Ljubitelji igara na sreću iznova traže način da prevaziđu prednost kuće, a mnogima se čini da strategije negativne progresije naizgled mogu igračima da obezbede upravo to. 

Suština igranja ne samo ruleta već i slotova, blekdžeka, pokera je da se dođe do dobitka. Strategije negativne progresije su zato i osmišljene. Iako ruletske strategije negativne progresije ne garantuju pobedu, one vam mogu pomoći da pokušate da vratite svoje gubitke ili da ne ostanete bez celokupnog kockarskog budžeta. 

Pre nego što obradimo ruletske strategije negativne progresije, bitno je upamtiti jedno – one vam ne garantuju dobitak već vam daju priliku da se zabavite i tom prilikom osvojite i nešto novca, naravno, ukoliko imate sreće. 

Strategije negativne progresije – osnove sistema

Ruletske strategije negativne progresije uključuju povećavanje opklada kada gubite. Način na koji podižete opklade varira u zavisnosti od sistema do sistema. Dakle, suština strategije negativne progresije se vrti oko povećanja opklada tokom niza gubitaka. 

Ruletske strategije negativne progresije u potpunosti su dizajnirane da “jure” gubitke. U mnogim slučajevima, one vam pomažu da ih nadoknadite ili čak da obezbedite mali profit. 

Strategije negativne progresije imaju nekoliko sekvenci i počinju kada “pretrpite” prvi gubitak. Nakon toga, povećavate svoje opklade na način koji diktira relevantni sistem. Niz se završava kada povratite izgubljeno i, normalno, prikupite malu isplatu. Količina sekvenci kroz koju želite da prođete u datoj sesiji zavisi od vas. Međutim, ako ostanete duže za stolovima i nastavite da se kladite preuzimate veći rizik.

Ruletske strategije negativne progresije možete lako naučiti, a još lakše primeniti. Evo i kako.

1. Martingejl strategija

Jedna od najpopularnijih ruletskih strategija negativne progresije je Martingejl strategija. S godinama je bilo mnogo kladioničara koji su prilagođavali originalnu strategiju u nadi da će ostvariti bolje rezultate. Ali najčešće primenjivana varijanta Martingejl strategije je sledeća: kad izgubite udvostručujete opkladu i nastavljate sa udvostručavanjem opklade sve dok ne pobedite

Na prostom primeru, to bi izgledalo ovako: 

  • Odlučili ste da postavite prvu opkladu od 3€. Loptica sleće na boju koju ste izabrali i vi pobeđujete. U tom slučaju ne menjate ulog i nastavljate da se kladite na 3€ sve dok ne izgubite. 
  • Čim izgubite, vaša sledeće opklada iznosiće 6€. Ponovo ste izgubili? U tom slučaju, sledeća opklada je 12€. U slučaju da u ovoj rundi pobedite, osvojićete duplo veći iznos od vaše prvobitne opklade, te ćete samim tim nadoknaditi gubitak. 

Na prvi pogled, Martingale strategija izgleda zadovoljavajuće, jer vam je potrebna samo jedna pobeda da pokrijete gubitak. Međutim, šta ako se desi da vas “pogodi” niz gubitaka, a vi i dalje morate da udvostručujete opkladu? Može se desiti katastrofa. Da biste je izbegli, upamtite da uvek možete prestati i otići od stola

Korišćenje Martinglejl strategije može lako izmaći kontroli i može vam doneti značajne gubitke. Zato vam savetujemo da uvek unapred postavite ograničenje budžeta! I sami znate da su gubici neizbežni u svakoj igri na sreću, pa tako i u ruletu. Budite mudri i pametno baratajte svojim novcem

2. D’Alembert strategija

U ruletske strategije negativne progresije spada i D’Alembertova strategija. Da biste primenili ovaj sistem klađenja, prvo što ćete morati da upamtite je da koristi iste temelje povećanja i smanjivanja opklada kao i Martingejl, ali u vrednosti od jedne kladioničarske jedinice

I u ovom slučaju kladioničari će koristiti spoljašnje opklade. Dakle, stavljate jednu jedinicu na spoljašnju opkladu po izboru. Ukoliko se desi da izgubite, povećaćete opkladu za jednu jedinicu. Ukoliko pak pobedite, smanjićete opkladu za jednu kladioničarsku jedinicu. 

Ono što je takođe bitno da upamtite je da iznos kladioničarske jedinice nećete moći da menjate tokom igre. Ukoliko ste isprva odlučili da ona iznosi 20 evra, taj iznos se mora zadržati do kraja igraće sesije. 

D’Alembert dobro funkcioniše u početku, ali kada se dogodi niz poraza, ovaj sistem pokazuje svoje mane. To je zato što svaki put kada pobedite ne povećavate svoj ulog na sledeću opkladu. Kao rezultat toga, ne možete pokriti gubitke u slučaju da izgubite. Međutim, koristeći D’Alembert sistem pri kratkim sesijama klađenja sa osnovnim ulogom u iznosu od 1% do 5% vašeg kockarskog budžeta je najbolji način da se ova strategija koristi.

3. Labouchère strategija

Labouchère strategija je složenija od Martingejla i D’Alemberta. Kao prvo, ukoliko se odlučite za ovu ruletsku strategiju negativne progresije morate postaviti cilj, odnosno, morate odrediti koliko novca želite da osvojite. Nakon toga, iznos koji ste odredili morate podeliti na nekoliko manjih, nasumično poređanih činilaca.

Recimo da želite da osvojite 100 evra. Tih 100 evra delite na manje brojeve iliti činioce. Pogledajte na primeru kako bi to izgledalo.

Opklada od 100 evra podeljena je na 15 delova: 

  • 5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-10-10-10-10-10.

Kada se zavrti ruletski točak, uzećete krajnji levi i krajnji desni broj i sabraćete ih, a njihov zbir biće iznos vašeg uloga. U našem primeru, igrač će morati da uloži 15 evra za prvi spin. 

Ako pobedite, precrtajte brojeve iz niza koje ste koristili.

Ako dobijete opkladu od 15 evra, vaš novi niz će izgledati ovako:

  • 5-5-5-5-5-5-5-5-5-10-10-10-10 

Sada vam ostaje 13 brojeva čiji je ukupan zbir 85.

U slučaju da izgubite, nemojte precrtavati nijedan broj. U ovom slučaju, samo ćete dodati broj na koji ste se upravo kladili na krajnju desnu stranu niza. Ako ste izgubili opkladu od 15 evra, vaš niz će sada izgledati ovako:

  • 5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-10-10-10-10-10-15

Ovaj postupak ćete ponavljati sve dok ne precrtate sve brojeve iz niza. 

Ruletske strategije negativne progresije, a posebno Labouchère strategija, govore nam sledeće – mi smo ti koji odlučujemo o nivou rizika i iznosu na koji želimo da se kladimo. 

Vodite računa o tome i ne dozvolite da opteretite kockarski budžet toliko da više nema povratka! Igrajte pametno i upamtite – korišćenje bilo koje ruletske strategije negativne progresije ne garantuje vam pobedu

Ukoliko želite da isprobate neku od strategija negativne progresije, posetite Meridianov onlajn kazino i okušajte sreću nekom od njih!