Statistika ruleta – čuli ste za nju, ali da li ste pokušali da saznate o čemu se tu zapravo radi i da li je i koliko primenjiva? 

Hajde da krenemo od pretpostavke da poznajete istoriju ruleta, da su vam jasne osnove ruleta, da znate da postoje različite vrste ruletskog točka i da ste savladali najpopularnije ruletske strategije! Sada je na red stigla i statistika ruleta koja će vam pomoći da obezbedite najbolje šanse!

Statistika ruleta – savladajte osnove

Rulet je igra na sreću koja je prepuna statističkih elemenata koji stvaraju niz mogućnosti za strateško klađenje. Đavolja igra je na prvi pogled jednostavna, ali je ponekad teško izvojevati pobedu jer je igrač prepušten na milost i nemilost loptici i točku.

Nijedan obrtaj nema uticaja na sledeći – upamtite to. To znači da se verovatnoća dobitka u datoj opkladi ne menja sa svakim obrtajem točka.

Takođe, kao i u većini kazino igara, kuća uvek ima prednost. Stolovi sa evropskim ruletskim točkom imaju prednost kuće od 2,70%. S obzirom na to da američki ruletski točak ima dve nule, na njima je prednost kuće veća – 5,26%.

Kada je rulet u pitanju, igrači se klade na broj ili grupu brojeva sa različitim statističkim šansama i kvotama. Ove opklade dele se u dve kategorije:

Uvek dobro razmislite koju ćete verziju igrati! Iako su američki i evropski rulet u osnovi isti, statistička šansa za pobedu u američkom ruletu nešto je niža zbog njegove dve nule. I dok neki igrači tvrde da im je sasvim nebitno koju verziju igraju, mi vam savetujemo da uvek birate evropski rulet ako želite da sebi osigurate najbolje šanse. 

Statistika ruleta za spoljašnje opklade

Jedan od najboljih načina za igranje ruleta je fokusiranje na opklade sa niskim kvotama, poznate kao spoljašnje opklade. 

Spoljašnje opklade uključuju opklade na crveno/crno, par/nepar, klađenje na velike/male brojeve, opkladu na tuce i klađenje na kolonu. 

Zahvaljujući jednoj nuli u evropskom ruletu i dvostrukoj nuli u američkom ruletu, ove opklade imaju 48,65% šanse za pobedu u evropskom i 47,37% u američkom ruletu. Dakle, ukoliko uložite 15 evra i uspešno pogodite broj, vratićete 30 evra. Ovo je primer statistike ruleta kada su u pitanju opklade na crveno/crno, par/nepar i velike/male brojeve. 

Kada su u pitanju preostale dve spoljašnje opklade (na tuce i na kolonu), igraćete sa šansama od 32,43% na evropskom i 31,58% na američkom ruletu, ali sa većom isplatom od 2:1. U ovom slučaju, dobitna opklada od 10 evra vraća 30 evra.

Statistika ruleta za unutrašnje opklade

Ukoliko ste igrač koji čeka veće ali i rizičnije isplate, unutrašnje opklade pravi su izbor za vas! Postoji mnogo više vrsta unutrašnjih opklada i svaka ima drugačije statistike: 

  • Klađenje na broj

Kvota: 2,7% za evropski rulet i 2,63% za američki rulet

Isplata: 35:1

  • Klađenje na polovinu broja

Kvota: 5,41% za evropski rulet i 5,26% za američki rulet

Isplata: 17:1

  • Klađenje na red brojeva (Street bet) 

Kvota: 8,11% za evropski rulet i 7,89% za američki rulet

Isplata: 11:1

  • Klađenje na dva reda brojeva (Double street) 

Kvota: 16,22% za evropski rulet i 15,79% za američki rulet

Isplata: 5:1

  • Korner opklada (Corner bet) 

Kvota: 10,81% za evropski rulet i 10,53% za američki rulet

Isplata: 8:1

  • Klađenje na prvih pet brojeva (Basket)

Kvota: 13,16% za američki rulet (nije dostupna u evropskom ruletu)

Isplata: 6:1

Kako okrenuti statistiku ruleta u svoju korist?

Rulet je igra u kojoj se prepliću sreća i šansa! Statistika ruleta, odnosno, njeno poznavanje ni u jednom trenutku vam ne obećava pobedu. Isto to važi i za mnogobrojne ruletske strategije kao što je Martingejl. Iako mnogi ljubitelji ove strategije je idealiziju i smatraju je idealnom, u praksi to nije baš tako. 

Slično Martingejlu, koju god strategiju klađenja ili upravljanja novcem odaberete, sve na kraju doživljavaju istu sudbinu. Neki sistem može delovati dobro i efikasno na kratke staze, ali većina će, pre ili kasnije, dovesti do nepovratnih gubitaka. 

Statistika ruleta, sistemi, strategije – bez obzira na to da li se zasnivaju na spoljašnjim ili unutrašnjim opkladama, ne garantuju pobedu. Disciplina, pametno upravljanje novcem i pridržavanje kockarskog budžeta presudni su u svakoj igri. Sve ostalo je puka sreća i slučajnost!

Bilo se kockali u Meridianovom onlajn kazinu ili u nekoj zemaljskoj ustanovi, pametno upravljajte novcem, dobro razmislite o strategijama, upotrebite statistiku ruleta samo da odaberete najbolju opkladu za vaš budžet i uživajte u igri!