Dobar tim ne treba menjati. Ovom rečenicom se vode velike organizacije, kompanije, pa čak i esport menadžeri! Međutim, dođe trenutak kada je potrebno “pojačati” već postojeću ekipu nekim novim, mladim ljudima koji su željni dokazivanja i uspeha! DOTA 2 esport scena može da se pohvali i više nego uspešnim timovima. No, vreme je da se i mlađi naraštaji pokažu i opravdaju poverenje svih! 

Zbog pandemije izazvane kovidom, 2020. godina nije bila najbolja za DOTA 2. Iako smo imali prilike da vidimo mnogo napetih i intrigantnih onlajn turnira, svaki veliki LAN događaj je odložen, uključujući i The International 10. Uprkos odlaganju i brojnim preprekama, na istom tom turniru imali smo prilike da vidimo najbolje timove na delu. Sada kada se polako, ali sigurno 2021. godina bliži kraju, nećemo sumirati utiske, već ćemo se osvrnuti na mlade nade DOTA 2 esport scene.

DOTA 2 esport – mlade nade u koje se veruje

Ukoliko pratite DOTA 2 esport scenu, već uveliko znate da je početkom novembra OG potvrdio da će njihova DOTA 2 postava biti promenjena i da će izgledati potpuno drugačije u sezoni koja ih očekuje. 

Da li će ekipu poljuljati odlazak Martina “Saksa” Sazdova, Sajeda “SumaiLa” Hasana, Sebastijana ”Ceb” Debsa ili će mlade nade DOTA 2 esport scene nadomestiti njihovo odsustvo i napraviti neke nove i još bolje rezultate, ostaje nam da vidimo.

Do tada ćemo se osvrnuti na igrače u koje se polažu velike nade kada je DOTA 2 esport u pitanju! 

Artem “Yuragi” Golubiev

Artem “Yuragi” Golubiev, poznati i kao “spAce”, ukrajinski je profesionalni igrač DOTA 2 koji je započeo svoju esport karijeru 2020. godine. Po svemu sudeći, pred njim je najveća prilika koja mu se ukazala do sada. Interesantan je i podatak da izvršni direktor OG esporta, Huan M. R. Luna veruje da će Yuragijeva svestranost biti njegova najveća prednost na takmičenjima koja mu predstoje! 

Mladi Artem “Yuragi” Golubiev možda nema mnogo iskustva na profesionalnoj sceni. No, ono što ga izdvaja i zbog čega mu je poverenje i dato je činjenica da drži prva mesta na mnogim evropskim serverima. Kako će se pokazati tokom nastupanja za jednu od najvećih ekipa ikada? Verujemo da će ispuniti sva očekivanja!

Božidar “Biziem” Bogdanov

Božidar “Biziem “Bogdanov, ranije poznat kao Hansha, bugarski je profesionalni igrač koji je svoj put esport igrača počeo da krči na DOTA 2 esport sceni. Biziem je po mnogima savršeni midlajner koji će imati prilike da na predstojećim turnirima potvrdi ovaj epitet. On je mlad i motivisan, ali i otvoren za nove ideje koje će unaprediti čitavu postavku!

Ovaj šesnaestogodišnjak je tokom pošle godine nastupao za Creepwave, gde je pokazao svoju umešnost. Zato nas i ne treba čuditi što su mnoge ekipe željno iščekivale njegov dolazak. Biziem se odlučio za OG i nema sumnje da mu je ovaj potez jedan od najboljih. Imamo najperspektivnije esportove, a isto tako imamo i najperspektivnije mlade nade DOTA 2 esport scene! 

Ammar “ATF” Al-Assaf

Ammar “ATF” Al-Assaf  je jordanski profesionalni igrač DOTE 2. I o njemu se, kao i o momcima koje smo spomenuli, proteklih nedelja dosta piše. Izgleda da ga nisu bez razloga nazvali “Zver sa istoka”!

Ammar je izuzetno vešt i veoma agresivan igrač. Ovaj momak je zabavan, vredan i postiže odlične rezultate. Po svemu sudeći, on ima potencijala da postane jedan od najboljih igrača svoje generacije! Pored toga, čini se i da će vrlo brzo postati miljenik DOTA 2 esport scene.

Tommy “Taiga” Le

Tommy “Taiga” Le je prvi Norvežanin koji je imao priliku i čast da prisustvuje jednom od najvećih esport turnira – Internationalu. S obzirom na to da već ima iskustva kada je DOTA 2 esport u pitanju, u dojučerašnjeg člana tima Liquid se polažu velike nade.

Kada je DOTA 2 esport u pitanju, mlade nade DOTA 2 esporta moraće da opravdaju poverenje svih!

Mikhail “Misha” Agatov 

Dojučerašnji trener sada je postao novi igrač koji će ostatku ekipe davati potrebne smernice koje će ekipi pomoći da se što bolje plasira na predstojećim turnirima! 

Misha je došao u OG kao trener nakon poslednje DPC sezone 2021. godine. Tada je OG propustio priliku da se kvalifikuje za AniMajor i bila mu je potrebna pomoć. Nakon što je Rus preuzeo poziciju glavnog trenera, promena je bila i više nego vidljiva. Misha je u tim uneo rutinu i discipline, a kao rezultat toga je usledila kvalifikacija tima na International 10. Nakon turnira Misha je poželeo da igra i pokaže šta može. Želja mu je uslišena! Po trenutnom uspehu, imali smo prilike da vidimo da je Misha fantastičan DOTA 2 igrač koji će ovaj tim predvoditi najbolje što ume. Njegova umešnost će se tek pokazati na najvećim DOTA 2 turnirima

DOTA 2 esport zaista ima mlade nade pred kojima je svetla budućnost. Ukoliko želite da pratite napredak ove ekipe, pridružite se Meridianovom discord kanalu gde ćete imati prilike da saznate sve novosti iz sveta esporta!

A ukoliko uživate u klađenju na esport, posetite Meridianov onlajn kazino i pripremite se za novu sezonu uz pomoć nekih od najboljih kvota!