Strastveni igrači pokera maštaju o tome da se nađu na velikim poker turnirima a najveći cilj im je da osvoje glavnu nagradu. Da li je i koliko je to moguće, zavisi samo od umeća kao i sreće pokeraša.

Najveći pokeraški turniri u 2022 su dugoočekivani događaji zbog kojih mnogi ne spavaju. S obzirom na to da je bilo zakazano nekoliko neverovatnih poker turnira za kraj prošle i početak ove godine, te da je omikron pomrsio konce svima, igrači su jedva dočekali nove rasporede kako bi konačno saznali da li će se i kada održati veliki i poznati poker događaji.

Prošla godina završena je na jakom nivou, sa Svetskom serijom pokera (World Series of Poker) koja je premašila sva očekivanja, i zato smo sigurni da  2022. obećava mnogo kvalitetnih turnirskih akcija.

Najveći pokeraški turniri u 2022 – šta nas sve očekuje

S obzirom na to da su svi željnI dobre akcije i još bolje igre, odlučili smo da se u ovom članku osvrnemo na neke od najvećih predstojećih pokeraških turnira u 2022. Ukoliko ste i vi igrač koji voli da odmeri snage na pokeraškim turnirima, a navedeni su van vašeg budžeta ili su vam jednostavno predaleko, sjajna vest je da postoji mnogo manjih turnira i serija turnira širom sveta.

Čak i ako ne planirate da učestvujete na njima, sigurni smo da ćete i dalje želeti da ih pratite. I ne zaboravite, iako poker uživo ponovo dobija na snazi, popularnost onlajn pokera ne jenjava i ovaj trend je prisutan u mnogim evropskim zemljama. Na vama je samo da izaberete šta vama odgovara.

Hajde da vidimo koji su to najveći pokeraški turniri u 2022. koji su već zakazani. 

1. GUKPT London

GUKPT uvek započne novu poker godinu sa svojim tradicionalnim “Leg 1” festivalom u poker sobi u kazinu Victoria u Londonu. Sezona 2022. biće 15. godišnja serija GUKPT. Ona obuhvata ukupno 12 događaja širom zemlje, uključujući Koventri, Mančester, Reding, Edinburg, Luton, Lids, Blekpul i London.

Prvi festival u Londonu počinje 26. januara sa mnoštvom sjajnih turnira uključujući:

 • Midi Main
 • High Roller
 • Main Event

Nakon izuzetno uspešnog GUKPT Grand Finala u decembru koji je uključivao ogroman nagradni fond Main Event, koji je iznosio 1.092.600 funti, svi su spremni za veliki događaj koji će se održati od 26. januara do 6. februara. 

2. Venetian Deep Stack Extravaganza I

Venetian će biti domaćin DeepStack Ektravaganza I događaja od 31. januara do 28. februara 2022. godine. Iako ovo nije velika serija po najstrožoj definiciji, ovi događaji nude sjajne prilike, izdašne nagradne fondove i obilje igre za veoma pristupačne iznose koji se kreću od 300 do 2500 dolara. 

Serija sadrži više od 3,3 miliona dolara u garantovanim nagradnim fondovima uključujući:

 • Mid-states Poker Tour (MSPT)
 • Poker Bowl 
 • NLH UltimateStack 

3. EPT u Pragu

Prag je omiljena destinacija mnogih poker igrača na European Poker Tour (EPT). Zbog strogih ograničenja donetih zbog pandemija virusa COVID-19, ovaj događaj koji je planiran za decembar 2021. godine odložen je za mart 2022. godine. U pitanju je jedan od najvećih poker turnira u Evropi, a njegov bogat raspored događaja je ono na šta svi čekaju. EPT u Pragu biće održan od 5. do 16. marta

Evo najvažnijih događaja:

 • EPT National – održava se 6-10. marta 
 • EPT Cup – održava se 8-9. marta 
 • EPT National High Roller– održava se 9-10. marta 
 • EPT Super High Roller – održava se 9-11. marta 
 • EPT Prag Main Event – održava se 10-16. marta 
 • EPT Prag High Roller – održava se 14-16. marta 

4. World Series of Poker (WSOP)

Najveći pokeraški turniri podrazumevaju jedan od najvećih Teksas Hold’em turnira, poznat po imenu WSOP!

Neke od najbogatijih poker zvezda, koje su ušle i u Kuću slavnih pokeraša učestvovale su na ovom turniri koji je san gotovo svih strastvenih igrača pokera. 

WSOP 2022 će početi 31. maja i trajaće do 19. juna. Raspored ovogodišnjeg turnira još uvek nije objavljen ali se zna mesto održavanja istog – Bally’s & Paris u Las Vegasu je ovogodišnji domaćin jednog od najvećih takmičenja u pokeru. S obzirom na to da je WSOP najveći poker događaj, i dalje postoji mogućnost da će organizatori morati da odlože događaj u zavisnosti od situacije sa virusom COVID-19, ali se iskreno nadamo da se to neće desiti. 

5. WPT Seminole Hard Rock Poker Showdown

Seminole Hard Rock Poker Showdown jedan je od najznačajnijih događaja World Poker Tour (WPT). Ovaj događaj planiran je da se održi od 24. marta do 12. aprila. Uprkos pandemiji, Main Event iliti Glavni događaj 2021. godine oborio je rekord sa 2,482 ulaza i neverovatnim nagradnim fondom od 7.942.400 dolara! 

Najveći pokeraški turniri u 2022. godini su najiščekivaniji događaji u svetu pokera. Ovi događaji su prerasli u svetske događaje u kojima uživaju milioni! Ukolko ste i vi jedan od ljubitelja pokera, a želite da prekratite vreme tokom iščekivanja WSOP turnira, posetite Meridianov onlajn kazino i uživajte u svojoj omiljenoj igri na sreću.