Svako ima neki vid uživanja, a klađenje je često na vrhu liste. Iako su sportske opklade nešto na šta se ljudi najčešće klade, postoje i bizarne opklade koje su često popularnije i od sportskih. Naime, što je opklada čudnija, to će kvote biti veće i upravo taj podatak je privlačan onima koji se nadaju zaradi i poboljšanju svog kockarskog budžeta. 

Naravno, problem sa bizarnim opkladama je u tome što je malo verovatno da će se one zaista i desiti. Samo zato što je kladionica spremna da prihvati opklade, ne znači da su iste pametan izbor. No, kada na tas stavimo potencijalni gubitak i uzbuđenje dok čekamo na rezultat našeg klađenja, znamo šta odnosi pobedu. 

Na kraju krajeva, klađenje je vid zabave i to i treba da ostane. Zato su bizarne opklade tema o kojoj ćemo u narednim redovima pisati…  A možda i dobijete potencijalno unosnu opkladu koju možete položiti u svojoj omiljenoj Meridianovoj kladionici.

Šta obuhvataju bizarne opklade?

Bizarne opklade obuhvataju skoro sve. Online klađenje je ljubiteljima dobrih kvota omogućilo da stave ulog na sve što zamisle, te tako nisu izostale ni opcije u kojima možete sami smisliti svoju opkladu. Vaše je samo da istu predložite, a MeridianBet će vam odmah ponuditi kvotu. Slobodno se opustite i pustite mašti na volju. 

Sada je vreme da vidimo koje su to najzanimljivije  bizarne opklade koje su postavljene do sada.

Ko će najduže nositi ženu

U Irskoj je veoma popularno kladiti se na sport nošenja žena, u kome je cilj da muškarca učesnik nosi ženu (to zapravo ne mora biti njegova žena) niz stazu sa preprekama od 253 metra. 

Pobednik je par koji u najkraćem vremenu stigne do cilja. Neke kladionice vole da prate trke konja, dok pojedine privlače baš ovakve, bizarne opklade. Nošenje žena je u ovom slučaju čak jedna od “blažih” opklada. 

Kotrljanje sira

Da, dobro ste pročitali. Kotrljanje sira je zaista sport. Jugozapadni engleski region Gloster je svake godine u proleće domaćin ovog jedinstvenog događaja. Ovo je sport u kome takmičari moraju da kotrljaju velike stare komade okruglog sira niz brdo. Pobeđuje onaj ko prvi stigne do cilja, naravno. 

Kladioničari iz tog kraja se mogu kladiti i na to ko će biti pobednik ovog takmičenja. 

Mislite da ne može luđe od ovoga? Prevarili ste se. Nastavite da čitate dalje.

Ronjenje u močvari

Ukoliko ste upravo ostali zbunjeni, znajte da niste jedini. Međutim, ronjenje u močvari je zaista pravi događaj. Verujemo da će vas sledeći podatak tek šokirati – postoji Svetsko prvenstvo u ronjenju u močvari koje se održava svake godine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovaj događaj je toliko popularan da ga je Lonely Planet opisao kao jednu od 50 najboljih stvari iz celog sveta koju morate isprobati! Ovo je ujedno i jedna od najčudnijih tradicija Ujedinjenog Kraljevstva.

Klađenje na sve što je povezano sa Kim Džong Unom (Kim Jong-un)

Još jedna bizarna vrsta opklade u kojoj mnogi uživaju je upravo ova – kladioničari imaju mogućnost da se klade na gotovo sve što je povezano sa Kim Džong Unom, ka na primer: 

  • Kada će napustiti predsedničku fotelju (2031. godina ili kasnije ima najviše šanse)?
  • Da li će izazvati američkog predsednika na rundu golfa?

Brajan Zembić i njegove sulude i bizarne opklade

Brajan Zembić je čovek koji je celom svetu poznat po svojim bizarnim opklada na koje bi se retko ko usudio. Naime, ovaj čovek je svojevremeno za iznos od 7.000 dolara mesec dana živeo u kupatilu svog najboljeg prijatelja. I tu nije stao.

Nakon toga je za 20.000 dolara nedelju dana spavao ispod mosta, i to vezanih nogu. A onda je došla 1997. godina kada je zaprepastio sve! Zembić je pristao na ugradnju silikonskih dojki za sa kojima je živeo godinu dana i sve to zarad 100.000 dolara. 

Sve bizarnije od bizarnijeg, zar ne? Hajde da vidimo šta još od neobičnih opklada imamo u ponudi.

Stanovništvo na Zemlji

Svetska populacija konstantno raste, sa 7 milijardi u 2011. godini došli smo do cifre od skoro 8 milijardi u 2022.  Ali, 8 milijardi je ključna cifra ovde, jer su pojedini operateri i online kladionice ponudile mogućnost klađenja na to kada će svet dostići populaciju od 8 miliona.

Ako imate jake pretpostavke o opkladama zasnovanim na populaciji, možete se kladiti i na to kada će Indija postati najnaseljenija zemlja na svetu. Trenutno Kina nosi ovu titulu, ali Indija im se brzo približava.

Težina kraljevske bebe

Čini se da je svet zaluđen svime što ima veze sa britansom kraljevskom porodicom, zato i imamo toliko opklada kada je ista u pitanju.

Pre nego što su princ Hari i Megan Markl dobili drugo dete, mogli ste se kladiti na više stvari u vezi sa detetom, uključujući i koja će biti njegova težina na rođenju. 

Pošto se kraljevske bebe ne rađaju tako često, igrači se takođe mogu kladiti na to koja će biti boja kraljičinog askotskog šešira. Nažalost, to više nije moguće, ali će se zasigurno pojaviti neka nova bizarna opklada u vezi sa kraljevskom porodicom kada nacija prestane da tuguje za nedavno preminulom Elizabetom II.