S obzirom na to da čitate ovaj članak, verujemo da ste ljubitelj slotova i da ste upoznati sa time da određeni simboli pokreću brojne bonus igre i slične akcije. Verujemo i da znate da su specijalni i džoker simboli nezaobilazni deo svakog slot aparata. Ali da li znate koje su najčešće vrste džoker simbola na slotovima? 

Ako uzmemo u obzir to da su džoker simboli jedni od najčešćih simbola koji se mogu naći na slotovima i da se najčešće koriste kao zamena za bilo koji drugi simbol prilikom pravljenja dobitne kombinacije, nike iznenađujuće što su omiljeni među igračima!

Najčešće vrste džoker simbola – sjajna pogodnost za igrače

Kako je interesovanje za slot aparatima raslo, dizajneri su neprestano pokušavali da istaknu svoje slotove, te je džoker simbol evoluirao u mnogo različitih smerova. Zato smo odlučili da vas upoznamo sa najčešćim vrstama džoker simbola bez kojih nijedna platna linija ne bi bila potpuna!

Hajde da saznamo koje su najčešće vrste džoker simbola bez kojih najpopularnije vrste slotova ne bi bile potpune! 

1. Stacked Wilds džokeri

Stacked Wilds džokeri prilično su jednostavni. Kao što i samo ime ukazuje, u pitanju su džoker simboli koji su naređani jedni na druge i obuhvataju ceo jedan bubanj.

Stacked Wilds simboli korisni su za igrače jer povećavaju šanse za dobitnu kombinaciju – bilo koja platna linija koja prođe kroz ovu grupu džokera verovatno će biti dobitna. 

U nekim novijim video slotovima, ovi džokeri se mogu slagati i horizontalno preko bubnjeva, a ne samo vertikalno preko jednog bubnja. 

2. Expanding Wilds (“proširujući” džokeri) 

Proširujući džoker definitivno je jedna od najuzbudljivijih karakteristika slot aparata. Većina slotova nudi ovu funkciju koja se obično prepliće sa Stacked Wilds džokerima. 

Expanding Wilds karakteristika je koja omogućava džokeru da se proširi preko celog bubnja, zamenjujući sve ostale simbole osim specijalnih. Funkcija se ponekad pokreće ispunjavanjem određenih zahteva, kao što je slaganje određenog broja džoker simbola, dok se u nekim situacijama javlja gotovo svaki put kada džoker simbol sleti na bubanj. 

Expanding Wilds funkcioniše po istom principu kao i Stacked Wilds simbol – naslagani džoker simboli pomažu u stvaranju više dobitnih kombinacija. I u ovom slučaju ova vrsta džoker simbola postaje vaš najbolji prijatelji dok vrtite bubnjeve! 

3. Sticky Wilds (“lepljivi” džokeri)

Kao i ostali gorepomenuti džoker simboli i “lepljivi” džoker doprinosi neizvesnosti, ali i dobitnim kombinacijama. Kada je ova vrsta džokera u pitanju, suština je sledeća – oni ostaju “zamrznuti” na bubnjevima tokom nekoliko spinova. Obično se pojavljuju tokom besplatnih spinova i blisko su povezani sa njima – što više lepljivih džokera dobijete, to bolje.

Za razliku od prethodne dve pomenute vrste, “lepljivi” džokeri vam ne povećavaju šanse da stvorite dobitnu kombinaciju u jednom spinu. Međutim, oni imaju dodatnu prednost što ostaju na mestu tokom nekoliko obrtaja. To znači da igrači mogu da se nadaju da će im naredni spinovi biti plodonosniji. 

4. Moving Wilds džokeri

U pitanju su simboli slični lepljivim džokerima – i oni ostaju na bubnjevima tokom više spinova. Međutim, za razliku od lepljivih džokera, Moving Wilds menjaju mesta pri svakom novom spinu, pri čemu utiču na mogućnosti formiranja dugoočekivane dobitne kombinacije! 

5. Shifting Wilds džokeri

Kada su u pitanju najčešće vrste džoker simbola, Shifting Wilds simbol nesumnjivo je jedan od njih. I za ove džokere važi princip da ostaju na bubnjevima tokom više spinova. Ali, po čemu se razlikuju od gorespomenutih vrsta? Po tome što se ovi džoker simboli obično pojavljuju na vrhu bubnja i tokom spinova se spuštaju nadole, dok konačno ne “skliznu”!  

6. Rolling Wilds džokeri

Rolling Wilds relativno su novi džoker simboli koji se pojavljuju u video slotovima. Kada ovaj simbol sleti na bubnjeve, imaćete priliku da dobitnu kombinaciju prebacite na nekoliko platnih linija pri svakom spinu tokom trajanja ove funkcije.

Moguće je složiti dva ili više Rolling Wilds simbola na jednom bubnju, što vam opet daje dodatne šanse za dobitak. Pored toga, možete da aktivirate ovaj simbol i na više bubnjeva, u zavisnosti od slota koji igrate. 

7. Cascading Wilds džokeri

Kada su u pitanju najčešće vrste džoker simbola, ne smemo zaboraviti da spomenemo i Cascading Wilds džokere. 

U ovom slučaju, džoker simboli nestaju sa ekrana, a umesto njih pojavljuju se novi (najčešće oni koji pokreću dobitnu kombinaciju), pri čemu se popunjavaju praznine. 

Ova vrsta džoker simbola je sjajna i zato što kada sleti na bubnjeve često pokreće bonus multiplikator koji može dodatno povećati vrednost dobitka tokom ove funkcije.

8. Respin Wild džokeri

Respin Wild je simbol koji je poznat po tome što dodeljuje jedan besplatan spin. U ovom slučaju, svi bubnjevi će se okrenuti još jednom, prilikom čega će zadržati obične džokere na bubnjevima. Ovo je još jedna vrsta džoker simbola koja se često može videti na slotovima. 

9. Multiplier Wilds džokeri

Kratko i jasno – pored toga što mogu da zamene regularne simbole, Multiplier Wilds džokeri gotovo uvek dupliraju dobitne kombinacije u kojima učestvuju! Zato i jesu jedni od najpopularnijih vrsta džoke simbola! 

Džoker simboli sami po sebi predstavljaju veliku korist za igrača. Ali kada se upare sa ostalim plodonosnim karakteristikama slot aparata, mogu da budu i vrlo profitabilni! Upamtite – džoker simboli izuzetno su značajni jer mogu da preokrenu igru u vašu korist u sekundi! 

Ukoliko ste raspoloženi da istražite sve mogućnosti najčešćih vrsta džoker simbola, posetite Meridianov onlajn kazino i zavrtite bubnjeve! 

Želimo vam puno sreće i zabave!