I pticama na grani već je odavno poznato da je rulet jedna od najpopularnijih igara na sreću! Zato i nije začuđujuće što mnogo igrača često zna da se oslanja na najpopularnije ruletske strategije koje, iako zanimljive, osiguravaju samo jedno – ludu zabavu punu neizvesnosti! Kada govorimo o ruletskim strategijama, one koje se posebno izdvajaju upravo su progresivne ruletske strategije! 

Pre nego što krenemo u predstavljanje progresivnih ruletskih strategija, moramo naglasiti jedno – nijedna od njih vam ne garantuje siguran dobitak! Jednom za svagda morate shvatiti da vam strategije, bilo one progresivne ili ne, ne obećavaju dobitak i ne povećavaju verovatnoće. Kazina moraju zaraditi, a upravo tome i služi prednost kuće u ruletu. Na nju se ne može uticati nijednim sistemom, ma koliko god se vama isti činio savršenim! Takav ne postoji! Kad-tad će doći do gubitaka

Jedino na šta vi kao igrač možete uticati je vaš kockarski budžet. Pažljivo ga raspodelite i vodite računa o njemu! 

Šta su progresivne ruletske strategije

Progresivne strategije najviše se koriste u ruletu. Svaka od njih zasnovana je na nizovima koji su osmišljeni da igračima donesu profit povećanjem opklada. Progresivne ruletske strategije najbolje fukncionišu u spoljašnjim opkladama u ruletu. Upamtite da je glavni cilj svake progresivne ruletske strategije da gubitke svedete na minimum

1. Martingelj strategija

Kada su progresivne ruletske strategije u pitanju, jedna od najpoznatijih i najigranijih je Martingelj strategija. 

Kada je Martingejl strategija u pitanju, bitno je zapamtiti sledeće – ona se koristi samo u spoljašnjim opkladama u ruletu. Glavni princip strategije je da kada izgubite udvostručite svoj ulog! Možda vam ovo deluje konfuzno, ali Martingejl strategija ima za cilj da prilikom sledećeg dobitka igrač pokrije sve prethodne gubitke i konačno ostvari profit u visini prvobitne opklade. 

Daćemo vam primer kako biste lakše razumeli: 

  • Ukoliko vaša prva opklada iznosi 5 evra i vi izgubite, druga opklada će iznositi 10 evra. Ukoliko imate srećete dobijete drugu opkladu, vratiće vam se prvobitno uloženih 15 evra i zaradićete 5 evra. 

Iako je razumevanje ove strategije jednostavno, ne zaboravite da Martingejl strategija zna da bude i rizična, jer, ako vas zadesi duži niz gubitaka, vrlo lako možete ostati bez celog kockarskog budžeta. Zato budite pažljivi i dobro razmislite da li ćete koristiti ovu strategiju. 

2. Obrnuta Martingejl strategija ili Parolijeva strategija

U slučaju Parolijeve strategije nećete morati da podižete visinu svoje opklade kada gubite već ćete to činiti kada pobeđujete. 

Dakle, u pitanju je progresivna ruletska strategija koja uključuje dupliranje opklade prilikom svake pobede. Ovaj postupak ponavljate tri puta, posle čega počinjete novu rundu klađenja. I Parolijeva strategija se koristi samo sa spoljašnjim opkladama i kao i sve progresivne strategije služi da gubitke svedete na minimum

3. D’Alembert strategija

Progresivne ruletske strategije u svojoj “ekipi” imaju i D’Alembert strategiju, koja se temelji na povećavanju i smanjivanju opklada. U slučaju ove strategije, nećete morati da udvostručujete opkladu, već ćete smanjiti ili povećati istu u vrednosti od jedne kladioničarske jedinice. 

Dakle, ukoliko imate sreće te pobedite u rundi, smanjićete ulog za jednu jedinicu. Ukoliko pak izgubite, povećaćete ulog u vrednosti jedne jedinice. Dakle, ako vrtite ruletski točak D’Alembertovom strategijom, suština leži u povećavanju i smanjivanju uloga u vrednosti od jedne kladioničarske jedinice. 

D’Alembert strategija je odlična jer gubitke svodite na minimum i duže ostajete u igri, dok s druge strane nudi manje pobede tokom dužeg vremenskog perioda. U suštini, ukoliko navedeno odgovara vašem stilu igre, ova ruletska strategija je odlična za vas. 

4. Fibonači strategija

Fibonačijev sistem je strategija zasnovana na matematičkom nizu razvijenom 200. godine pre nove ere. Niz se sastoji od liste brojeva od kojih je svaki zbir dva prethodna broja. Kako napredujete kroz igru, vaši dobici i gubici odrediće u kom pravcu ćete ići u narednim opkladama.

Imaćete prilike da se susretnete sa sledećim nizom brojeva: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377…

Suština Fibonačijeve strategije je sledeća – kada izgubite, ulažete opkladu jednaku narednom broju u nizu, a kada pobedite, ulažete opkladu jednaku broju koji se nalazi dva mesta ulevo.  

I ova strategija se više koristi u spoljašnjim opkladama, a manje u unutrašnjim opkladama u ruletu

5. Labouchère strategija

Labouchère strategija još je jedna strategija koju mnogi igrači rado koriste. Kako biste je primenili, prvo što morate da uradite je da odredite koliko novca želite da osvojite. Ne zaboravite da obratite pažnju na vaš kockarski budžet! 

  • Podelite ovaj iznos na manje činioce koje ćete poređati u niz. Naš savet je da zapišete brojeve, odnosno iznose kako ne biste propustili nešto. Niz bi, na primer, izgledao ovako ukoliko želite da osvojite 12 evra: 2-1-1-2-3-1-2
  • Kada se točak zavrti, uložićete 4 evra za prvi spin, jer u slučaju Labouchere strategije sabirate krajnji levi i krajnji desni broj kako biste izračunali sledeću opkladu. 
  • Ukoliko ste dobili opkladu, precrtaćete ove brojeve, posle čega vam ostaje 1-1-2-3-1.
  • U sledećoj rundi koristite isti metod i to radite sve dok ne precrtate sve brojeve sa liste.

Ali šta ako izgubite? U slučaju gubitka ne precrtavate brojeve već na kraj niza dodate svoj poslednji ulog.

Kako bi to izgledalo na našem primeru da smo izgubili nakon prvog spina?

Niz bi izgledao ovako – 2-1-1-2-3-1-2-4

Kao što i sami možete videti, progresivne ruletske strategije nude vam neizmerno mnogo zabave! Ipak, ne zaboravite da vam nijedna od njih ne garantuje dobitak i da nijedna od njih nije garancija da ćete zaraditi! 

Dok god đavolju igru shvatate kao izvor zabave i dokle god vam je jasno da je svaki ishod posledica sreće, za vas nema brige! 

Ukoliko vas je neka od navedenih strategija privukla, posetite Meridianov onlajn kazino i isprobajte istu!