Slotovi sa najotkačenijim imenima vam sigurno nisu strani, ali kada prvi put čujete reč paćinko sigurno ćete ostati zatečeni i zapitati se o čemu je reč. Ako do sada niste imali prilike da čujete za ovu popularnu japansku igru koja podseća na slot ali se dosta i razlikuje, evo vam prilike da se upoznate s njom! 

Vreme je da pomnije ispitamo paćinko, igru koja je uspela i zakon da prevari! 

Paćinko – omiljena razbibriga japanaca

Paćinko mašine stupile su na scenu pre 100 godina! Njihov prvobitni izgled i čitav mehanizam menjao se tokom decenija, ali ono što je ostalo isto jeste njihova suština! 

Paćinko je nenadmašni spoj flipera i slot mašine! Kako se pokreće? Tako što ubacite novčić ili karticu u samu mašinu, nakon čega se aktiviraju loptice koje upadnu u igru i traže put do specijalno napravljenih rupa u samoj mašini. Ako stignu do cilja, loptice aktiviraju slot! Kad se to desi (a to je relativno retko), možete osvojiti mnogo novih loptica. 

Imajte na umu da ako igrate sa malim budžetom (nekoliko stotina jena), verovatno ćete ostati bez loptica u roku od nekoliko minuta. Sad bi trebalo da vam je jasno zašto mnogi paćinko poistovećuju sa slotovima!

Gde možete naći paćinko i kako se igra

Paćinko mašine se mogu naći u paćinko salonima širom Japana. Ove salone je lako prepoznati zbog njihove sjajne i živopisne spoljašnjosti. A tek unutrašnjost… Buka koju proizvode drečavo obojene mašine, sevanje lampica jakih boja, gomila lokalaca i turista sa istim ciljem – da se zabave, ali i da pobede! Ovo se ne može prepričati, mora se doživeti!

Ako ikada budete u prilici da kročite u paćinko salon, moraćete da prethodno da naučite kako da zaigrate ovu igru. Za početak, morate imati novčiće ili kartice koje ubacujete u željenu mašinu. Na nekim aparatima ćete morati i da povučete ručku kako biste aktivirali loptice, koje će vrtoglavom brzinom krenuti ka preprekama. Ipak, morate biti vešti u upravljanju lopticama ukoliko želite da osvojite nešto! 

Ako igrate paćinko ustremljeni na džekpot, poznatiji kao kakuhen, znajte da je za njega potrebno da u nizu poređate tri ista broja ili simbola na novijim, elektronskim aparatima. Ako to uspete, začućete veselu pesmu i svaka kuglica u mašini će se pretvoriti u deset novih. Da bi sakupio loptice, igrač mora pritisnuti dugme koje će isprazniti kuglice u kantu.

Paćinko nagrade i isplata

Da li ste navikli da nagrade dobijate u vidu novčića? Kada je paćinko u pitanju, to nije slučaj.

S obzirom na to da je kockanje u Japanu zabranjeno, broj kuglica koje ste osvojili prvo će zapisati zaposleni u salonu, posle čega ćete sa potvrdnim papirićem otići do dela sa suvenirima. Tamo ćete potom moći da izaberete neku od nagrada u zavisnosti od toga koliko ste kuglica osvojili. Nagrade mogu biti u vidu cigareta, sapuna, torbi i sličnih poklona. Postoje i posebne nagrade od srebra i zlata, ali one su zaista retke.

Ali šta ako vam se ovaj vid dobitka ne sviđa? Ukoliko poželite (a većina obožavalaca paćinka i igra iz tog razloga) cigarete i ostale nagrade možete zameniti za gotovinu. Ova razmena se obično obavlja u nekom mračnom kutku, van salona i radnje sa suvenirima. Znajte samo da je to protivzakonito i samim tim nepreporučivo! 

Iako je paćinko sličan arkadnim igrama, Japan ima zakon koji obavezuje igrače da imaju makar 18 godina da bi oprobali sreću na paćinko mašini jer je previše slična automatu za kockanje.

Da biste savladali paćinko mašinu, morate da je razumete. Iskusni igrači paćinka kažu da je trik igre u dugmadima. Ipak, to je samo zabluda. Zapravo ne postoji nijedna taktika ili strategija koja bi vam pomogla da pobedite. U svakoj rundi paćinka presudan faktor je samo sreća. Eto još jedne sličnosti sa slotovima! 

Iako je Japan daleko i možda nećete skoro dobiti priliku da se oprobate u paćinku, posetite Meridianov onlajn kazino i zaigrajte neku od mnogih drugih igara na raspolaganju! Ne sumnjamo da ćete se i više nego zabaviti!