Iako mnogi fanovi eSporta smatraju da je Twitch primarni izvor video-sadržaja za eSport, moramo vam reći da je isti zapravo donekle ograničen u pogledu raznolikosti. Iako je ovaj kanal odličan za prenos mečeva uživo, on ne pokriva detaljno ostale elemente bitne za ovu industriju – video-rezimee, detaljne vodiče i strategije, kao i vesti. Sve navedeno možete naći na Youtube kanalima. Zato smo i sastavili listu eSport Youtube kanalia u kojoj smo naveli sve one koji su zaista vredni vaše pažnje!

Esport Youtube kanali – ovde možete pronaći sve

Industrija video-igara uveliko raste. Na YouTube kanalima imate prilike da vidite mnogo profesionalnih eSport igrača koji dele zanimljiv sadržaj sa svojom zajednicom. Zato su eSport Youtube kanali i dobili na značaju među igračima svih kategorija.

Iako su Raptor, Twitch i Discord, među kojima možete pronaći i Meridianov Discord kanal, prilično poznati u gejmerskoj zajednici, Youtube i dalje čvrsto stoji na prvom mestu i nastavlja da bude vrhunska platforma na kojoj možete pronaći odličan sadržaj! 

Iako postoji mnogo zanimljivih eSport kanala koje vredi pratiti, u nastavku smo naveli sedam eSport Youtube kanala koji su apsolutno obavezni! 

1. Esports Talk

Ukoliko ne možete da zamislite da vaš jedan dan prođe bez eSporta, onda je Esports Talk kanal na koji se obavezno morate pretplatiti. S obzirom na to da trenutno ima preko 300.000 pretplatnika, jasno vam je zašto biste i vi morali trebali da se nađete među njima. 

Ovaj kanal je jedinstven po tome što na njemu možete da ispratite sve najnovije vesti i recenzije različitih video-igara. Pored toga, nudi ažuriranja turnira. I to nije sve! Na ovom kanalu možete pronaći strateške forume i vodiče za igre. Takođe pokreće seriju pod nazivom E-sessment u kojoj vam pokazuje beta testiranje i daje vam uvid u predstojeće vide-igre. Ovaj kanal je još uvek prilično nov, ali neverovatno brzo postaje premijerna platforma za eSport.

2. Rocket League Esports

Rocket League brzo postaje popularan eSport koji je već stekao solidnu bazu obožavatelja. Ovo je kanal na kojem možete pratiti sve profesionalne igre Rocket League. Najbolja stvar u vezi sa ovim kanalom je to što možete očekivati da ćete redovno pronaći novi ali i zanimljiv sadržaj. Pored toga, možete da uživate u prenosu događaja uživo, ali i u brojnim intervjuima profesionalnih igrača. 

3. Fernanfloo

Od januara 2022. godine, Luis Fernando Flores Alvarado zvani Fernanfloo našao se na prvom mestu među najpopularnijim eSport YouTube kanalima sa 44,3 miliona pretplatnika. 

Većina sadržaja uključuje recenzije igara, vlogove, a ponekad i gostovanja. Oni koji prate ovog momka su već upoznati sa gostima poput njegovog brata i psa. Fernanfloo je trenutno YouTube kanal sa najvećom pretplatom u Salvadoru i nalazi se među prvih dvadeset kanala sa najvećom pretplatom na YouTube platformi generalno. Priroda sadržaja na ovom eSport Yotube kanalu je uglavnom komična, pa ko voli, nek izvoli. 

4. theScore

TheScore je kanadska medijska kompanija koja takođe stoji iza mobilnih platformi „theScore“ i „theScore eSports“. U smislu pružanja kvalitetnog sadržaja, to je jedan od najboljih eSport kanala na YouTube platformi. 

Iako gledaoce zabavlja i informiše o najnovijim dešavanjima u zajednici putem svojih video snimaka, ne treba zanemariti ni internet stranicu. Zašto? Pa zato što ćete tamo pronaći sve potrebne informacije o video-igrama. Na njihovom kanalu možete očekivati intervjue, preglede i prenose uživo različitih eSport događaja.

5. Travis Gafford

Ukoliko pratite League of Legends, ne postoji šansa da niste čuli za ovog čoveka! Ako postoji neko ko dobije najviše intervjua od zaposlenih u kompaniji Riot Games i profesionalaca iz League of Legends, onda je to Travis.

S obzirom na to da ovaj kanal ima ogroman katalog od preko 1.600 YouTube video-snimaka fokusiranih na League of Legends, LCS, LEC kao neverovatan broj intervjua sa profesionalnim igračima koji dominiraju na ovoj sceni, verujemo da ne postoji sadržaj koji nećete naći na ovom kanalu.

On se ne plaši da postavlja teška pitanja, ponaša se profesionalno i ima najviše uvida od svih na YouTube pkatformi o tome kako funkcioniše ekosistem League of Legends. Njegov kanal definitivno vredi pogledati. 

6. Thooorin

Ovaj samoproglašeni “istoričar eSporta“ je zapravo od 2001. godine eSport novinar koji se specijalizovao za eSportove kao što su CS:GO, StarCraft, Overwatch i League of Legends. Thooorin u poslednje veći akcenat stavlja na CS:GO i League of Legends sadržaj, verovatno zbog činjenice da imaju dve najveće, najdoslednije baze igrača i gledalaca u eSportu.

Iako njegov YouTube kanal nema najveći budžet u pogledu grafike, to ne znači da nema odličan sadržaje. Na prvi pogled možete pomisliti da Thooorin više voli sadržaje dužeg nego kratkog formata, ali to samo znači da ćete dobiti više informacija i stručnih mišljenja. Sa fokusom na intervjue sa profesionalnim igračima, epizode ​​podkasta i video zapise koji se striktno baziraju na njegovom mišljenju o industriji eSporta, verujemo da ćete pronaći sve ono što vas zanima. 

7. LoL Esports

Ako vam se sviđa League of Legends, onda je LoL eSports kanal savršen za vas. Esport Youtube kanali se izdvajaju po mnogo čemu, a ovaj po tome što ima više od tri miliona pretplatnika zahvaljujući neprikosnovenim strimovima i NA Challenger seriji.

Ako želite da pogledate strateške tutorijale, istaknute delove ili video-pakete, ovi eSport kanali su pravo mesto za vas. 
U slučaju da više uživate u klađenju na eSportove, onda će poseta Meridianovoj onlajn kladionici biti pun pogodak, s obzirom na to da nudi neke od najboljih kvota.