Svako ima svoj razlog zbog kojeg uživa u opkladama. Iako je većini dobitak glavni podsticaj, postoje i oni koji obožavaju da se klade na banalne i neobične stvari, a zarada je u sasvim drugom planu. 

Najneobičnije opklade oduvek su privlačile mnogo pažnje onih koji ne samo da vole da se klade već žele da veruju da će se baš ta neobična, gotovo nemoguća stvar desiti. Kažu da što je opklada neobičnija, šanse, odnosno dobitak je veći, pa zašto onda ne pokušati? Veći budžet u kući ovog meseca nije na odmet, zar ne? 

Ako ste i vi neko ko bi se kladio na bilo šta uprkos zdravom razumu, ovaj tekst je definitivno za vas. Imajte samo na umu da ovakve sulude opklade nikako ne bismo preporučili kladioničarima početnicima! Pred vama su najneobičnije opklade ikada! 

Ovih 8 opklada nesumnjivo su najneobičnije opklade ikada

1. Anonimni Velšanin koji je odneo prevagu uprkos svim verovatnoćama

Velšanin koji je do današnjeg dana želeo da ostane anoniman, 1989. godine stavio je opkladu od 30 funti i rekao da će pet stvari ostati nepromenjene do 2000. godine.

TV emisije „Home and Away“, „Neighbours“ i „EastEnders“ i dalje će se prikazivati, pevač Klif Ričard (Cliff Richard) biće proglašen za viteza, a bend U2 će i dalje nastupati zajedno! Prema kladionici, šanse da se sve ovo zaista dogodi bile su 6,479:1.

Posle 11 godina čekanja i neizvesnosti, pokazalo se da je ovaj čovek sve pogodio! Dobio je 194.400 funti od nesrećne kladionice koja nije mogla da veruje šta se zapravo desilo. Ovaj anonimni Velšanin odneo je prevagu uprkos svim verovatnoćama. Iz kladionice pobednički je izašao sa 194.400£ u džepu.

2. Muškarac sa grudima od 100.000 dolara

Brajan Zembić ima dosije pun suludih opklada. Ovaj čovek jednom je prilikom zbog opklade od 7.000 dolara živeo u kupatilu svog prijatelja mesec dana!

Zbog druge opklade nedelju je dana spavao ispod mosta sa 20.000 dolara vezanih za noge. Međutim, Zembić je “obrnuo igricu” 1997. godine, kada je pristao da mu se ugrade silikonski implantati dojki i da živi sa njima godinu dana za 100.000 dolara.

Zembić je našao plastičnog hirurga, koji je takođe bio kockar, i pobedio ga u bekgemonu, tako da mu je operacija bila besplatna. Brajan je zadržao implante cele godine i dobio svoju opkladu. Tada je zaključio da mu se implanti sviđaju, te je nastavio da nosi dojke gotovo dvadeset godina. Zamislite – odbio je još jednu opkladu od 10.000 dolara 2014. da ih izvadi!

Konačno je 2017. odlučio da ih ukloni na zahtev ćerke tinejdžerke. Zembić sada kaže da je to što je postao otac promenio njegov pogled na život, te više ne smatra da je novac u najvažniji u životu. 

3. Nagrada za “najboljeg” muža 

Verovatno ste čuli za slučajeve kada se muškarac tokom kocke kladi na svoju ženu, odnosno, kada je založi. Verujte, ovakvi slučajevi nisu retki, a još ređe imaju srećan kraj, za razliku od ovog. 

Naime, Andrej Karpov zapravo je uložio ženu u partiji pokera protiv Sergeja Brodova. Njegova supruga Tatjana, saznavši za to, podnela je zahtev za razvod, međutim, ne lezi, vraže! Iako je Karpov izgubio sve, Tatjana je zapravo bila veliki pobednik – posle svega, Tatjana se udala za Brodova, koji ju je tehnički osvojio na pokeru

Tatjana tvrdi da ništa bolje nije moglo da joj se desi u životu. Ovo definitivno spada u najčudnije i najneobičnije opklade ikada! Možda je Andrej trebalo da se bavi nekim drugim vrstama opklada sa manjim ulogom.

4. Predaleko plivanje

Metju Veb postao je međunarodno poznat kao prva osoba koja je preplivala Lamanš 1875. godine, završivši za 21 sat i 40 minuta. Postao je profesionalni plivač i nastavio da piše knjigu sa naslovom „Umeće plivanja“.

