Slotovi su jedna od najpopularnijih i najigranijih igara na sreću! Da li je to zato što su zabavni, jednostavni za igranje i interesantni zbog raznovrsnih tema, simbola i funkcija? Naravno! S obzirom na to da poslednjih godina pomama za slotovima raste, raste i broj proizvođača koji svojim korisnicima žele da pruže što bolje iskustvo igranja! 

Tehnološka revolucija donela je mnogo toga dobrog i iznedrila je brojne kompanije koje se bave proizvodnjom slotova i slot igara! Među njima se izdvajaju najpopularniji proizvođači slotova!

Najpopularniji proizvođači slotova – top 6 kompanija

Vremenom su određene kompanije stekle prepoznatljivost zbog svojih uspešnih proizvoda i inovativnih funkcija. Koji su to najpopularniji proizvođači slotova koji su iznedrili neke od najboljih slot igara? 

1. IGT

Sa kancelarijama koje se protežu od Las Vegasa do Rima, International Game Technology, iliti IGT, smatra se najvećim proizvođačem slotova na svetu. IGT je nastao 1971. godine. Već do 1980-ih, ova kompanija ostavila je trag u industriji slotova stvaranjem prve progresivne slot mašine poznatije pod imenom Megabucks

Slot Megabucks je i danas izuzetno popularan u zemaljskim kazinima! Pored njega, kompanija IGT lansirala je još jedan legendarni slot aparat poznatiji pod imenom Wheel of Fortune. Wheel of Fortune poznat je po tome što je često isplaćivao džekpotove vredne milione.

Pored njih, IGT je stvorio i brojne video slotove poput Cleopatra, Coyote Moon, CSI: Slots, Family Guy, Ghostbusters, Jeopardy! i Wolf Run!

2. Microgaming

Kompanija Microgaming je dosta zadužila svet onlajn igara. Nastala je 1994. godine i zaslužna je za razvoj Gaming Cluba, kao i za nastanak preko 700 onlajn slotova.

Pored velikog broja igara koje nudi, Microgaming je takođe poznat i po rekordnim džekpotovima zbog igre Mega Moolah. U januaru 2013. godine anonimni Finac osvojio je rekordni dobitak uz pomoć Mega Moolah –  17.861.813 evra.

Pored ovog, ima još dosta popularnih i rado igranih slotova: Immortal Romance, Jurassic Park, King Cashalot, Major Millions, Terminator 2, The Dark Knight Rises, Thunderstruck II. U njihovoj ponudi takođe možete naći i Game of Thrones.

3. Bally

Kada govorimo o tome koji su najpopularniji proizvođači slotova, ne možemo izostaviti kompaniju Bally koja je jedna od najinovativnijih kada su u pitanju slotovi. Iako je ova kompanija nastala 1968. godine, tek se 80-ih godina prošlog veka uključila u industriju igara i počela da  proizvodi slot mašine. Bally je ostavio pečat na industriju jer je razvio tehnologije koje danas definišu kompaniju.

Bally je 2010. godine predstavio funkciju U Spin koja omogućava igračima da okreću bubnjeve tokom bonus rundi. Ostale inovacije ove kompanije su iREELS koji koristi LCD ekran za stvaranje 3D efekta i iDECK koji vam omogućava da kontrolišete bonus runde rukama.

Neke od značajnih slot mašina koje proizvodi Bally su: Betty Boop, Cash Spin, China River, Duck Dynasty, Grease, Hot Shot, Money Vault, Pawn Stars, Playboy i Wild Huskies. 

4. Endorphina

Endorphina je češka kompanija koja koristi napredne tehnologije kako bi igračima pružila najbolji užitak. Ona uspešno razvija softvere za igre već godinama. Proizvodi se odlikuju visokim kvalitetom, funkcionalnošću, pouzdanošću i sigurnošću. Među najpopularnijim slotovima ove kompanije izdvajaju se Taboo, Satoshi’s Secret i Durga.

5. Habanero

Habanero u svom opusu ima preko 100 uzbudljivih slot igara. Slotovi ove kompanije privlače igrače visokokvalitetnom animacijom, a najpopularniji slotovi su Naughty Santa, Gold Rush, Zeus, Pool Shark i Sparta.

Habanero nudi igre na preko 28 jezika i u bilo kojoj valuti, uključujući i kriptovalutu. Kompanija dodaje nove igre svakog meseca, a svaka od njih ima raznovrsne procente RTP-ja.

6. Aristocrat

Aristocrat Leisure Limited je najstarija kompanija na ovoj listi. Ona je već 1953. godine proizvela svoju prvu slot mašinu. Aristocrat je od tada postao jedan od najvećih svetskih proizvođača slotova i proširio se po svetu.

Ova australijska kompanija najpoznatija je po razvoju slot mašina za zemaljske kazine. A nakon potpisivanja ugovora sa Amaya kompanijom, napravili su neke od najpopularnijih video slotova. Kompanija Aristocrat je poznata po slotovima kao što su Big Red, Let’s Go Fish’n, Queen of the Nile, Wicked Winnings, Wild Panda i  Wolf Moon

Pored ovih, Aristocrat je iznedrio i modernije igre – Britney Spears, Dumb & Dumber, Game of Thrones, Sons of Anarchy, The Big Bang Theory, The Sopranos i The Walking Dead.

Jasno vam je da postoji mnogo proizvođača slotova, ali da su ovi sa razlogom najbolji i najpopularniji! Kada birate provajdera igara, obraćate pažnju na reputaciju kompanije, kvalitet igara, jezičku podršku, kao i na savete i iskustva drugih igrača. 

Svi proizvođači sa naše liste imaju i više nego odlične recenzije, kao i licence i sertifikate različitih komisija za igre na sreću. Znate li zašto? Zato što svako od njih svojim igračima pruža samo kvalitetan sadržaj! 

S obzirom na to da Meridianov onlajn kazino brine o svojim korisnicima i želi da im pruži samo najbolje, ukoliko ga posetite, imaćete prilike da zavrtite bubnjeve na slotovima koje su iznedrili najpopularniji proizvođači slotova, poput Microgaminga, Habanera, Endorphine!

Pružite sebi priliku da iskusite samo najbolje! Nadamo se da ćete se zabaviti!