Zašto su kladionice tako popularne, pitate se? Jednostavno je – one su u prednosti čak i kada “daju”. Kako? Saznaćete u narednim redovima. 

Sigurni smo da ste čuli izraz da kuća uvek pobeđuje. Ova izreka je u izvesnoj meri tačna, jer kuća ima prednost u odnosu na igrače u većini vrsta kockanja.

Sportsko klađenje se razlikuje od prosečnog oblika kockanja. Kladionice nemaju prednost kuće, ali imaju neke značajne prednosti u odnosu na svoje klijente. Naravno, kladionice koriste ove prednosti kako bi nadigrale većinu kladioničara i samim tim zaradile profit. Kao rezultat toga, gotovo uvek završavaju u plusu. I ovo je jedno od najjednostavnijih objašnjenja načina rada svake kladionice koja postoji. 

Ukoliko ste se ikada i zapitali da li kladionice varaju igrače i ukoliko ste pomislili da uz pomoć toga bivaju u prednosti, prevarili ste se. Kladionice koriste proračune, alate i metode uz pomoć kojih gotovo nikada ne ostaju bez profita! 

Da li je ovo odgovor na pitanje zašto su kladionice tako popularne? U neku ruku, da. 

Otkrivamo – zašto su kladionice tako popularne

Sportsko klađenje je unosna industrija koja postoji vekovima. Međutim, klađenje na sport evoluiralo je tokom protekle decenije toliko da je otvaranje kladionice postalo cilj mnogima.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Eilers & Krejcik Gaming LLC, u 2017. godini tržište sportskog klađenja je vredelo 270 miliona dolara, i to samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo PRNewswire, očekuje se da će tržište sportskog klađenja porasti za 134,06 milijardi dolara.

Zato ćemo u nastavku pokušati da odgonetnemo kako otvoriti kladionicu i kako zapravo napraviti i održati uspešan posao. 

Kako otvoriti svoju kladionicu

Ako razmišljate o otvaranju kladionice, onda se pridružujete profesiji koja je stara koliko i antička Grčka i Rim. Ideja takmičenja je ona koja je deo ljudske kulture od davnina, a ideji o klađenju na to takmičenje nije dugo trebalo da se razvije. 

Najbolja stvar kod pokretanja kladionice je da preuzmete kontrolu nad svojom finansijskom slobodom jer će novac koji zaradite zavisiti, tokom vremena, od rada koji ste uložili u izgradnju poslovanja i istraživanje opklada. 

Postoje dva veoma važna faktora na koja treba obratiti pažnju kada razmišljate o tome kako otvoriti kladionicu: novac i legitimnost. Trebaće vam rezerva gotovine i moraćete da sledite odgovarajuće zakonske procedure da biste osnovali i pokrenuli svoje poslovanje.

Novčani tok je žila kucavica svakog poslovanja. Pokriva režijske troškove, kao što su kirija, komunalije, platni spisak i gomilu drugih nameta. Plaćanje dobitnih opklada je primarna odgovornost kladioničara. 

Imajte na umu da će u početku biti nekih dodatnih naknada i da ćete takođe morati da platite važeću licencu da biste otvorili kladionicu. 

Generalno, vaša pozicija na tržištu će zavisiti od toga koliko kapitala uložite u svoje poslovanje. Što više uložite u posao, bićete u boljoj poziciji. Povremeni igrači klade se mnogo manje od profesionalnih igrača. Dakle, u zavisnosti od vaših klijenata, zavisiće i vaša zarada. 

S obzirom na to da je internet ušao u sve sfere naših života, bilo je očekivano da se proširi i na ovom polju. Internet klađenje postoji već dve decenije, ali je odskoro uzelo maha. Zato je sve više onih koji žele da naprave sajt za sportsko klađenje. 

Online sportsko klađenje

Pitali ste se zašto su kladionice tako popularne i zašto mnogi razmišljaju o otvaranju istih. Jasno vam je da kladionice u svakom slučaju donose profit. A šta je sa online kladionicama? Izgleda da su tek one pun pogodak! 

