Verujemo da već odavno znate šta su grebalice! Utvrdili ste da su iste zabavan način da dođete do dobitka, a da ne morate da potrošite previše novca za njihovu kupovinu. Grebalice se poput lutrije i brojeva zasnivaju na čistoj sreći i vrlo su popularne kako u svetu tako i u našoj zemlji. 

Grebalice vam nude mogućnost da osvojite odlične instant nagrade, te su zato i popularne. Pored instant robnih nagrada, igrači imaju mogućnost da uz pomoć grebalica osvoje i izuzetno visoke novčane nagrade! Rekosmo vam da su i više nego privlačna igra na sreću! Vreme je da utvrdimo šta su grebalice i na čemu se zasnivaju.

Šta su grebalice? 

Grebalice su poput papirnih kartica koje na sebi imaju skrivene simbole. Ove simbole krije plastična materija. Ovaj neprozirni omotač mora biti uklonjen pre nego što se mogu videti osvojene nagrade.

Cilj grebalica je jednostavan – potrebno je da uparite određen broj simbola, kao što je naznačeno na prednjoj strani grebalica, kako biste osvojili odgovarajuću nagradu. Najčešće je potrebno da ogrebete tri ista simbola

Jasno vam je da ne postoji tehnika kao ni strategija za uspešno igranje grebalica, osim pametnog upravljanja budžetom. Bitno je i znati da sve grebalice sadrže nekoliko elemenata:

 • Jedinstvenu temu
 • Simbole
 • Tabelu isplata

S obzirom na to da tehnologija napreduje, verujemo da znate da se i grebalice mogu igrati onlajn. U tom slučaju, svaka igra u kojoj su uključene grebalice sadrži nekoliko elemenata, uključujući:

 • Minimalnu opkladu
 • Maksimalnu opkladu
 • Linije za igru
 • RTP
 • Jedinstvenu temu
 • Simbole 
 • Tabelu isplata

Svi ishodi igara sa grebalicama određuje RNG

Dok dobijate odgovor na pitanje šta su grebalice, imajte na umu da postoji više vrsta grebalica i da je njihova cena različita, u zavisnosti od toga kakve nagrade nude. 

S obzirom na to da su grebalice nastale 1974. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon 48 godina njihova popularnost nije prestala da raste. Iako su slotovi, poker i blekdžek još uvek neke od najpopularnijih igara na sreću, ne smemo zanemariti popularnost grebalica u kojima uživa veliki broj ljudi. 

S obzirom na to da u našoj zemlji ovu vrstu igre na sreću priređuje Državna Lutrija Srbije, grebalice možete kupiti samo na trafikama i u poslovnicama koje imaju dogovor sa Državnom lutrijom Srbije. 

Različite vrste grebalica

Kao što smo već spomenuli, postoji više vrsta grebalica čija cena zavisi od nagrada koje nude. U zavisnosti od toga kakve su vaše želje, ali i vaš budžet, izabraćete onu koja vam najviše odgovara. Upamtite samo jedno – niža cena grebalice nudi vam niži nagradni fond dok viša cena grebalice nudi veći nagradni fond. Sada kada smo to utvrdili, hajde da vidimo koje sve vrste grebalica možete igrati.

 • Pod srećnom zvezdom 
 • Pun Pogodak
 • Par/Nepar
 • Instant Loto
 • Grand Prix
 • 3x veća sreća
 • Kolo sreće
 • 20x veća sreća

Ovo su samo neke od grebalica koje možete igrati. Ono što je jedinstveno za svaku od ovih grebalica je to što koju god da izaberete, da biste došli do dobitka, morate izgrebati najmanje tri ista simbola. Neke od njih imaju i dodatne sporedne igre koje vam otežavaju put do dobitka. Zato pre nego što se odlučite za grebalicu, dobro razmislite o tome kojoj od njih ćete pokloniti svoje poverenje. Da li ćete ih birati po tome kakve nagrade nude ili ćete se usredsrediti na njihovu cenu, na vama je. 

Postoji li način da poboljšate svoje šanse u ovoj igri?

Kao što smo već na početku naveli, kada su grebalice u pitanju, krajnji ishod se zasniva isključivo na sreći! Dakle, kao ni u jednoj igri na sreću, pa tako ni u ovoj, ne postoji garancija da ćete sledeći neka pravila zasigurno stići do dobitka.

Međutim, postoje načini da poboljšate svoje šanse.

Ne kupujte najjeftinije – vrste grebalica kao i broj dostupnih je veliki. S obzirom na to da postoje grebalice različitog dizajna, cena, nagrada, fokusirajte se na one grebalice koje su skuplje. Znamo da se većina najčešće odlučuje za jeftinije, ali ne zaboravite da su one jeftinije sa razlogom – nagradni fond je manji. Birajte uvek kvalitet! 

Ne zanemarujte sitna slova – sitna slova vam najčešće mogu reći kolike su vaše šanse za pobedu. Uvek čitajte sve što na grebalici piše!

Kupujte na veliko – ovo je taktika u koju se zaljubljenici u grebalice zaklinju! Igrači koji se pridržavaju ovog saveta veruju da ako kupujete na veliko, onda se povećavaju šanse da osvojite dobitak. Ovog saveta se pridržavajte samo ukoliko vam to vaš budžet dozvoljava.

Nadamo se da ste dobili jasniji odgovor na pitanje šta su grebalice i da već imate neku sliku o tome kako biste iste trebali da igrate. 

Ukoliko ste se uželeli nekih igara na sreću, posetite Meridianov onlajn kazino i uživajte u mnogobrojnim igrama koje vam nudi!