Odlučili ste da konačno savladate rulet. Međutim, ne znate odakle da počnete. Čini vam se da vas sa svih strana bombarduju informacijama, pravilima i strategijama, a vama je teško da se snađete? Još kada ste čuli za unutrašnje opklade u ruletu…

Ne hvatajte se za glavu. Mi smo tu da vam sve pojasnimo i pomognemo da što bolje savladate osnove ruleta koje će vam, nadamo se, doneti što veće isplate. 

Vrste ruletskog točka

S obzirom na to da ste se odlučili za rulet, sigurni smo da znate da postoje dve vrste ruletskog točka

  • Evropski ruletski točak (sadrži 36 brojeva i jednu nulu)
  • Američki ruletski točak (sadrži 36 brojeva, nulu i duplu nulu)

Da ne dužimo puno – za koji god točak da se opredelite, moći ćete da birate između unutrašnje opklade u ruletu i spoljašnje opklade u ruletu. Sada, kada smo se podsetili ovih osnova, hajde da naučimo više o unutrašnjim opkladama. 

Šta su unutrašnje opklade u ruletu?

Jedna od atraktivnih karakteristika ruleta je širok raspon dostupnih opklada. Neke opklade se smatraju rizičnim opcijama. Ali neke su, na primer spoljašnje opklade, u velikoj meri niskorizičan izbor. Ono što je bitno imati na umu jeste činjenica da svaka opklada sa “visokim rizikom” daje veću isplatu!

Na ovim tipovima opklada imate manje šanse za dobitak, ali to znači da će vam isplata biti veća. Uzimajući ovo u obzir, ovaj stil klađenja je verovatno pogodniji za one koji vole da rizikuju kada igraju.

Unutrašnje opklade u ruletu podrazumevaju uloge koji se stavljaju na polja sa brojevima unutar stola, uključujući i linije ili preseke linija. Postoji šest uobičajenih unutrašnjih opklada:

  • Klađenje na broj (Straight bet)
  • Klađenje na polovinu broja (Split bet)
  • Klađenje na red brojeva (Street bet)
  • Korner opklada (Corner bet)
  • Klađenje na dva reda brojeva (Double street bet)
  • Klađenje na prvih 5 brojeva (Basket)

Klađenje na broj (Straight bet)

Opklade na pojedinačne brojeve postavljaju se tako što na broj koji odaberete stavite čip. Dobitak na ovu vrstu opklade isplaćuje se u razmeri 35:1. Ova opklada je zaista jednostavna. Međutim, šanse za dobitak prilikom klađenja na pojedinačne brojeve su dosta male, a potencijalni dobitak donosi najveću isplatu! 

Šansa da loptica padne u određeno polje na koje se kladite je 2,70% u evropskom, a 2,63% u američkom ruletu, a uz solidan ulog možete osvojiti milione. To ovu vrstu unutrašnje opklade u ruletu čini najunosnijom ukoliko do dobitka dođe.

Klađenje na polovinu broja (Split bet)

Klađenje na polovinu broja podrazumeva da postavite ulog na dva broja. Tačnije, na liniju između dva broja koji se nalaze jedan do drugog na stolu za rulet. Na primer, između 15 i 16. Dobitak na ovu vrstu opklade isplaćuje se u razmeri 17:1.

Šanse za dobitak su 5,41% za evropski, a 5,26% za američki rulet. 

Klađenje na red brojeva (Street bet)

Klađenje na red brojeva je ulog na tri broja u horizontalnoj liniji na stolu za rulet. Odnosno, to je klađenje na brojeve u jednom redu, gde se ulog postavlja na kraj niza brojeva. Na primer, 4, 5, 6 ili 19, 20, 21. Dobitak na ovu vrstu opklade isplaćuje se u razmeri 11:1. 

Verovatnoća da će ova opklada biti dobitna su 8,11% za evropski, a 7,89 % za američki rulet.

Korner opklada (Corner bet)

Korner opklade predstavljaju kombinacije opklada koje se stavljaju na ugao gde se četiri broja dodiruju. Da bi se opklada pravilno položila, igrač treba da stavi žetone na presek vodoravne i vertikalne granice u središte bloka ta četiri željena broja. U slučaju da se jedan od četiri broja u bloku pokaže profitabilnim, dobitak za igrača će biti isplaćen u razmeri 8:1.

Šanse da će ova opklada biti dobitna su 10,81% za evropski, a 10,53% za američki rulet. 

Klađenje na dva reda brojeva (Line/Double street bet)

Klađenje na dva reda brojeva podrazumeva opkladu na šest brojeva u dva susedna horizontalna reda na stolu za rulet. Ulog se postavlja na kraju dva reda, tačnije na liniju između njih. Ova vrsta opklade poznata je i kao dupli “Street bet“, odnosno klađenje na dupli red brojeva.

U slučaju da je ova opklada dobitna, biće isplaćena u razmeri 5:1, a šanse da će ova opklada biti dobitna su 16,22% za evropski i 15,79% za američki rulet.

Klađenje na prvih pet brojeva (Basket)

Ova opklada je ulog na brojeve 0, 00, 1, 2 i 3. Ona se postavlja na uglu pored 0 i 1. Budući da uključuje i duplu nulu, jasno vam je da se koristi samo na američkom ruletskom točku. Nije omiljena među ljubiteljima ruleta zbog visoke prednosti kuće. Pasionirani igrači ruleta kažu da u ovom slučaju đavolja igra pokazuje svoje pravo lice! 

Ukoliko ova opklada bude dobitna, biće isplaćena u razmeri 6:1. Šanse da će ova opklada biti dobitna su 13,16%!

Unutrašnje opklade u ruletu: Birajte pažljivo

Kao što smo već pomenuli, unutrašnje opklade imaju znatno niže šanse za dobitak za razliku od spoljašnjih. No, njihove su isplate mnogo veće. Nakon što ste pročitali ovaj tekst, na vama je da odlučite koji je stil pogodan za vas. Bez obzira na to da li igrate u zemaljskom ili onlajn kazinu, vi najbolje znate koju vrstu opklade ćete položiti!

Uvek uzimajte u obzir sa koliko novca raspolažete i koliko ste spremni da rizikujete! Sada kada bolje razumete unutrašnje opklade u ruletu, zašto ne biste posetili Meridianov onlajn kazino, gde ćete steći i praktično iskustvo?

Exit mobile version