Esport je industrija koja vredi milijarde dolara! Širok spektar učesnika među kojima su strimeri, zatim sponzori i kladioničaris u doprineli tome da ovo takmičenje postane jedno od najpopularnijih! Istorija klađenja na esportove govori u prilog činjenici da esport nije trend i da njegova popularnost neće nestati u skorije vreme!

Esport je vrlo dinamičan i u njemu se stvari mogu brzo promeniti. Upravo ova činjenica klađenje na esport čini unosnim, ali i uzbudljivim!

S obzirom na to da vas je zainteresovao tekst o istoriji klađenja na esport, verujemo da ste dovoljno informisani i da znate dosta o ovom takmičenju. Zašto onda ne biste saznali činjenice bez kojih istorija klađenja na esportove ne bi bila tu gde jeste?

Istorija klađenja na esportove – kako je sve počelo?

Istorija klađenja na esportove doseže do 1970. godine kada su objavljene video igre “Asteroids” i “Invaders” koje su bile jedne od popularnijih tada. Njihovim objavljivanje započeto je doba arkadnih igara, ali i arkadnog doba u istoriji esporta.

Tokom 70-ih, video igre su obično bile popularne jedno četiri do šest meseci, a tržište je bilo izuzetno konkurentno. Ova industrija nastavila je da se razvija i tokom 80-ih, da bi u jednom trenutku premašila prihode holivudskih filmova!

Konzole za video-igre, kao i računari, postali su pristupačniji tokom 80-ih, a strastveni ljubitelji video-igara počeli su da organizuju takmičenja na lokalnoj mreži (LAN). Oni bi povezali računare i konzole na ruter, a zatim uživali u igranju video-igara koje su bile predviđene za više igrača. Početak popularnosti video-igara poput “Counter Strike” i “Quake” desio se 90-ih. 

Internet je postajao sve pristupačniji te su ljubitelji video-igara konačno mogli da se povežu putem interneta sa igračima koje i ne poznaju, ali sa kojima dele istu strst – ljubav prema dobroj pucačkoj igri. Sve ovo je dodatno popularizovalo video-igre. A onda su igrači u jednom trenutku rešili da okupe ljude i formiraju profesionalne timove za turnire!

Upravo su ti turniri privukli ogromnu pažnju, ali i gledanost – brojni navijači su konačno mogli da uživo gledaju dostignuća ekipa u video-igrama! 

Tvič je jedna od prvih platformi koja je ponudila uživo strimovanje esport turnira! 10 miliona gledalaca širom sveta prati ove događaje, a neizvesnost tokom klađenja na omiljeni tim je neopisiva! 

Odmah nakon sportova na koje se ljudi najviše klade dolaze opklade na esport! Ljubitelji esporta su počeli da se klade na svoje ekipe što je dovelo do pokretanja mnogih esport kladionica, gde možete staviti i opkladu na korišćenje određenih skinova. Ovaj vid klađenja je negde zabranjen, a tamo gde je dozvoljen, strogo je kontrolisan. 

Kada esport klađenje dostiže vrhunac?

Istorija klađenja na esportove govori nam da su kladionice vrlo brzo shvatile da je zapravo budućnost u klađenju na esport. Zato se većina licenciranih kladionica potrudila da ponudi što bolje kvote kako bi privukla što više ljubitelja klađenja na esport. 

Bilo je jasno da su video igre CS:GO, LoL, Dota 2 najigranije, samim tim i najpraćenije, te je većina kladionica suzila izbor video igara na njih. I pored toga, činilo se da pomama za istim ne jenjava! I tako je i bilo! 

Danas je klađenje na esport nadmašilo tradicionalno sportsko klađenje. Posebni timovi, brojna ekskluzivna takmičenja, lige, zajedno sa nagradama koje iznose i po nekoliko miliona, dorpinele su tome da esport postane jedna od omiljenih prognoza kladioničara! 

U današnje vreme postoji bezbroj veb-sajtova za klađenje na esport. Oni se razlikuju po dodatnim uslugama koje pružaju, na primer, strimovanje i ćaskanje. Što je najvažnije, razlikuju se u u kvotama koje nude, a to je verovatno drugi najvažniji aspekt koji treba uzeti u obzir prilikom izbora platforme za klađenje. Svakako je navažniji kredibilitet platforme.

Ova napredna industrija preti da prestigne sve ostale! Ne samo zbog nagrada, fondova, takmičenja, već i zbog brojnih drugih pogodnosti! Jedna od takvih je i Meridianov discord kanal na kome možete učestvovati u brojnim diskusijama i osvojiti razne bonuse i nagrade. Zato vas pozivamo da se pridružite i postanete vredni član naše onlajn zajednice!

Uživajte u klađenju na esport i ne brinite o kvotama jer vam Meridianova onlajn kladionica nudi samo najbolje!