Prednost kreiranja sajta za sportsko klađenje u sadašnje vreme je u tome što ima manje režijskih troškova. Nećete morati da plaćate kiriju, račune za struju, pa čak ni zaposlene članove osoblja (osim ako brzo rastete). Ali, biće uloženi značajni napori u procesu pokretanja.

Druga prednost sportskog klađenja na mreži je što se isto može brzo povećati. Pošto niste ograničeni na jednu lokaciju, kompanije nude usluge klađenja širom sveta. Ovo nas dovodi do prvog, najvažnijeg dela stvaranja kompanije za sportsko klađenje – regulative.

Regulacija 

Svaka zemlja ima svoje zakone koji se odnose na online klađenje na mreži. Unutar SAD, svaka od 50 država ima svoje zakone… Bez sumnje, ovo je najveća prepreka. Mnoge kompanije posluju u sivoj zoni. Bez obzira na to, ako startap ima ambiciju da se pretvori u multinacionalnu korporaciju, onda mora da deluje kao takav od samog početka. Nažalost, ne možemo istražiti konkretne propise jer ne samo da ih ima previše za razmatranje, već se redovno menjaju. Legitimne kompanije za sportsko klađenje koje posluju u više zemalja, poput ovog sajta, troše mnogo resursa na usklađenost. Sve u svemu, planirajte da odmah dobijete licencu.

Softver 

Sledeći korak je odabir pravog iGaming softvera. Prilagodljivi softver je idealan, tako da možete stvoriti jedinstvenije iskustvo u sportskom klađenju, ali izaberite provajdera od poverenja kako bi vaša stranica bila stabilna. Jedna od najvažnijih stvari za korisnike su tržišta i opklade koje su dostupne, tako da spuštanje u određena podtržišta sporta nije nužno pravi put.

Odziv i dizajn

Još jedan ogroman način da se istaknete je kroz odličan dizajn vaše internet stranice. Posedovanje besprekornog, interaktivnog korisničkog sajta u kojem korisnici mogu lako da pronađu opklade i tržišta koja traže, nateraće ih da se vraćaju. Pored toga, dizajn koji besprekorno funkcioniše na mobilnom uređaju verovatno će udvostručiti potencijal saobraćaja – s obzirom na to da se većina opklada vrši na mobilnom uređaju.

Lojalnost i zadržavanje

Sledeće je kako ćete zadržati korisnike koji posećuju vašu online kladionicu. Osim odličnog marketinga (tj. postova na društvenim mrežama), moraćete da održite lojalnost korisnika. Ovo se može uraditi kroz programe lojalnosti, kao što je ponuda besplatnih opklada svakih nekoliko nedelja za aktivne korisnike.

Izuzetno je važno imati dobru korisničku uslugu. Loša korisnička usluga je jedan od najvećih razloga zašto klijenti napuštaju online kladionice.

Načini plaćanja

Još jedan od razloga zašto su kladionice tako popularne, pogotovo online kladionice su i načini plaćanja koji su važan deo uspešnog sajta za sportsko klađenje. Korisnici žele sigurnost, bez naknada i brzinu. Ako se registruju na sajtu, to je verovatno zato što žele da polože opkladu odmah.

Osim konvencionalnih metoda plaćanja kao što su PayPal i MasterCard, vredi razmisliti o kriptovalutama. Ovo će u potpunosti promeniti izgled vašeg poslovanja. 

Na primer, kockanje kriptovalutama može omogućiti korisnicima da ostanu anonimni, što je privlačno za one koji uživaju u svojoj privatnost. Isto tako, može biti efikasnije, sa bržim transakcijama.

Dugoročno gledano, sportsko klađenje može biti veoma unosno zbog toga što ste uvek na pravoj strani kvota

A kad smo već kod njih, znamo da niste zaboravili da Meridianova online kladionica nudi neke od najboljih kvota koje odgovaraju svačijem džepu i afinitetima. S toga, dok ne odlučite da li ćete samo uživati u kladionicama ili ćete otvoriti svoju, posetite Meridianovu i uživajte u ostatku dana.

Želimo vam puno sreće!