uprkos tome, uspele su da stignu da ove faze takmičenja. Holanđanima je poraz od Češke reprezentacije teško pao, ali to je samo dokaz da u takmičenju poput ovog ništa nije sigurno! 

Hrvatsku u osmini finala čeka reprezentacija Španije, koja je oduvek bila jedna od najboljih, Švedska i Ukrajina će se uhvatiti u koštac danas, dok će Češka sačekati četvrtfinale koje se igra 3. jula, da pokaže da li zaslužuje prolazak dalje! 

Ko će osvojiti Euro 2020? Budimo strpljivi i sačekajmo 11. jul, kada ćemo imati prilike da svedočimo istorijskom trenutku podizanja pehara! Jedno je sigurno – najbolji među najboljima će ga podići! 

Imate još vremena da pažljivo razmotrite kvote i odigrate tiket koji će, nadamo se, pogoditi pobednika! Sve to možete učiniti u Meridianovoj onlajn kladionici koja nudi neke od najboljih kvota! Zato zaigrajte i podržite buduće prvake Evrope! 

Srećno!