Pre nego što utvrdimo na koga se kladiti u Euro 2020, hajde da uradimo kratku retrospektivu dosadašnjeg toka takmičenja, koje je trenutno jedno od najvećih zanimacija ljudi širom sveta! 

Dvadeset četiri ekipe koje se takmiče na Evropskom prvenstvu ovog leta trude se da uđu u osminu finala. Euro 2016 je bilo prvo takmičenje koje je imalo 24 tima umesto 16, što je donelo novo pravilo trećeplasiranih u grupnoj fazi koje su i dalje ušle u nokaut fazu. 

I sami ste svesni toga da je fudbal nepredvidiv, a da li će dosadašnji tok takmičenja uticati na vašu odluku na koga se kladiti u Euro 2020, posebno u finalu, ostaje da vidimo!

Na koga se kladiti u Euro 2020 – ko je favorit?

Svedoci ste toga da još ima nade da se Škotska izvuče iz teške grupe. Portugal je već dokazao da možete da završite na trećem mestu u svojoj grupi i da nastavite takmičenje, u nadi da vam se neće desiti da ponovo primite dva autogola!

Holandija… Šta reći za ekipu koja je svojom igrom iznenadila ljubitelje fudbala? Izabranici Franka de Bura drugim trijumfom u grupi obezbedili su plasman u osminu finala, a odličnom igrom pokazali su da su zasluženo favoriti u grupi C! 

U klinču Rusija-Danska, kao favoriti izdvajaju se Danci, međutim, ne treba dići ruke ni od ruske ekipe koja nas možda iznenadi u poslednjem trenutku!

Šta je sa Nemačkom reprezentacijom? Nemačka je bila na vrhu sveta pre samo nekoliko godina, ali katastrofalna kampanja za Svetsko prvenstvo 2018. godine i zapanjujući porazi koji su usledili ostavili su dubok trag.

Zapravo, pošto su završili na dnu Grupe F u Rusiji, a zatim u uvodnoj UEFA Ligi nacija doživeli poraz od Španije sa rezultatom 6:0, kao i poraz od Severne Makedonije 2:1, Nemci mnogima više ne predstavljaju prvi izbor kada se pitate na koga se kladiti u Euro 2020! 

Iako im je pobeda nad Portugalom dala vetar u leđa, čini se da zemlja koja ima najviše učešća na Evropskom prvenstvu i koja je poslednji put podigla ovaj trofej pre 25 godina na Euro 2020 slabije igra ovog puta.  A možda se baš u poslednjem trenutku situacija promeni u njihovu korist, jer, kao što rekosmo, fudbal je nepredvidiva igra u kojoj Nemci uvek pobeđuju! 

Kada se u razgovoru sa prijateljem zapitate na koga se kladiti u Euro 2020, da li su i vama reprezentacije Francuske, Italije i Engleske prve na listi? Da li su sa razlogom proglašeni za favorite takmičenja? Hajde da saznamo!

Francuska, Italija ili ipak neko treći – pitanje je sad!

Roberto Manćini je i pre samog početka Euro 2020 najavio da je njegova ekipa koja broji 26 učesnika i više nego spremna da vatreno krene u pohod ka prvom mestu na Euro 2020! 

Smeli pristup Italije postao je još dominantniji posle pobede nad Turskom i Švajcarskom. Međutim, posle dominantne igre protiv Velsa koja je rezultirala pobedom “Azura” koji su upisali 11 pobedu zaredom bez ijednog primljenog gola navela je kako sportske analitičare tako i ljubitelje jednog od najpopularnijih svetskih sportova da dobro razmisle o tome na koju ekipu će se kladiti u Euro 2020! 

Ova za sada pobednička mašina grabi ka vrhu jer je završila grupu A sa perfektnih devet bodova! Čekamo 26. jun i susret sa Ukrajinom ili Austrijom! Na koga se kladiti u Euro 2020? Da li je Italija vaš izbor? Ili pak Francuska koja je mnogo pre početka takmičenja važila za favorita?

Nemačka, Francuska, Portugal i Mađarska prozvane su “Grupa smrti” na Euro 2020! I pre nego što je takmičenje počelo bilo je jasno da će izlazak iz grupe F biti težak zadatak čak i za trenutne svetske šampione! Međutim, Didje Dešam, trener Francuske reprezentacije, ne odustaje od namere da napravi istorijski podvig – nada se ponovnom osvajanju titule! 

Stigosmo i do reprezentacije Engleske! 

Otkad postoji fudbal i fudbalska takmičenja, Englezi su oduvek važili za favorite! Međutim, u većini slučajeva se dešava da na kraju od velikih očekivanja ostane samo razočarenje! Da li će se istorija ponoviti i na Euro 2020? Englezi nisu uspeli da savladaju Škote, pa se pitamo šta će biti u nastavku takmičenja i da li će jedan od favorita na kraju postati samo ekipa čija je igra bila jedna od lošijih. 

Čini se da odgovor na pitanje na koga se kladiti u Euro 2020 još ne možemo sa sigurnošću da damo! Svi su u opticaju, favorita je više, igra je neizvesna i sigurni smo da će u nastavku takmičenja biti iznenađenja! Senzacionalan povratak fudbala pred publiku značio je svima, a da li će se to odraziti na krajnji rezultat takmičenja ostaje da vidimo! 

Do tada, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i iskoristite naše povoljne kvote da se zabavite sastavljajući tiket koji će, uz malo sreće, pogoditi ko je novi Evropski šampion!