Den Bilzerijan (Dan Bilzerian) živi životom na kojem mu zavide brojni muškarci koji su uglavnom među njegovih 32 miliona pratilaca na Instagramu. Procenjeno je da je Den “težak” više od 100 miliona dolara, a čini se da ta suma vrtoglavo raste!

Bilzerijan je biznismen i jedan od suvlasnika kompanije “Victory Poker”, a u slobodno vreme se bavi i glumom. No, njegova najveća strast je poker što i dokazuje jedna vest koja je šokirala ljude!

U novembru 2013. Bilzerijan je objavio da je tokom jedne noći igranja pokera na turniru osvojio vrtoglavih 10,8 miliona dolara! Nakon te pobede je, naravno, odmah krenuo sa slavljem. Privatnim avionom je stigao u Meksiko i žurka je počela.

Ne postoje zvanične izjave drugih takmičara ili domaćina turnira o toj večeri tako da nam preostaje da verujemo Danu da je imao neku ludu kombinaciju karata i da je osvojio taj novac.

Počeci samoprozvanog kralja Instagrama 

Jahte, putovanja, privatni avioni, oružje, obnažene devojke… Podugačka je lista onoga što ovaj čovek kači na Instagram kako bi pokazao da ima mnogo para.

Međutim, mnogi tvrde da se iza svega toga što Den prikazuje na Instagram profilu zapravo krije osoba puna kompleksa. Iako je odrastao u ogromnoj kući na Floridi sa 11 spavaćih soba i uživao u bazenima i teniskim terenima, nije imao detinjstvo kakvo je želeo.

Nije teško pretpostaviti – Den Bilzerijan je izbačen iz dve škole, a u jednu je čak otišao sa puškom M16 i rekao deci da mu je tata doneo iz Vijetnama.

Kasnije se ovaj majstor za skandale, ne znajući šta će sa sobom, priključuje mornarici i počinje da trenira sa “fokama”. Razočaralo ga je to što nije prošao završne ispite, te tada odlučuje da se posveti pokeru. Već u drugoj godini pokeraške karijere prokockao je sve pare, ali nije odustao. Naime, prodao je oružje i nastavio da se kocka!

Kako je sam ispričao, prvo je 750 dolara pretvorio u 10.000 dolara. Onda je kupio kartu do Los Anđelesa i tih 10.000 dolara pretvorio u 187.000 dolara. Sa ovom zadivljujućom cifrom vratio se na univerzitet gde je nastavio studije, ali je posle predavanja redovno igrao poker. Nikada nije diplomirao.

Bahatost i orgije – Den Bilzerijan kupuje sreću tatinim novcem

Den Bilzerijan ne mari i nikada nije ni mario za komentare običnih smrtnika. Ipak je on kralj Instagrama i prvak u pokeru! On veruje i tvrdi da su ljudi fascinirani njegovim načinom života, posebno jer ne žali ni dolara za svoju sreću i živi život punim plućima! Da li Den zaista živi od para zarađenih na pokeru ili prihod dobija odnekud drugde? 

Portal “Vice” još je davne 2015. godine tvrdio da je priča da je Den novac zaradio na pokeru potpuna izmišljotina! Bili su ubeđeni da je sve nasledio od oca. Autor članka, Dru Milard, malo je kopao po prošlosti porodice Bilzerijan i otkrio je dugu istoriju prevare i korupcije.

Denov otac, Pol Bilzerijan, zaradio je milione osamdesetih godina prošlog veka tako što je veštački dizao cenu kompanija u kojima je imao udeo, sve dok nije osuđen za prevaru 1989. godine. Pošto je proglasio stečaj, Pol je izbegao da plati državi kaznu od 62 miliona dolara i prebacio je sredstva na ofšor račune.

Ko je bio naslednik novčanog fonda koji je njegov otac osnovao devedesetih? Den Bilzerijan, naravno! Eto, dakle, odakle mu toliko para za raskalašan život i žalfijino ulje za podmazivanje brade.

Prevarant i lažnjak?

Ovog samoprozvanog kralja Instagrama raskrinkao je jedan uticajni jutjuber, koji je analizirao njegovo igranje pokera i nazvao ga lažnjakom i to ne zbog njegove sposobnosti za blefiranje.

Den se od početka predstavlja kao profesionalni igrač pokera koji je usput postao plejboj i zvezda društvenih mreža. Ipak, jutjuber i pokeraš Dag Polk mu je dodelio epitet foliranta, a to je dokazao analizirajući njegovu igru. Kako kaže, Den je u ovoj igri prosečan igrač, čak i loš. 

Takođe, Dag se slaže sa tvrdnjom da je Den Bilzerijan “zaradio” novac tako što je nasledio očev novčani fond. On dalje govori da Den čak i ne zna osnove pokera. U pokeru ništa nije zagarantovano i niko u njemu nije dosledan. A Dag i dalje priča da je Den zapravo samo jedan običan privilegovani tatin sin!

Doživeo dva infarkta posle 4 dana pijančenja i drogiranja

Svakodnevno i celodnevno korišćenje alkohola, ali i droge, nije dobro za zdravlje, a to je potvrdio i sam Den, priznavši da je već dva puta zamalo umro. U intervjuu koji je dao Grejemu Bensindžeru, Den Bilzerijan je opisao kako su ga četiri dana pijančenja i drogiranja dovele do toga da završi u bolnici u kritičnom stanju.

To se desilo kad je imao 25 godina. U četiri dana uzeo je šest puta više od preporučene doze vijagre, koristio je mnogo kokaina, a sve to je zalio alkoholom. Prvo što je osetio bili su, prema njegovim rečima, bolovi u ramenu, koje je odlučio da reši sklekovima. Ali bilo mu je sve gore, teže je disao, a onda je shvatio da je možda vreme da ode u bolnicu.

Odmah po prijemu, dijagnostifikovano je da je doživeo srčani udar. Lekar mu je brzom intervencijom spasio život. Međutim, sledećeg dana Den je doživeo i preživeo još jedan!

On je ovo prokomentarisao u svom maniru, rekavši da su mu pozavideli i na tom srčanom udaru. Nisu samo žene, jahte, avioni i kamioni bili predmet zavisti, već i zdravstveni problemi ovog plejboja i pokeraškog ludaka!

Iako mu se mnogi dive, mnogi ga i mrze zbog bahatog i rasipničkog načina života.

Ipak, da je Den Bilzerijan biti lako, Bilzerijan bi bio svako.