Sportsko klađenje za nekoga predstavlja vid zabave dok je za nekoga način života! Iako ima i onih koji smatraju da je sportsko klađenje beskorisna aktivnost koja ne samo da troši vreme već i novac, ne može se osporiti činjenica da popularnost ove industrije neverovatnom brzinom dostiže svoj vrhunac! Tome doprinose i najpoznatiji ljubitelji sportskog klađenja koji uživaju u sastavljanju tiketa gotovo svakodnevno!

Najpoznatiji ljubitelji sportskog klađenja – čemu ne mogu da odole

Mogućnost da se obogate bez napora privlači mnoge ljude. Međutim, postoje oni koje sportsko klađenje privlači iz drugih razloga. Najpoznatiji ljubitelji sportskog klađenja ne uživaju samo u svojoj popularnosti već i u novcu koji im je ona donela. Stoga, oni se ne okreću sportskom klađenju samo zbog novca (bar im nije glavni cilj). Šta je to što u njima izaziva poriv za sastavljanjem tiketa? Jednostavno – zabava, rizik, adrenalin i neizvesnost! 

Priča o njima treba da se čuje! Da li ste spremni da saznate ko su najpoznatiji ljubitelji sportskog klađenja?

Ben “Parlay” Pac (Ben “Parlay” Patz)

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, nemoguće je da niste čuli za ovo ime! Ben je čini se oduvek bio zainteresovan za sportsko klađenjem. Njegova opsesija otišla je toliko daleko da je na kraju bio optužen da je upućivao pretnje smrću sportistima i njihovim porodicama! Ovaj mladić uspeo je da za samo dva meseca zaradi skoro million dolara, ali i da nakon kratke slave doživi pravi sunovrat. 

Ben, dete sa koledža sa relativno malim kockarskim iskustvom, rešio je da položi neverovatne opklade sa nemogućom kvotom koje su na kraju bile dobitne! Zaradio je preko milion dolara, kupio Mercedes, unajmio avion za sebe i svoje prijatelje. Takođe se uputio na Devičanska ostrva i preko noći postao poznata ličnost u kockarskoj zajednici.

Ali sve vreme se iza ovog uspeha krila strašna priča! Pac je profesionalnim sportistima slao preteće poruke žaleći se na gubitke ili pokušavajući da utiče na rezultate iznuđivanjem igrača pre utakmice. Pac je uhvaćen i optužen, i još uvek se čeka njegovo suđenje! 

Pit Rouz (Pete Rose)

Kada pričamo o tome ko su najpoznatiji ljubitelji sportskog klađenja, ovog čoveka ne možemo da izostavimo! Pit Rouz poznati je bejzbol igrač koji je slavu stekao ne samo po svojim uspesima u sportskoj karijeri već i zahvaljujući umeću u sportskom klađenju.

Pit nikada nije krio da obožava da se kladi na sportska dešavanja. Međutim, nije bio svestan toga da će ga strast prema sastavljanju tiketa koštati ulaska u Dvoranu slavnih bejzbola!

S obzirom na to da se kladio dok je bio profesionalni igrač, mnogi su posumnjali da je nameštao utakmice kako bi njegov tiket prošao! Iako ova tvrdnja nikada nije dokazana, Rouz je bio suspendovan, a nakon toga je u svojoj biografiji do tančina objasnio sve o ovom poroku.

Čarli Šin (Charlie Sheen)

Postoji li lista vezana za kockanje na kojoj se poznati glumac neće naći? Čini nam se da ne! Lista “Najpoznatiji ljubitelji sportskog klađenja” ne bi mogla da bude sastavljena bez imena ovog glumca kojem je kocka u krvi! 

Čarli Šin je jedan od najpoznatijih kockara svih vremena i to svi znaju! Pored toga što voli đavolju igru, Čarli je svojevremeno znao da troši neverovatne sume novca i na sportsko klađenje! Njega nikada nisu interesovali najbolji sistemi za klađenje, nije ga zanimalo ni kako postati profesionalni kladioničar… Njegov cilj je bio novac i uživanje u poroku!

Majkl Džordan (Michael Jordan)

U ovom slučaju, činjenica da je neko vrhunski sportista ne znači da će biti i vrhunski sportski kladioničar! Oko Majkla Džordana i njegovog poroka digla se velika prašina! Ovaj čovek nije birao na šta će se kladiti – bilo je bitno samo da uživa u svom poroku i da ga zadovolji! 

