Ljubitelji fudbala ovih dana imaju čemu da se raduju. Crvena zvezda je još jednom pokazala da je klub koji zna i te kako da iznenadi, pogotovo onda kada se to od nje baš i ne očekuje! Tako je bilo i ovog puta! Jedan od najvoljenijih klubova u našoj zemlji uspeo je da se plasira u osminu finala Lige Evrope i sa nestrpljenjem očekuje žreb, kao i protivnike! 

Da li je ovo bilo očekivano ili je ovakav ishod splet srećnih okolnosti? Rekli bismo da svega ima pomalo! Zacrtani ciljevi su ostvareni, a kako će se dalje odvijati situacija, videćemo na proleće! Da li je srpski fudbal konačno spreman da povrati staru slavu? Verujemo da će je i nadmašiti uz malo sreće, ali i stručne ljude koji se nalaze na čelu Zvezde i Partizana!

Crvena zvezda odbranila prvo mesto u grupi Lige Evrope

Mart deluje daleko! Međutim, uzimajući u obzir dešavanja u srpskom fudbalu, verujemo da će nam meseci brzo proleteti! 

Zahvaljujući timskoj igri, kao i umešnosti na terenu, Srbija je uspela da se domogne 11. mesta na UEFA rang-listi. U fudbalskoj sezoni 2023/24 definitivno ima direktnog predstavnika u Ligi šampiona. Ukrajina je preskočena zahvaljujući nerešenom rezultatu nakon susreta sa Bragom. Da li je ovo dobra startna pozicija za neke buduće uspehe? Rekli bismo da je i više nego dobra!

Uspesi kluba kroz istoriju jasno su nam stavljali do znanja da vera ne sme da izostane. I u ovom slučaju je bilo tako. Čak i kada smo se radovali plasmanima Crvene zvezde i Partizana, bilo je bojazni da li će večiti rivali uspeti da održe tempo koji su sami nametnuli. Sada, nakon nekoliko meseci možemo konstatovati da su premašili naša očekivanja. 

Nakon godina u kojima je srpski fudbal stagnirao, imamo prilike da gledamo sasvim solidne igre u kojima naši timovi najčešće izlaze kao pobednici. Sasvim je sigurno da su tome doprineli kapiteni, kao i čitava uprava. Međutim, ne možemo zanemariti ni igrače koji prilikom svakog susreta ostavljaju srce na terenu! 

Crvena zvezda odbranila prvo mesto u grupi Lige Evrope

Ukoliko ste pratili sportske kanale tokom ove jeseni, imali ste prilike da ispratite jednu i više nego uzbudljivu sezonu. Kada je Liga Evrope u pitanju, sve oči bile su uprte u Crvenu zvezdu! Partizan je vojevao bitke u Ligi konferencija! Krajnji epilog je sledeći – Partizan očekuje rivala u osmini finala Lige konferencija, dok je Zvezda značajno podigla nacionalni koeficijent plasmanom u osminu finala Lige Evrope! 

I dok ekipa Crvene zvezde krči put ka tituli, na tom istom putu će joj se naći neka od sledećih ekipa:

 • Barselona
 • Borusija Dortmund
 • Sevilja
 • Lajpcig
 • Atalanta
 • Porto
 • Zenit
 • Šerif

Rekordan klupski koeficijent zahvaljujući pobedi u Portugalu

Iako su delije bile “na iglama”, kalkulacije nije bilo! Pred sam meč sa Bragom, puleni Dejana Stankovića znali su šta im je činiti, iako mnogi nisu verovali u njih!

Uprkos raznim predviđanjima, Zvezda je overila prvo mesto u grupi F što je prouzrokovalo sledeće. Nacionalni koeficijent Srbije je povećan, a Crvena zvezda našla se na 35. mestu u Evropi! U odnosu na prošlu sezonu, Zvezda je napredovala za čak 15 pozicija! 

Šta je pobeda Zvezde još donela? Veličanstvenih šest bodova:

 • Četiri boda zahvaljujući tome što je prva u grupi
 • Jedan bod zahvaljujući remiju
 • Jedan bod za direktan plasman u osminu finala Lige Evrope

Trener Dejan Stanković više i ne bi mogao da poželi, sem titule, naravno! 

Poraz nikada nije bio opcija

Za srpski narod, a pogotovo srpski fudbal, poraz zaista nikada nije bio opcija! Čak i kada je bilo raznih previranja, verovalo se u momke koji brane boje srpskih fudbalskih klubova!

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo najbolji su dokaz toga! Da li su Dragan Stojković Piksi i neverovatan podvig Orlova sami doveli do serije uspeha? Izgleda da jesu! 

Plasman u osminu finala Lige Evrope je pre samo nekoliko meseci delovao nemoguće. Sada je stvarnost koja će nam dati priliku da pokažemo da srpski fudbal na čelu sa Crvenom Zvezdom može da izdominira, kao 1991. godine kada je Zvezda trijumfovala i postigla jedan od najvećih dostignuća u istoriji istočnoevropskog fudbala!

Dok se Jugoslavija raspadala zbog društvenih, političkih i istorijskih pitanja, ekipa Crvene zvezde bila je neverovatno uspešna u predstavljanju igrača koji su koegzistirali i zajedno radili na tome da osvoje Evropu, što su i učinili! Da li će se istorija ponoviti? Nakon svega, nadamo se i verujemo da hoće! 

Ukoliko i vi verujete u naše momke i želite da iskoristite najbolje iz srpskog fudbala, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i položite nade u večite rivale, Crvenu zvezdu i Partizan!