Profesionalni sportski kladioničari su vredni, dobri analitičari i oslanjaju se na podatke, ali i na svoje marljivo stečeno znanje kako bi osigurali velike dobitke. Iako nisu uvek pobednici profit koji ostvaruju nadmašuje njihove gubitke. Da li vam je već jasno u čemu je caka?

Kako postati profesionalni sporstki kladioničar

Za početak, upamtite da klađenje na profesionalnom nivou nije mačji kašalj, iako nekima deluje tako. 

Mnogo je prednosti zbog koje ovo “zanimanje” čine privlačnom opcijom. Imati potpunu kontrolu nad svakodnevnim životom i obavezama veliki je podvig. Razmislite – većina poslova koju biste obavljali kao profesionalni kladioničar mogu se završiti u najpogodnijem vremenu za vas, ne za nekog drugog. Pored toga, ne biste morali da radite tipičnu četrdesetosatnu radnu nedelju. Možete raditi više ili manje sati u zavisnosti od vaših prioriteta i liste obaveza za tu nedelju!

Ta fleksibilnost proteže se i na mesto rada. Sa pojavom moderne tehnologije niste ograničeni na kancelariju ili kuću – možete imati uvid u kvote i iz restorana, sa bazena ili iz hotela. Ovo zvuči kao raj, zar ne? 

Sve gorenavedeno je, bez sumnje, najprivlačnija prednost za svakoga ko se pita kako postati profesionalni sportski kladioničar! 

Najbolji saveti za kladioničare početnike olakšaće vam pristup igri, ali neće vas naučiti kako da postanete profesionalni sportski kladioničar. Zato hajde da vidimo šta podrazumeva profesionalno klađenje i šta možete učiniti da postignete profesionalac u ovom nesvakidašnjem zanimanju! 

Profil profesionalnog kladioničara

Ne postoje posebne karakterne crte neophodne da postanete profesionalni sportski kladioničar. Svaka odlučna osoba bi mogla da uspe. Ipak, postoje određena znanja i veštine koje mogu da vam olakšaju život ukoliko vam je profesionalno klađenje krajnji cilj.

Prvo i najbitnije je imati dobro znanje o sportu na koji se kladite. Ne morate biti najvatreniji obožavalac, ali važno je da ne dozvolite da vam se emocije mešaju u predviđanja. Pored ovoga, od presudnog je značaja da znate da profesionalno sportsko klađenje nije samo za srećnike! Ono je tu za svakog pojedinca! 

Upoznavanje sa brojevima takođe može biti presudno ako želite da od klađenja napravite karijeru. Ne morate biti vrhunski matematičar, ali morate dobro vladati šansama i verovatnoćama! 

Druga važna veština je sposobnost da se kontrolišete i ne dozvolite da vam klađenje izmakne kontroli. Kao što smo rekli, klađenje je uzbudljivo, ali morate biti disciplinovani kako ne biste prokockali novac koji nemate! Poznavanje vrsta sportskih opklada je bitno, ali je važnije da znate kada da stanete! 

Poslednje što bi moglo da vam pomogne da putu do karijere u klađenju je prizemnost. Da, klađenje može dovesti do velikih pobeda, ali za to je potrebno mnogo vremena i veštine. Zato nemojte da se obeshrabrite ako vam prvi veliki pokušaj ne donese rezultat kojem ste se nadali! Kao i za sve ostalo u životu, za dobre stvari treba vremena.

Saveti za profesionalne sportske kladioničare

Ako želite da se profesionalno bavite sportskim klađenjem postoji nekoliko saveta koje bi trebalo da uzmete u obzir. Kako biste izbegli najčešće greške koje prave kladioničari s manjkom iskustva, poslušajte sledeće savete

1. Postavite ciljeve

Da biste pratili vaš napredak i držali potrošnju pod kontrolom, trebalo bi da postavite određene ciljeve i radite na njihovom ostvarivanju. Da, zaraditi značajnu cifru je krajnji cilj, ali nemojte trčati pred rudu – budite prizemni

Postavite cilj za svaki sport na koji odlučite da se kladite. Najveći dodelite sportu o koji najbolje poznajete. Ipak, upamtite da je priroda sportskog klađenja nepredvidiva, stoga uvek budite na oprezu i upravljajte se prema trenutnim dešavanjima, brojkama i kvotama. 

