Ukoliko ste strastveni sportski kladioničar, sigurni smo da ste mnogo vremena proveli tražeći strategiju koja će vam pomoći da baš vaš tiket bude dobitni! Verujemo i da već odavno znate koji su sistemi za klađenje najbolji… Da, čuli ste za arbitražno klađenje, sistemsko klađenje, a verovatno je bilo i trenutaka kada ste se osmelili pa se kladili na dojave… 

Međutim, odnekud ste verovatno čuli da su skraćeni sistemi ipak najbolji način za postizanje dugoročnog profita. Pitate se kako? I kako se zapravo koristi ovaj princip?

Zato smo mi tu – razrešićemo vam sve nedoumice i približiti suštinu skraćenih sistema za klađenje! 

Skraćeni sistemi za klađenje – postanite šampioni klađenja

Suprotno uobičajenom značenju malih kvota, u svetu klađenja termin skraćeni sistemi govori nam da određeni susreti, tačnije predviđanja, imaju velike šanse da se ostvare. 

Prosto rečeno, skraćeni sistem za klađenje obuhvata određeni broj nekih kombinacija koje se uzimaju iz punog sistema. Šta to zapravo znači? Da možete da ostvarite dobitak čak i ako ne pogodite sve susrete (od 7 događaja, ukoliko pogodite 5, vaš tiket će biti dobitan).

Skraćeni sistemi za klađenje imaju više varijanti, tačnije, dozvoljavaju vam da se kladite na:

  • Jedan promašen par (2/3, 3/4)
  • Dva promašena para (2/4, 3/5)
  • Tri promašena para (2/5, 3/6)
  • Četiri i više promašenih parova

Verovatno već naslućujete i više nego dobru stvar kod skraćenih sistema – iako vaš dobitak neće biti veliki, vaše šanse se povećavaju!

Osnovna ideja skraćenih sistema je da se relativno “sigurno” kladite. Šta to znači? To znači da ćete imati manji prinos u odnosu na početni ulog, ali sa povećanim šansama da stvarno dobijete opkladu. Korišćenjem skraćenih sistema eliminišete veći broj kombinacija koje biste imali da igrate pun sistem. Skraćeni sistemi za klađenje najčešće se zasnivaju na opkladama sa kvotama između 1,20 i 1,40, a ponekad i 1,60. 

Većina profesionalnih kladioničara često koristi ove sisteme zato što se uglavnom oslanjaju na statistiku, a statistika ide u korist malim profitima sa velikim brojem pojedinačnih opklada. 

Strategija u skraćenim sistemima za klađenje

Odmah ćemo vam reći da ne postoji detaljan vodič za klađenje na ovu vrstu sistema. Ono što je bitno da upamtite je da se kladite na niske kvote i da imate mnogo opklada. 

Međutim, nemojte pretpostavljati da možete da se kladite na sve mečeve sa niskim kvotama samo zato što će, u teoriji, verovatno uspeti. I sami znate da i jedan gubitak može značajno da ošteti vaš kockarski budžet, stoga uvek budite sigurni da je i verovatnoća ishoda na koji se kladite velika.

Postoji još jedna stvar koju morate uzeti u obzir kada su skraćeni sistemi za klađenje u pitanju – postoje i preniske kvote. Na primer, opklada sa kvotom 1,08 (koja je izuzetno niska). Zašto biste uopšte rizikovali svoj novac? Da, neke opklade nisu vredne razmatranja! 

Najbolji savet koji vam možemo dati, a vezan je za strategiju u skraćenim sistemima je da povedete računa na kvote koje nude kladionice. Zato prvo morate da razumete klađenje na vrednost i šta ono podrazumeva ne samo da biste mogli da ga iskoristite već i da biste izbegli loše ponude za klađenje. 

Napravite plan ulaganja na skraćene sisteme

Budući da ćete sastavljati dosta odvojenih opklada, bilo bi dobro da koristite unapred utvrđeni plan ulaganja.

Koncept je neverovatno lak – samo koristite isti ulog za svaku opkladu. Za početak, uz ovakav plan mnogo ćete lakše pratiti vaš kockarski budžet. Pored toga, lakše ćete imati uvid i u odnos gubitka i dobitka. Na taj način nećete doći u situaciju da vam jedan gubitak oduzme sav dobitak! 

Prednosti i mane skraćenih sistema za klađenje

Skraćeni sistemi su napravljeni kako bi pomogli kladioničarima da umanje gubitke i češće osiguraju pobedu – ako ih koristite stičete razne prednosti.

Prednosti sistema za klađenje

  • Statistički je veća verovatnoća da ćete tokom dužeg perioda videti pozitivne prinose.
  • Skraćeni sistemi za klađenje znače da pravite mnogo odvojenih opklada. Dobra stvar kod ovih sistema je što ako jedna od vaših opklada izgubi mnoge druge će verovatno pobediti. 
  • Lakše ćete naći pogodne ponude među stotinama dostupnih zahvaljujući sistemu po kojem morate da se kldaite. Kratak pogled na kvote može biti dovoljan da vam ukaže da li je opklada vredna postavljanja. 

Iako su skraćeni sistemi za klađenje odličan dodatak arsenalu iskusnih kladioničara, deleko su od savršenih rešenja. 

Mane skraćenih sistema 

Ova vrsta klađenja zahteva više vremena. Moraćete da istražujete i moraćete pažljivo da analizirate svaku pojedinačnu opkladu i procenite da li je uopšte vredna rizika!

I ne zaboravite da je za skraćeni sistem karakterističan fiksni ulog. Dakle, bez obzira na to kakve su kvote, ulog je unapred određen i razlikuje se od kladionice do kladionice. 

Da biste znali koliki dobitak možete da očekujete, potrebno je da pomnožite pogođene kvote i visinu uplate, pa da rezultat podelite brojem kombinacija. 

Sada kad vam je sve rečeno, verujemo da imate jasnu sliku o tome da li su skraćeni sistemi za klađenje za vas ili ne! 

Postoji mnogo sistema, ali znajte da vam nijedan ne garantuje dobitak. Zato je najbolje da nađete sistem koji odgovara vašem kockarskom budžetu, sklonostima i navikama. Pametno baratajte novcem i nadajte se najboljem! 

Mislite li da ste spremni da oprobate svoje umeće u sportskom klađenju? Ukoliko jeste, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i pametno iskoristite mnoštvo povoljnih kvota koje nudimo.

Želimo vam puno sreće!