Ne može se poreći da je đavolja igra jedna od najpopularnijih igara na sreću. Lako ju je naučiti, samim tim, lako ju je i zavoleti!  

Kao rezultat popularnosti ruleta, mnoga kazina u želji da privuku veći broj posetilaca i klijenata razvila su neobične varijacije ruleta. Bez sumnje, većina nas je već upoznata sa američkim i evropskim ruletom. Pored njih, tu je i francuski rulet koji je popularan zbog niže prednosti kuće.

Ukoliko se prisetimo istorije ruleta, shvatićemo da je rulet prisutan u svom sadašnjem obliku od sredine 19. veka. Suština i pravila se nisu menjala, ali je među igračima rasla želja za dodatnim uzbuđenjem i promenom. Tako su i nastale neobične varijacije ruleta koje su postale i više nego popularne. 

Onlajn rulet doneo nam je mnogo mogućnosti – razvijeni su brojni softveri koji su nam ponudili jedinstvene i neobične varijacije ruleta. Vreme je da bez zadrške uživate u njima!

Neobične varijacije ruleta koje morate da probate

Da li ste ikada razmišljali o tome da igrate rulet na više ruletskih točkova istovremeno? Ili da se upustite u igru sa više loptica koje se okreću oko točka? 

Ukoliko vam je nekada ovakva ili slična ideja pala na pamet, znajte da bi vam sledeće varijacije ruleta bile prilično zanimljive, ako ne i omiljene! 

1. Rulet sa više točkova (Multi-Wheel Roulette)

Stolovi za rulet bi trebalo da imaju jedan točak po pravilu. No, postoji varijacija ruleta koja koriste više od jednog točka! Onog trenutka kada su onlajn kazina postala popularna, pojavio se i rulet sa više točkova.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, rulet sa više točkova je sada dostupan u mnogim onlajn kazinima. Evo ključnih elemenata ove igre:

  • Ima do 8 točkova u igri.
  • Pojedinačna opklada se stavlja na sve aktivne točkove (na primer, 2 evra na četiri različita točka).
  • Svaka vrsta opklade se vrši na svim aktivnim točkovima (npr. crveno/crno na šest različitih točkova).
  • Svaki točak daje posebne, sopstvene rezultate.

Rulet sa više točkova prati standardna pravila i format evropskog ruleta, ali umesto da igrate jednu igru, možete da zavrtite do osam točkića odjednom. Postoji samo jedan sto za klađenje, tako da se opklada koju položite primenjuje na sve točkove ruleta.

Rulet sa više točkova ne zahteva posebne veštine ili ruletsku strategiju, a pogodan je i za početnike i iskusne igrače ruleta. To je igra zasnovana na sreći, tako da su vaše šanse za pobedu iste! 

2. Rulet sa dve šanse (Double Action Roulette)

Double Action rulet iliti rulet sa dve šanse je jedna od varijacija ruleta koja se može naći i u zemaljskim i u onlajn kazinima. Ono što je čini zaista jedinstvenom igrom jesu dva seta brojeva na točku i prilika da se kladite na dva broja istovremeno.

Rulet sa dve šanse je jedinstven i inovativan. Dva skupa brojeva, tj. unutrašnji i spoljašnji prsten, rezultiraju sa dva dobitna broja nakon svakog okretanja točka. Za kazino igrače ovaj vid igre predstavlja visok rizik, ali u isto vreme dolazi sa potencijalom za ogromne nagrade. One mogu biti do 1.200x veće od početne opklade. Oni koji više vole da igraju na tradicionalan, manje rizičan način, mogli bi jednostavno da se klade samo na jedan od prstenova.

Da bi vam bilo jasnije, objasnićemo ovako. Rulet sa dve šanse ima dva seta brojeva, unutrašnji i spoljašnji prsten koji se nalaze u suprotnom redosledu na jednom točku. Shodno tome, igrači mogu da se klade na unutrašnji prsten, spoljašnji prsten ili oboje.

Double Action rulet vam u suštini omogućava da se kladite na dve igre odjednom. Ako vaša spoljašnja opklada ne uspe, onda možete računati na unutrašnju opkladu ili obrnuto.

3. Rulet sa više loptica (Multi-Ball Roulette)

Rulet sa više loptica je neobična, ali i uzbudljiva varijacija ruleta. Kao što samo ime govori, više loptica je u igri tokom svakog spina. Ova neobična varijacija ruleta “dozvoljava” da se odjednom ubaci do 10 loptica različitih boja

Sve u svemu, cilj ruleta sa više loptica je da predvidi na koje brojeve će loptice pasti. Rulet sa više loptica u početku funkcioniše kao standardne varijacije. Sve dostupne loptice će biti puštene kada točak počne da se okreće. Sa 10 loptica možete očekivati veći broj različitih rezultata. 

4. Fliper rulet (Pinball Roulette)

Ova onlajn igra kombinuje fliper i rulet i nudi zaista jedinstveno iskustvo igranja. Fliper rulet je zasnovan na tradicionalnoj evropskoj igri ruleta i prati ista pravila. Kada se igra pokrene, sto za klađenje će se nalaziti desno od ekrana, a fliper sa leve strane.

Možete staviti svoje opklade na sto za klađenje sa prikazanim žetonima. Pritisnućete taster “Bet” kako biste pokrenuli lopticu. Zatim ćete biti odvedeni na novi ekran na kojem se nalaze neke od sledećih funkcija:

  • Deo sa fliperom.
  • Numerisani deo koji se nalazi na dnu.
  • U svakom trenutku je vidljivo samo 15 do 20 brojeva.
  • Numerisani deo se rotira kako bi se osiguralo da su svi džepovi dostupni.
  • Loptica se izbacuje u polje za fliper.
  • Loptica poskakuje dok konačno ne “sleti” na neki od džepova.

Upamtite da u ovoj neobičnoj varijaciji ruleta lopta putuje kroz fliper umesto točka za rulet pre nego što sleti u džep sa brojevima.

5. Mini rulet 

Mini rulet ima točak sa samo 13 brojeva, uključujući nulu i brojeve od 1 do 12. 

Kada je ova neobična varijacija u pitanju, znajte da točak mini ruleta izgleda potpuno drugačije od standardnih točkova. 

S obzirom na to da mini rulet ima samo 13 brojeva, što vam daje manje brojeva na koje se možete kladiti, imate veće šanse za uspeh ukoliko vas sreća pogleda. Uobičajene opklade se mogu stavljati na pojedinačne brojeve, kao i na grupe od dva, tri, četiri ili šest brojeva, pored uobičajenih crvenih/crnih, neparnih/parnih opklada.

Jedini nedostatak je što mini rulet ima visoku prednost kuće – 7,69%.

Neobične varijacije ruleta su zaista fenomenalne i svaki ljubitelj ove igre bi trebalo da ih isproba. Ukoliko ste spremni da zavrtite točak, pozivamo vas da isprobate neke od mnogobrojnih ruletskih igara u Meridianovom onlajn kazinu.

Verujemo da ćete uživati!