1883. godine rešio je da uloži 2.000 dolara da će preplivati Whirlpool Rapids u blizini Nijagarinih vodopada. Bio je to opasni deo sa uskovitlanom vodom koji niko nije uspeo bezbedno da prepliva.

Nažalost, Veb je izgubio opkladu i život – utopio se u pokušaju. Porodica mu je 1909. godine podigla spomen u Engleskoj, sa natpisom „Ništa sjajno nije lako“. (“Nothing great is easy”)

5. Ko će biti sledeći Papa?

Mnogi se čude zašto je klađenje na to ko će biti sledeći Papa često. Ali još čudnije su pretpostavke ko će ga zameniti. Međutim, strastveni kladioničari ne obaziru se na ovakve stavove, te sa velikim ushićenjem sastavljaju spisak, da se čovek često zapita odakle im uopšte ideje. Kome je uopšte palo na pamet da bi sledeći Papa mogao biti Bono, pevač grupe U2? 

Iako nijedan od ishoda u klađenju nije nemoguć, pošteno je reći da je ovo krajnje neverovatno! Mada… Nikad ne reci nikad! Možda nas ispunjenje ove (ili neke druge) neobične opklade iznenadi. A možda i kvote budu odgovarajuće? Ko zna.

6. Dokaz o postojanju vanzemaljaca 

U jednom trenutku, davne 2016. godine, naučnici su tvrdili da karbonati pod Marsovim planinama mogu dokazati postojanje vanzemaljskog života. I eto savršene prilike za klađenje!

Ako su naučnici svojim otkrićima stigli i do Marsa, da li bi na dokaz o stvarnom vanzemaljskom životu morali da čekamo još dugo? Kladionice su još tada dale kvote 80:1 da će postojanje vanzemaljaca biti dokazano do 2020. godine.

Šta o ovome misle oni koji su se kladili danas kad je 2020. već na izmaku? Ma ništa strašno sigurno – ove opklade vraćaju se iz godine u godinu za dovoljno smele kladioničare.

7. Federer groznica

Teniser Rodžer Federer je 2003. godine osvojio prvo prvenstvo u Vimbldonu. Iste godine, čovek po imenu Nick stavio je opkladu od 1.500 funti da će Federer osvojiti Grend Slem u Vimbldonu najmanje sedam puta do 2019. Godine. Šanse da se ovo dogodi bile su 66:1.

I dok se Federer susretao puno puta sa svojim najvećim rivalima u narednih nekoliko godina, uspeo je da titulu Vimbldona osvoji sedam puta do 2012. Nažalost, Nik je umro 2009. godine, pre nego što je saznao ishod svoje neobične opklade.

Svoje imanje, uključujući i kladioničarski listić, ostavio je dobrotvornoj organizaciji Okfam, koja je dobila pobedničku isplatu veću od 100.000 funti kada je Federer podigao sedmi trofej na Vimbldonu.

8. Boja kraljičinog askotskog šešira

Svake godine kraljica Elizabeta se sprema i svečano oblači kako bi prisustvovala Rojal Askotu, prestižnim trkama konja koju organizuje britanska kraljevska porodica. Tada sve kladionice vide priliku za zaradom – svi se pitaju koje će boje biti kraljičin šešir?

Prošle godine se o ovome toliko pričalo da su se i stručnjaci angažovali. Ipak, niko od prisutnih nije bio siguran da li je šešir bio plav ili siv. Kladionice su isplatile one koji su se kladili na sivo, međutim, bilo je mnogo primedbi. 

Na kraju je stigla potvrda sa dvora – njeno Veličanstvo opredelilo se za metalno sivu boju. Ne znamo da li ovo može spadati u najneobičnije opklade ikada, ali verujemo da je jedna od najbizarnijih. Zar nije suludo dizati toliko prašine oko boje nečijeg šešira? Da li biste se složili? 

Kao što smo i na početku rekli, malo zabave nije na odmet! Ove najneobičnije opklade ne samo da su mnoge nasmejale i zabavile, već su nekima donele i puno novca. U moru neobičnih opklada, sigurno ćete naći neku koja će i vas zainteresovati. Zato trk na Meridianov sajt – možda vam se sreća baš danas osmehne!