2. Vodite evidenciju o svojim opkladama

Najlakše ćete poboljšati taktiku vođenjem evidencije najuspešnijih i najneuspešnijih opklada. Obratite pažnju na obrasce svojih pobeda i poraza. Na primer, idete li obično na više malih pobeda ili nekoliko velikih pobeda? Koristite li sistemsko klađenje ili arbitražno klađenje? Analizirajte sve svoje postupke i obrasce i iskoristite ih u svoju korist prilikom postavljanja sledeće opklade!

3. Naučite da pametno upravljate svojim novcem

Savladavanje pametnog baratanja novcem jedna je od ključnih stavki u bilo kakvog kockarskom poduhvatu, a pogotovo je važno kada karijeru gradite na sportskom klađenju. Ukoliko želite da potrošite 200 evra nedeljno na klađenje, morate biti sigurni da vaš budžet može da podnese trošak. Da biste upravljali svojim sredstvima za klađenje, moraćete da odredite budžete i da odaberete visinu uloga u svakoj opkladi. Ukoliko potrošite više nego što možete da priuštite, rizikujete da izgubite sve. 

U profesionalnom sportskom klađenju ne možete i ne smete sebi da piuštite luksuz velikog rizika, jer vaša zarada zavisi od svakog vašeg poteza! 

4. Ne dozvolite da vas emocije savladaju 

Ako postavljanje opklade samo zato što volite određeni tim osuđeni ste na propast! Uvek se isključivo oslanjajte na svoje analitičke veštine. Osećanja i predrasude su slabost u klađenju. Isto tako, ne dopustite sebi da vas zanese serija pobeda, te da se zbog prekomernog samopouzdanja polakomite. Ako do toga dođe ne piše vam se dobro! 

Jedna od najbitnijih crta profesionalnih sportskih kladioničara je pribranost. Zato identifikujte emocionalne slabosti i uložite napor da ih iskorenite u korist logike!

5. Vežbajte disciplinu

Kontrolisanje sebe i disciplinovanje izuzetno su važni pri klađenju. Zanositi se je lako pa je od vitalne važnosti da postavite neka pravila kojih ćete se pridržavati kada je klašđenje u pitanju! 

Ovo se odnosi na vaše potrošačke navike, ali i na vaš raspored. Da, velika pogodnost za svakog profesionalnog kladioničara je dozvoljena fleksibilnost. Uvek pomaže da odredite raspored svojih kladioničarskih aktivnosti. Ovo će vam omogućiti da posvetite odgovarajuće vreme za svaku aktivnost klađenja a da istovremeno budete skoncentrisani i ne srljate!

Poradite na tome da posvetite određeni vremenski period svakoj kategoriji zadatka koji su vezani za klađenje. 

6. Suzite svoj fokus

Možda ćete nekad doći u iskušenje da se kladite na više sportova, misleći da je tako zabavnije i dinamičnije. Ne radite to! Majstorstvo je cilj profesionalnim kladioničarima, a ne zabava! Ako ćete od klađenja da stvorite karijeru, ponašajte se prema njemu kao prema poslu, a ne razonodi. Imaćete mnogo veće šanse da ostvarite profit ako se usredstredite na jedan sport ili jedan tim! 

7. Nikada ne prestajte da učite

Sportsko klađenje je zabavno jer ga možda nikada nećete zaista savladati. Mogli biste posvetiti čitav život ovoj avanturi, ali znajte da će i dalje biti uspona i padova! Ako zaista sanjate da postanete profesionalac, moraćete neprestano da proučavate opšte strategije, timove i sportove na koje se kladite. Dakle, rad, red i disciplina su neminovni i u ovom slučaju! 

Sportsko klađenje može izgledati kao brz put do bogatstva za vešte i profesionalne kladioničare, ali to je daleko od istine! Sportsko klađenje je dugo putovanje koje uključuje mnogo planiranja, strpljenja i učenja. Verujemo da su priprema i dubinsko istraživanje ključni korak ka pretvaranju sportskog klađenja u profesiju. 

Ako ste spremni da se predate vežbanju, posetite Meridianovu onlajn kladionicu i upustite se u ovu neverovatnu avanturu uz širok izbor svetskih sportskih liga i takmičenja koje vas čekaju! 

Želimo vam puno sreće i uspeha!