Slotovi, rulet i keno nisu jedine igre na sreću koje su dostupne u zemaljskim i onlajn kazinima. Takođe postoji mnogo drugih igara koje pripadaju ovoj kategoriji. Jedna od njih je i video poker! Iako ga mnogi svrstavaju među slot aparatima, znajte da je video poker potpuno drugačiji tip igre.

Ukoliko ste već upoznati sa time kako se igra video poker kao i kako naći najbolji aparat, vreme je da saznate koje su najpopularnije vrste video pokera!

Vrste video pokera – po čemu su jedinstvene

Video poker se zasniva na pokeru sa pet karata od kojih pravite najbolju moguću ruku koja će vas odvesti do pobede! Ukoliko ste savladali dobitne kombinacije u pokeru, ovaj zadatak vam neće teško pasti. Kada vam mašina podeli karte, odlučujete koje ćete zadržati a koje odbaciti. Pre nego što to uradite, obratićete pažnju na tabelu isplate jer ona je ta koja utiče na poslednju odluku! Šta ćete prvo proveriti? U slučaju video pokera, kvote!

Određene vrste video pokera nude veće kvote od drugih. U kombinaciji sa optimalnom strategijom i pametnim igranjem, najpopularnije vrste pokera istakle su se od drugih upravo zbog očekivanog povraćaja (ER) koji nekada može biti veći i od 99,54%! Da li ste nestrpljivi da saznate koje su najpopularnije vrste video pokera? Vreme je da vas upoznamo sa njima!

1. Jacks or Better 

Postoji više razloga zbog kojih je Jacks or Better najpopularnija vrsta video pokera! Pored toga što je u pitanju vrsta pokera sa najboljim kvotama, ona služi kao osnova za igranje ostalih video poker igara.

Jacks or Better je prilično jednostavan. Dele vam se pet karata, birate koje ćete zadržati, a koje odbaciti. Zatim, dobijate isplatu na osnovu vašeg krajnjeg rezultata. U ovom slučaju, ruka koja najviše plaća je Fleš. Ova ruka isplaćuje 800:1 ako uložite 5 novčića po ruci. Ukoliko se kladite na četiri ili manje novčića, isplatiće vam se 250:1.

Kad god rešite da igrate video poker, birajte Jacks or Better verziju sa kvotom koja je 9/6. U pitanju je igra koja ima RTP od 99,54%. Odlična ponuda za igrače, priznaćete! 

2. Deuces Wild

Kada govorimo o tome koje su najpopularnije vrste video pokera, ne možemo da izuzmemo varijantu Deuces Wild.

Može se reći da je ona dosta slična verziji Jacks or Better. No, ima tu jedna razlika – umesto džokera, u ovom slučaju dvojke imaju tu čast da zamene sve karte! 

Igrači se često odlučuju za ovu vrstu video pokera zato što nudi veliki broj dobitnih kombinacija! Kada se realno sagleda, veći broj dobitnih kombinacija, veća šansa za dobitak, zar ne? 

Deuces Wild strategija koja vam može pomoći je sledeća:

 • Nikad ne bacajte dvojku.
 • Nikada ne držite 2 para.

Međutim, ne treba zaboraviti da strategije ne mogu da vam garantuju pobedu.

3. Bonus poker

Razlike između Bonus pokera i Jacks or Better su minimalne u pogledu igranja. Znate da imate dobitnu kombinaciju kada ugledate dva žandara, kao u varijanti Jacks or Better. 

Bitno je napomenuti da se:

 • 4 asa isplaćuju se 80:1, 
 • 4 dvojke, trojke ili četvorke isplaćuju se 40:1.
 • Sve ostale 4 vrste se isplaćuju 25:1, baš kao u Jacks or Better. 

RTP u Bonus pokeru sa punom isplatom je 99,17%. Vredi obratiti pažnju na sve igre koje nude procenat povrata veći od 99%! Bonus poker je jedan od njih! 

4. Double bonus poker

Double Bonus Poker je u osnovi varijacija Bonus Pokera, koja je pak varijacija Jacks or Better vrste video pokera. Razlog zbog kog je reč “bonus“ dodata u naziv ove vrste je zbog izuzetno visokih isplata za ruku sa četiri karte iste vrste (poker). 

U ovom slučaju su isplate za ruku sa četiri karte iste vrste udvostručene: 

 • Umesto da dobijete 80:1 za 4 asa, dobijate 160:1.
 • Umesto da dobijete 40:1 za 4 dvojke, četiri trojke ili četiri četvorke, dobićete 80:1.
 • Umesto da dobijete 25:1 za sve ostale 4 vrste, dobićete 50:1.

Double Bonus poker isplate za ful haus i fleš su veće nego u Jacks or Better varijanti. 

5. Double Double bonus poker

Najpopularnije vrste video pokera ne bi bile potpune bez Double Double bonus pokera. Iako je u pitanju varljiva varijanta, ona je ubedljivo jedna od popularnijih! Njena popularnost potiče od dodatnog bonusa koji dobijate sa četiri asa, četiri dvojke, troje ili četvorke.

Double Double bonus poker je prva video poker igra koja je primenila kicker (kartu koja se ne koristi za izradu ruke, ali se nađe među igračevih pet karata). 

RTP za Double Double Bonus, kada se igra sa optimalnom strategijom je 100,07%!

6. Pick’em Poker

Ovo je jedna od najzanimljivijih igara na listi najpopularnije vrste video pokera, jer ima totalno drugačiji način igranja. Pored toga što je zanimljiva, ova vrsta video pokera vam nudi RTP koji iznosi 99,95%. Funkcioniše na sledeći način:

 • Počinjete sa 2 karte koje su temelj vaše ruke.  
 • Nakon prve runde dobijate još 2 karte od kojih birate koju ćete da zadržite.
 • Nakon izabrane treće karte, dve karte se sklanjaju, dele se još dve karte i formira se ruka. 

Većina Pick’em Poker igara ima odlične kvote i to je još jedna pogodnost ove verzije!

Kada je video poker u pitanju, preporuka je da igrači biraju igre u kojima mogu dobiti povraćaj novca veći od 99%. Pred toga, ostvarićete svoj cilj samo ako se upoznate sa tabelama isplata! Upamtite, podignite standarde jer video poker igre sa nižim povraćajem novca nisu cilj!

Takođe, imajte na umu da su procenti povraćaja novca dugoročni teorijski rezultati koji se zasnivaju na pretpostavci da ćete igrati svaku ruku sa savršenom strategijom!

Sada kada pred sobom imate spisak najpopularnijih vrsta video pokera, preporučujemo vam da posetite Meridianov onlajn kazino i da isprobate ove neverovatne izdašne igre na sreću!