Poker za neupućene ili početnike može izgledati kao zaista jednostavna igra. Međutim, kada zagrebete malo dublje, shvatate da ima puno začkoljica i složenosti. Nemojte misliti da su vam za partiju pokera kod kuće potrebni samo špil karata i čipovi. Ukoliko želite da igrate poker kod kuće koji će vam priuštiti osećaj kao da ste u pravom kazinu, potrebno vam je mnogo više! 

Poker kod kuće – dobro pokrijte osnove

Društvo, omiljeno piće i poker kod kuće – savršeno subotnje veče u kojem možete uživati! Pre nego što pozovete ekipu na poker kod kuće, bitno je da obezbedite sve i pokrijete osnove. Za početak, odlučite se koju varijantu pokera ćete igrati – Teksas Hold’em, Omaha Hold’em poker, 7 Card Stud poker. I ukoliko ste zaboravili, obavezno se podsetite dobitnih kombinacija u pokeru!

Nakon toga, zabava može da počne! Hajde da vidimo šta vam je sve potrebno da biste igrali poker kod kuće!

Igrači

Jasno je da bez njih partija pokera ne može da počne! Kada ste odlučili da organizujete poker kod kuće, vreme je da razmislite koga ćete da pozovete. Naš savet je da okupite osam do deset igrača koji imaju sličan nivo znanja ili iskustva u pokeru. I ono najbitnije, pozovite ljude sa kojima uživate u druženju jer poker kod kuće tome i služi – da se opustite i zabavite! 

Karte

Karte su okosnica svake poker igre. Bez ostalih stvari i možete da organizujete poker veče, ali bez špila karata znate da je to neizvodljivo! 

Kada su karte u pitanju ne morate se opterećivati oko toga da budu preskupe. Možete izabrati najobičniji špil karata. Ugledajte se na kazina i obezbedite nekoliko špilova. Ukoliko je moguće, pronađite one čije su poleđine različite kako ne biste došli u nezgodnu situaciju da se špilovi karata izmešaju. 

Sto za poker

Kada je poker sto u pitanju, možete biti fleksibilni. No, znajte da vam je potrebna ravna i dovoljno velika površina kako bi svaki igrač mogao udobno da se smesti. Dakle, pronađite sto za kojim mogu da sednu svi koji učestvuju. Svako od nas ima trpezarijski sto u svom domu. Upravo je on idealan za poker kod kuće.

Ukoliko želite da dočarate atmosferu iz pravog kazina, potrudite se da pronađete zeleni filc kojim ćete prekriti sto. On je idealan za igru jer karte po njemu lako klize. Ne štedite na kvalitetu tkanine jer ćete je dugo moći koristiti!

Naravno, ako zaista želite da imate doživlajj pravog kazina, uvek možete kupiti pravi poker sto. Na internetu možete pronaći sklopive poker stolove koji su idealni za povremeno igranje pokera kod kuće. 

Čipovi za poker

Igranje pokera bez čipova? Moguće je! Pojedini se odlično snalaze i bez njih jer koriste samo keš. Međutim, sa čipovima za poker igra je življa, uzbudljivija i stvara osećaj učestvovanja na pravom poker turniru

Čipovi za poker olakšavaju igru i donose uvid u kockarski budžet. Pored toga, pojedini igrači obožavaju da gledaju gomilu čipova ispred sebe i prate njihov zbir! Iz tog razloga, kada organizujete poker kod kuće, čipove za poker ne izostavljajte! 

Dosta kompleta čipova za poker možete pronaći na internetu po raznim cenama. Nemojte trošiti puno novca na njih jer samo treba da posluže svrsi! 

Deliočev žeton (dealer button)

Želite da igranje pokera kod kuće deluje što verodostojnije? Onda obavezno nabavite i deliočev žeton! Verujemo da znate da pre nego što igra počne, potrebno je da izaberete dilera. Nakon što odredite ko će biti diler, daćete mu žeton u obliku diska (dealer button) koji će diler staviti ispred sebe. 

Pozicija dilera se rotira od igrača do igrača. Iako će biti i onih koji misle da deliočev žeton nije neophodan kada je u pitanju poker kod kuće, ukoliko ste u mogućnosti, nabavite ga. Olakšaće vam igru jer ćete uz pomoć njega znati ko je na kojoj poziciji. 

Sada kada ste pripremili sve što vam je potrebno da igrate poker kod kuće, vreme je da se osvrnemo na još neke “sitnice”. 

Postavljanje uloga kada igrate poker kod kuće je takođe bitno. Postavljanje previsokih uloga može odbiti neke od vaših prijatelja/saigrača jer možda oni okupljanje vide više kao zabavnu aktivnost nego priliku da osvoje novac. Isto tako, postavljanje preniskih uloga će verovatno odbiti igrače koje privlači prilika da osvoje nešto dodatnog novca. U ovom slučaju morate izbalansirati i morate se uveriti da svi unapred znaju detalje i da se slažu sa njima

Pridržavajte se bontona

Iako je u pitanju poker kod kuće, bonton mora da postoji! Unapred odredite i ova pravila (mada verujemo da svi znaju šta je prihvatljivo, a šta ne). Kako biste stvorili prijatnu atmosferu u kojoj će svi uživati, pridržavajte se sledećeg: 

  • Ne pravite česte pauze i ne usporavajte igru
  • Ne pričajte telefonom duže vreme
  • Ne ponašajte se kao sveznalica
  • Ne govorite ostalim igračima kako da igraju
  • Ne budite mrgud, došli ste da se zabavite

Poker kod kuće je odličan način da se dobro zabavite, ali i da usavršite svoje veštine! Uživajte u dobrom društvu i još boljem iskustvu! 

Ukoliko ste raspoloženi za partiju dobrog pokera, a vaši prijatelji trenutno nemaju vremena, posetite Meridianov onlajn kazino i uživajte u širokom izboru igara koje nudi!