Tokom svoje kockarske karijere izgubio je milione, a šteta koja je naneta njegovoj reputaciji bila je nemerljiva. Džordan ni posle niza optužbi i kontroverzi nije prestao da se kocka i kladi!

Vejn Runi (Wayne Rooney)

Poznati fudbaler Vejn Runi je veoma rano osetio šta znače slava, novac i moć. S obzirom na to da je imao malo godina i nedovoljno životnog iskustva, podlegao je čarima sportskog klađenja. I sve bi to bilo u redu da ovaj bivši fudbaler u tom trenutku nije branio boje Mančester junajteda!

Runijeva strast prema kockanju prenela se sa klađenja na sportske događaje na rulet i blekdžek. Međutim, ove dve igre na sreću nisu imale toliko uticaja na njega koliko je imalo postavljanje opklada na mečeve. Runi danas tvrdi da je sve poroke ostavio u mladosti.

Čarls Barkli (Charles Barkley)

Čarls Barkli, jedan od najpoznatijih američkih košarkaških zvezda, tokom svoje kockarske karijere “olakšao” je svoj novčanik za 30 miliona dolara kladeći se na sportske događaje i blekdžek!

Poput Pita Rouza, i ovaj momak se kladio na NBA utakmice dok je igrao u ligi! Mnogi bi rekli da je to bilo neetički sa njegove strane, ali čini se da on tada nije mario ni za svoj budžet a ni sa svoju reputaciju! Često je imao dobitne tikete, ali je ipak više gubio. I nakon svega, Barkli je i dalje strastveni sportski kladioničar! 

Entoni Grant (Anthony Grant “Tony” “The Lizard” Bloom)

Blum je doživotni profesionalni kockar koji je stekao nadimak Gušter zbog svog hladnokrvnog odnosa prema sportskom klađenju.

Gušter je usredsređen na velike dobitke, stoga se ne libi ničega! Od samog početka klađenja na sportske događaje, ovaj čovek bio je fokusiran na jedan sistem klađenja. Pratio je vesti o povredi igrača što je koristio kako bi sastavio dobitni tiket. Gotovo uvek je polagao novac na tim sa povređenim igračem. 

Tačan iznos koji je zaradio uz pomoć sportskog klađenja zauvek će ostati misterija, ali po brojnim navodima cifra je ogromna! 

Flojd Mejveder (Floyd Mayweather)

Ovoj čuvenoj bokserskoj zvezdi nije strana pobeda ni u ringu, ali ni van njega! Flojd je mnogo puta isticao da obožava sportsko klađenje, te se nije libio ni da javno pokaže svoje dobitne tikete.

Poznato je da je izgubio, ali i dobio mnogo novca uz pomoć svoje omiljene strategije – Flojd se uvek kladi na favorite! O uspešnosti njegove strategije govori i podatak da je tokom Superboula stavio sav novac na favorita i tom prilikom zaradio preko million dolara! Ludost ili hrabrost? U njegovom slučaju, dobitna kombinacija!

Bob Vulgaris (Haralabos “Bob” Voulgaris)

Pored toga što se nalazi na listi “Najpoznatiji ljubitelji sportskog klađenja”, moglo bi se reći da je Bob jedan od najuspešnijih!

Poznato je da je Vulgaris na košarkaške susrete znao da troši milione dolara dnevno! Obožavao je da sastavlja različite vrste sportskih opklada i to je radio veoma uspešno. Međutim, rezultati na poluvremenu su ovom čoveku zapravo doneli najveći novac!

Jaromir Jagr (Jaromír Jágr)

Da li ste upoznati sa svim zgodama i nezgodama ove čehoslovačke hokejaške legende? Pored brojnih rezultata koje je ostvario tokom svoje sportske karijere, Jaromir je često znao da se kladi na sportske događaje. 

Iako je Jagr u početku poricao da ima bilo kakve veze sa sportskim klađenjem, na kraju je javno izneo svoj problem, rekavši da ga je opsednutost kladionicama dovela do toga da napravi dug od skoro million dolara! 

Pored toga što je bio dužan kladionicama, Jagr je imao i neplaćen porez u iznosu od 3,3 miliona dolara! Mislite li da je kockarske poroke ostavio u prošlosti?