“Znam koji su najbolji sistemi za klađenje!” Svako od nas ima bar jednog prijatelja punog entuzijazma koji je opčinjen sistemima za sportsko klađenje! Iako nam na prvu loptu deluje smešno, sasvim je logično da svako ko je bar jednom sastavio tiket razmišlja o tome koji su sistemi profitabilni. Takođe je normalno da žele da saznaju i koja tehnika i taktika ih mogu dovesti do primamljivog dobitka. 

Bilo da ste početnik ili iskusni kladioničar, verujemo da ste se sigurno zapitali koji je najbolji sistem za klađenje i kako ga najpametnije iskoristiti. Kako ne biste više razmišljali i opterećivali sebe dodatno, mi smo odlučili da za vas sastavimo listu najboljih sistema za klađenje.

Najbolji sistemi za klađenje – odlučite na koji sport želite da se kladite

Logični prvi korak ka razvoju efikasnog sistema sportskog klađenja je odlučivanje na koji sport želite da se kladite. Preporučujemo vam da se pridržavate jednog sporta jer je u pitanju zahtevni proces koji zaista iziskuje puno vremena. Iz istog razloga, naša je preporuka da odaberete sport koji najbolje poznajete.

Znate, krajnji cilj svakog procesa je uspeh, a da bi uspeh bio zagarantovan, potrebno je da imate dobru osnovu i znanje. Sve ostalo se da nadograditi, pa tako i sistemi za klađenje.

Ukoliko ste profesionalac, verujemo da znate šta su kvote i da vam saveti za kladioničare nisu potrebni. Zato hajde da odmah pređemo na sisteme za klađenje!

Arbitražno klađenje

Arbitražno klađenje je jednostavan način da se kladite bez velikog rizika. Ova vrsta klađenja uključuje pokrivanje svih rezultata određenog sportskog događaja, a sve u cilju ostvarivanja dobiti bez obzira na sam ishod.

Proces je jednostavan: istražite razne kladionice i potražite razlike u kvotama na tržištu. Ako nađete da jedna kladionica nudi povoljnije kvote od druge, kladite se baš tu! Ukoliko postavite opklade na pravi način, ostvarićete dobitak bez obzira na konačan rezultat!

Povremeno kladionice nude preferencijalne šanse za neki sportski ishod da bi podstakli nove korisnike da se prijave i postave opklade. Ako iskoristite ove preferencijalne šanse, često možete pronaći mogućnosti za arbitražno klađenje.

Kvote se obično ne razlikuju previše između kladionica. Šanse se mogu razlikovati za nekoliko procenata u normalnim uslovima ili čak 10% tokom promotivnih perioda. 

Arbitražno klađenje je idealno jer nosi mali rizik ali i razumnu nagradu. Kada su nedostaci ovog sistema u pitanju, najveći problem kod arbitražnog klađenja je taj što je nalaženja profitalnih opklada u ovom slučaju retkost.

Klađenje na vesti (News Betting)

Klađenje na vesti podrazumeva postavljanje opklade nakon što izađe najnovija sportska vest. O čemu se ovde zapravo radi? Suština je u tome da uvek budete na oprezu! Čekajte sportske vesti i čim budu objavljene, koristite informacije u njima kako biste se kladili. 

Najbolji primer za to bi bila vest da je određeni fudbalski tim objavio prvu postavu za predstojeću utakmicu. Analitičari tvrde da je postava slaba i vi to možete iskoristiti u vašu korist! Ukoliko ste brzi, možete da se kladite za protivnički tim sa odličnim kvotama. Ono što je mnogim kladioničarima primamljivo jeste činjenica da ovaj sistem za klađenje pruža mnogo šansi.

S druge strane, ova vrsta opklade mnogo je rizičnija od arbitražnog klađenja, ali ukoliko volite određenu dozu adrenalina, zašto da je ne isprobate?

Klađenje na vrednost (Value Betting)

Klađenje na vrednost predstavlja jednu vrstu matematičkog klađenja. Naime, ovde bi trebalo prepoznati da li je verovatnoća određenog ishoda veća no što kladionice to misle. Najkraće rečeno, ovde postavljate opklade koje imaju veće šanse za dobitak no što kvote u kladionicama pokazuju. Ovo znači da ćete imati prednost u poređenju sa kladionicama na duže staze.

Prednost koju klađenje na vrednost ima u odnosu na arbitražno klađenje je ta što možete da imate niže uloge zbog kojih će vaši kladioničarski budžeti duže trajati.

Jedini nedostatak ove opklade je taj što će kladionice u nekom trenutku videti da možete dobro da zaradite i ograničiće vam ili zatvoriti račun. 

Podudarno klađenje (Matched Betting)

Najbolji sistemi za klađenje ne bi bili potpuni bez podudarnog klađenja. U pitanju je sistem u kojem igrači imaju koristi od bonusa koje im dodeljuje kladionica i na taj način prave sigurnu opkladu u kojoj su pokriveni svi ishodi mečeva. 

Vidite, mnoge onlajn kladionice nude novim korisnicima promotivne opklade, poput besplatnih ili onih “bez rizika”. Ako se registrujete na veći broj onlajn kladionica, imaćete veću mogućnost kao i veću priliku za dobitkom. Pitate se kako? 

Tako što ćete staviti opkladu sa bonusom u jednoj kladionici, dok ćete drugu opkladu pokriti svojim novcem, ali u drugoj onlajn kladionici. Ovim ćete se osigurati da šta god da se desi, tačnije, koji god rezultat da bude, vi ćete biti na dobitku. 

Verujemo da ste svesni toga da postoji veliki broj sistema za klađenje i da se oni mogu svrstati u one jednostavnije i one komplikovanjije. Bitno je da upamtite da vam nijedan od gorepomenutih sistema, kao i onih koji nisu na našoj listi ne garantuje sigurni dobitak. Dakle, upamtite da nijedna strategija kao ni sistem sportskog klađenja sam po sebi ne rezultira dugoročnim dobicima. Zato, igrajte mudro, pametno baratajte novcem i uživajte u procesu!

A ukoliko želite da oprobate svoje sportsko umeće, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i uživajte u najboljim kvotama.