Da li kladionice varaju igrače? Ovo je pitanje koje gotovo svi postavljaju u nekom trenutku, bilo da su strastveni kladioničari, bilo da nemaju veze sa tim! Do odgovora je lako doći, a mi ćemo vam odmah na početku predstaviti stvari onakvim kakve zapravo jesu!

Odgovor na pitanje da li kladionice varaju igrače je sledeći. Kladionice uvek rade u svoju korist! Uz pomoć brojnih matematičkih proračuna, metoda i alata, kladionice pokušavaju i uspevaju da budu “na vrhu”! Ili da izgube što manje novca! No, treba istaći da kladionice ne koriste bilo koje metode da prevare igrače.

Da li kladionice varaju – stremljenje ka zaradi je obostrano!

Od trenutka kada je prva kladionica otvorena, njen cilj je bio zarada. Sportsko klađenje je doživelo procvat, a kladionice su zadovoljno trljale ruke jer su pronašle način da sebi obezbede i više nego pristojne zarade, ali i da igračima pruže nemerljivo zadovoljstvo! 

One se ne bave varanjem igrača, već teže da im pruže nezaboravnu zabavu i priliku da zarade. No, pogledajmo neke od metoda koje kladionice koriste kako bi zaradile novac. 

U sastavljanju kvota je ključ svega

Sportske kladionice se bave zaradom novca, a ne gubitkom. I to bi trebalo da vam bude jasno! Kako bi povećale šanse za zaradom, kladionice “kalkulišu” kvotama na sportske događaje. A kako zapravo kladionice dolaze do zarade? Tako što imaju hiljade i hiljade opklada koje prihvataju svakodnevno! Čak i kada se desi da “izgube”, velike sportske kladionice su i dalje u mogućnosti da pokriju svoje gubitke! 

I to nije nikakva nauka. Kladionice uzimaju novac koji dobiju od izgubljenih opklada kako bi isplatile dobitne tikete.

Marža je takođe bitan činilac u poslovanju svake kladionice

Marža je iznos novca koji sportska kladionica uzima kao proviziju. Većina kladionica uzima proviziju od 10%. Dakle, ako uložite 10 evra na utakmicu, i tim na koji ste igrali izgubi, kladionici plaćate 10 evra plus dodatnih 1 evro kao proviziju. Jasno je da će 10 evra otići na isplatu ostalih opklada, dok će provizija otići u džep kladionice. 

Manipulisanje kvotama i kladioničarima

Pitali ste se da li kladionice varaju igrače. Odgovor je ne. No, one mogu da manipulišu kvotama. Da li ste znali da se kvote ne menjaju zato što tim ima veće šanse za pobedu, već zbog broja opklada koje kladionica prima u korist tog tima? 

Verujemo da vam je jasno kako kladionice zarađuju kao i da znate da se sastavljači kvota trude da knjiga uvek bude “uravnotežena”! S druge strane, postoji i “neuravnotežena” knjiga.

U ovom slučaju, kladionice pokušavaju da stvore situaciju u kojoj će ostvariti najveći mogući profit. Ako imaju poverenja u određeni ishod, pokušaće da stvore situaciju u kojoj mogu ostvariti najveći mogući profit. Kladionice mogu da manipulišu kvotama u korist favorita, ali i u korist autsajdera! 

Sportske kladionice koriste različite alate, onlajn stranice i aplikacije da pokažu igračima kako se veliki broj ljudi kladi na određeni tim čak i kada to nije slučaj. 

Kladionice takođe koriste trendove i statistiku kako bi zbunile igrače. Dakle, i u ovom slučaju je stvar u tome da ne varaju, već zbunjuju kladioničare!

Bonusi dobrodošlice

Ovaj sistem je poprilično jednostavan i jasan. S obzirom na to da je onlajn klađenje zaista popularno, brojne kladionice nude bonus dobrodošlice kako bi privukle što više novih igrača. Onog trenutka kada se registrujete, kao “nagradu” dobijate virtuelni novac kojim ćete započeti svoje klađenje. 

Ono što bi trebalo da vam bude jasno je da kuća uvek pobeđuje i da će se bonus dobrodošlice vrlo brzo potrošiti, nakon čega ćete morati da uložite svoj novac, ukoliko želite da nastavite igru. Da li kladionice varaju igrače ovim postupkom? Ne, one jednostavno privlače igrače. I to je sasvim legitiman postupak. 

Da li kuća uvek pobeđuje? 

Odgovor na ovo pitanje znate i sami! Kuća na kraju uvek odnese pobedu! Ni najbolji sistemi za klađenje vam ne garantuju pobedu, već samo dobru zabavu! Koliko god da imate sportskog znanja, koliko god bili upućeni u ovu tematiku, i najpoznatiji ljubitelji sportskog klađenja će vam reći da se rezultati nikada ne mogu predvideti

Jedino što je do vas je da se nadate da vam je sreća naklonjena tog dana! Da postoji magična formula, sve kladionice bi se zatvorile, a svako od nas bi imao priliku da postane milioner! 

Ono što je najbitnije da upamtite je to da ćete imati dobre i loše dane, da morate voditi računa o kockarskom budžetu i povrh svega, bitno je da znate da se zabavite i da uživate u opkladama, kakav god one rezultat na kraju imale! Jer, kada podvučete crtu, najbitnije je uživati u klađenju i dobro se zabaviti! 

A kako ćete se dobro zabaviti? Tako što ćete posetiti Meridianovu onlajn kladionicu koja svim svojim korisnicima nudi neke od najboljih kvota! Iskoristite jedinstvenu priliku da uživate u najboljim ponudama!