S obzirom na to da popularnost esport industrije vrtoglavo raste, logično je i da ima sve više esport portala! Ali koji su to esport portali koji su nezaobilazni ukoliko ne želite da propustite ni najmanju vest vezanu za esport? 

Da li je i koliko domaće tržište prihvatilo inovacije kada je esport u pitanju? Neki bi rekli da je zaista malo domaćih portala koje obrađuju ove teme. Ukoliko vas zanima bilo šta vezano za esport, najčešće ćete imati prilike da pročitate vest koja se nalazi u nekoj od ponuđenih rubrika portala. 

Gejmerska industrija jeste zastupljena kod nas, ali vesti o istoj baš i nisu u onoj meri u kojoj bi trebalo da budu. Da li je ovo rezultat brojnih polemika o tome da li su esportovi sport? Ili je malo onih koji žele da se do tančina bave gejmerima i njihovim interesovanjem? Na ovo pitanje nemamo odgovor. Ali znamo koji su esport portali koje svaki ljubitelj ove industrije mora da zaprati! 

Esport portali bez kojih se ne može

Sreća te uvek ima onih koji esportu daju šansu, pa tako možemo izdvojiti nekoliko domaćih portala na kojima ćete naći sve što vas zanima!

Oni su dali prostor esportu i posvetili su mu pažnju u potpunosti jer su svesni da gejmersku scenu čeka svetla budućnost! Malo tržište njima nije i neće biti izgovor jer oni u esport veruju i esport žive. Vreme je da se upoznamo sa domaćim portalima koji pišu o esportu a nakon toga ćemo pažnju posvetiti i stranim.

RUR 

Ne znamo da li vam je poznato, ali organizacija RUR se više od 20 godina konstantno bavi popularizacijom video-igara

Sve je počelo tako što se okupila ekipa zaljubljenika u video-igre koja je rešila da se posveti razvitku ove industrije u našoj zemlji! S obzirom na to da je svaki korak bio protkan sjajnim idejama, stvoren je ovaj esport sajt koji i nakon dve decenije sa istim žarom obrađuje teme vezane za srpsku, ali i svetsku esport scenu!

Pored sadržaja o esportu, RUR se bavi i organizovanjem turnira, ali i drugih događaja. RUR se može pohvaliti i sa jutjub kanalom, ali i forumom koji ima više od 40.000 pretplatnika

RUR stranica pokriva sve što ljubitelje esporta zanima, stoga ukoliko želite da budete u toku sa svim dešavanjima na esport sceni, obavezno posetite rur.rs

Esport Adria

Kada govorimo o tome koji su esport portali nezaobilazni ne možemo, a da ne spomenemo Esport Adria regionalni portal

Esport Adria, ranije poznata kao CSadria, osnovana je 2015. godine. Ekipu koja vodi računa o tome da sve vesti iz esporta budu što brže i bolje obrađene čine veterani esporta čiji rad obuhvata organizaciju takmičenja, ali i popularizaciju samog esporta u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

Ukoliko vas interesuju događaji, rezultati, turniri, vesti, ali i ostale novosti, sve to možete pronaći na portalu Esport Adria.

Pored ova dva domaća portala, u nastavku teksta ćemo vas upoznati i sa stranim esport portalima koji zavređuju vašu pažnju. Od vesti i saveta o igrama do intervjua poznatih gejmera, na njima ćete pronaći zaista raznovrstan sadržaj. 

The Esports Observer

Jedan od najpoznatijih i najraznovrsnijih portala koji samo za ljubitelje video-igara priprema vesti, savete i najave događaja u esport industriji je The Esports Observer. 

The Esports Observer nudi kvalitetan sadržaj koji čitaocima približava svet esporta! Ukoliko se dvoumite između esport portala, znajte da je ovaj ovaj portal vredan vaše posete.

ESTNN Esports News

Niste sigurni koji esport portali zaslužuju vašu pažnju? ESTNN Esports News je definitivno jedan od njih! 

Ukoliko želite da budete u toku sa svim događajima u esport industriji, zabeležite portal ESTNN Esports News! Na ovom sajtu ćete imati prilike da pročitate vesti, intervjue, vodiče, ali i izveštaje o svetskim esport turnirima. Pored toga, imaćete prilike da saznate sve trikove koji će vam pomoći da što brže i bolje savladate omiljenu video-igru.

Čitava industrija esporta je na ovom sajtu u potpunosti pokrivena. 

Dexerto

Najpopularniji esportovi na svetu neumorno se prate na esport portalima! Dexerto je jedan od njih!

Dexerto je esport portal koji poput ostalih prati sve što se dešava na ovoj sceni. Neumorno pisanje članaka o video-igrama kao i uspon zvezda na esport sceni ne bi bio moguć bez predanog rada stručnjaka koji pišu članke o istom! 

Na Dextero portalu ćete pronaći intervjue, dokumentarne filmove o profesionalnim igračima i samim tim ćete imati prilike da budete u toku sa najnovijim vestima, ali i sa izveštajima o najvećim turnirima koji su oborili sve rekorde

ESPN Esport

ESPN Esport obrađuje esport vesti, bavi se pregledima i uživo prati esport događaje. Pored toga, redovno objavljuje najnovije vesti o video-igrama, rezultate turnira, rasporede, stručne članke, kao i video-zapise iz celog sveta. 

Ukoliko posetite ovaj portal, imaćete mogućnost da pratite redovna ažuriranja vaše omiljene video-igre, kao i najnoviju statistiku o timovima i učesnicima. U slučaju da poželite da gledate kvalitetne video sadržaje, to možete učiniti na njihovom jutjub kanalu.

Esports Insider

Esports Insider je vodeća platforma koja je fokusirana na esport i dešavanja u ovoj industriji. Ovaj portal svakodnevno svojim čitateljima nudi najnovije vesti, intervjue, analize, izveštaje, ali i mišljenja onih koji esport imaju u malom prstu!

eSportsJunkie

I ovaj esport portal je definitivno vredan vaše pažnje. Kao i gorenavedeni, eSportsJunkie portal vas obaveštava o najnovijim događajima, turnirima i nudi vam klađenje na esport.

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim vestima i događanjima u svetu esporta, ove esport portale ne izostavljajte! 
Pored njih, možete posetiti i Meridianov discord kanal gde ćete takođe imati prilike da saznate sve novosti iz sveta esporta! A ukoliko želite da dođete do najboljih kvota, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i približite se potencijalnom dobitku!